Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers beweegt rond $ 17k en gaat Sam Bankman-Fried getuigen voor het Amerikaanse congres?

 

Wat koersbewegingen betreft is het een beetje saai op de cryptomarkten de laatste tijd. De Bitcoin koers bleef ook de afgelopen 24 uur weer redelijk stabiel op $ 17k. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie wordt de laatste tijd voornamelijk zijwaarts verhandelt. Altcoins waren ook grotendeels stabiel. Daarover later meer.

Het Amerikaanse congres wil ex-FTX voorzitter Sam Bankman Fried op de tribune plaatsen. Er wordt een tweeledige inspanning gedaan om hem te dwingen zich te verdedigen op Capitol Hill. Zijn verwachte getuigenis zal ook de hele crypto-sector onder de microscoop plaatsen. Daarover later meer.

Bitcoin-miners ontladen snel hun crypto uit angst voor nog lagere prijzen. Veel van deze miners houden al lange tijd een groot deel van hun mijnopbrengsten vast. Ze hoopten dat de prijzen met de tijd zouden verbeteren, maar op dit moment is het allemaal somber voor de digitale valuta. De uitstromen van miners zijn nu op een 6-maands hoogtepunt en dat kan de koers verdere onder druk zetten.

De Bitcoin koers beweegt rond $ 17.000

Bitcoin had een wat saaie laatste 36 uur, omdat het zijn best deed om vast te houden aan het niveau van $ 17k. De cryptocurrency doet hard z’n best om dit een nieuw normaal te maken, maar het zal waarschijnlijk niet lang duren.

De laatste 36 uur begonnen met de BTC koers op ongeveer $ 16,85K. Het bewoog een tijdje zijwaarts voordat het een prijsherstel begon op ongeveer $ 17k. Die beweging zelf werd echter afgebroken toen de vooraanstaande digitale valuta teruggleed naar ongeveer $ 16,9k. Gedurende een groot deel van de rest van de dag snuffelden de stieren en puften ze heel hard en probeerden ze een gestage beweging boven $ 17K te maken. Ze slaagden er alleen in om ongeveer 14.15 uur tot $ 17,1K te gaan. Daarna viel het opnieuw neer onder de belangrijkste weerstand tegen ongeveer $ 16,9k. Op het moment van de schrijven staat het vlak onder $ 17K, maar over het algemeen is er geen duidelijke beweging boven of onder $ 17k.

Bitcoin probeert tot het uiterste vast te houden aan het huidige niveau, maar de beren en de stieren zullen eerder dan later moeten vechten voor controle. De beren zullen de verliezen in de afgelopen weken onder de $ 20K uitbreiden, terwijl de stier zal proberen wat winst te maken om de mogelijkheid van een volgende koersdaling te voorkomen. De situatie is zwaar in het voordeel voor de beren, zodat de stieren gedwongen zijn snel initiatief te nemen, anders is verder verlies onvermijdelijk..

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $ 327 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,2%.

Bitcoin koers 

Altcoins blijven stabiel

Altcoins waren grotendeels stabiel aan het einde van de laatste 24 uur. De grootste bewegingen kwamen van Ethereum (ETH, 1,8%), Polkadot (DOT, 5%), UniSwap (UNI, 10,3%) en Avalanche (Avax, 5%). Over het algemeen waren de rest van de munten erg stabiel.

Uniswap koers grafiek 

In ander nieuws….

Pogingen om Sam Bankman Fried te laten getuigen voor het Amerikaanse congres

Notorious Financial Criminal en Ex-CEO van FTX Exchange, Sam Bankman Fried (SBF) ligt vanover de hele wereld onder vuur. Hij probeert momenteel zijn reputatie te redden door in sommige podcasts te verschijnen en zijn fouten te accepteren. Dat gaat hem echter niet redden van de autoriteiten.

Het Amerikaanse congres zal hem in de nabije toekomst laten getuigen. Een tweeledige inspanning die door zowel de Republikeinse als Democratische partijen naar voren is gebracht, zal hem proberen te laten getuigen om hem een aantal harde vragen stellen. Hij zal waarschijnlijk worden gedwongen om voor de House Financial Services Committee te verschijnen.

Van SBF is bekend dat het miljarden dollars pompte uit de FTX -beurs in weelderige filantropische projecten en grote projecten. Hij leende ook geld aan een zusterbedrijf, Alameda Research, en verloor er veel van. De ramp heeft de hele crypto -sector onder de microscoop geplaatst, vooral in de VS. FTX is nu officieel failliet en heeft een tekort van enkele miljarden dollars. Het valt nog te bezien wat uit zijn investeringen kan worden terugverdiend.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram