Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers beweegt rond $ 17.000 en Elon Musk waarschuwt voor een ernstige economische recessie

 

De Bitcoin koers beweegt momenteel net boven de belangrijkste steun van $ 17.000 op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie probeert vast te houden aan de huidige prijsniveaus, maar wordt momenteel geconfronteerd met grote hindernissen bij het behouden van de status quo. Altcoins waren ook grotendeels stabiel aan het einde van de afgelopen 36 uur. Daarover later meer.

Elon Musk, de CEO van Tesla, heeft gewaarschuwd voor een ernstige opkomende recessie die de economie ernstig zal schaden. Ook drong hij er bij de Amerikaanse Federal Reserve op aan om de rente onmiddellijk te verlagen om deze crisis te helpen voorkomen. Het is bekend dat Musk soms bizarre voorspellingen doet over de toekomst, maar deze keer zegt hij het niet alleen, want ook andere publieke persoonlijkheden hebben soortgelijke voorspellingen gedaan. Daarover later meer.

Het EU-parlement gaat stemmen over de Markets in Crypto Assets (MiCA)-wetgeving. De wetgeving is al meer dan 2 jaar in behandeling en zal deze keer waarschijnlijk worden aangenomen. Hoewel de verordening de cryptosector helpt om een gereguleerde entiteit te worden, is ze tegelijkertijd ook beperkend. Sommige leden pleiten al voor de volgende fase van cryptoregulering of MiCA 2.0, die verdere waarborgen zal bieden.

Bitcoin koers zweeft rond $ 17k

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 17k op het moment van schrijven na weer een dag van relatieve inactiviteit gisteren. De cryptocurrency heeft zijn ogen voorlopig gericht op het niveau van $ 17.000.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $17k. Het begon meteen een beetje te stijgen tot ongeveer $ 17,1k direct na middernacht. De koers daalde onmiddellijk daarna en moet daar nog van herstellen. Rond 07.00 uur begon de belangrijkste digitale valuta verder te dalen. Het vormde steun rond $ 16,95k en handelde er de rest van de dag zijwaarts omheen. Het is ongeveer $ 16,96k op het moment van schrijven. Over het algemeen was er nauwelijks verandering in de waarde van de digitale valuta.

Bitcoin doet nu zijn best om vast te houden aan de steun van $ 17.000. De stieren doen het momenteel hun best om vooruitgang te boeken, maar ze worden steeds tegengehouden. Dit kan de beren alleen maar aanmoedigen en resulteren in een prijsdaling. De volgende grote steun is $ 16k. De stieren staan echter over het algemeen onder druk en kunnen eronder bezwijken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 325 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 40,33%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, waren gisteren grotendeels stabiel. De grootste bewegingen kwamen van Dogecoin (DOGE, 2%), Uniswap (UNI, -4,9%), Chainlink (LINK, -3,6%), Unus Sed (LEO, -3%) en Avalanche (AVAX, 2,7%)

AVAX koers grafiek 

In ander nieuws….

Elon Musk waarschuwt voor een ernstige recessie en dringt er bij de Fed op aan de rentetarieven te verlagen

Elon Musk, CEO van Tesla en Twitter, heeft het publiek gewaarschuwd voor een ernstige economische recessie in de nabije toekomst, vooral als de rentetarieven zo hoog blijven. De Amerikaanse centrale bank, ook wel de Fed genoemd, heeft onlangs de tarieven verhoogd tot ongeveer 3,75%, wat kritiek en angst heeft veroorzaakt van de markten en experts uit het hele financiële spectrum.

Musk is van mening dat, hoewel er al een recessie in de maak was, de recente stijging van de rente betekent dat de effecten van deze neergaande economische trend daardoor veel sterker zullen worden. Hoewel het gemakkelijk is om de recente verklaring van Musk af te doen als weer een uiting van een groot kind, waarschuwen anderen ook voor deze dramatische ontwikkeling.

De Bank of England heeft aan de alarmbel getrokken en verklaard dat de langste recessie in 100 jaar mogelijk in de maak is. De eigen stafeconomen van de Amerikaanse Federal Reserve hebben zelf ook bommen laten ontploffen en verklaarden dat een recessie in de nabije toekomst zeer waarschijnlijk is. Eerder werd gehoopt dat een gestage stijging van de rente een dreigende economische ramp zou kunnen afwenden, maar dat bleek vruchteloos. Nu is het zeer waarschijnlijk dat we getuige zullen zijn van een langdurige economische ramp die de markten verder zal verwoesten en de economie onder druk zal zetten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram