Skip to main content

Bitcoin nieuws

Kritiek op Amerikaanse regering voor milde behandeling FTX-top en Bitcoin stabiel op $ 17.000

 

Bitcoin handelt momenteel net boven de belangrijkste weerstand van $ 17.000 op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie voelt zich enigszins zelfverzekerd op het huidige prijsniveau, maar de beren domineren nog steeds de markt. Altcoins waren, op enkele uitzonderingen na, ook grotendeels stabiel. Daarover later meer.

Ander nieuws: de Amerikaanse regering en het ministerie van Justitie in het bijzonder worden bekritiseerd omdat ze mild zijn voor ex-CEO van FTX Sam Bankman-Fried (SBF). De Amerikaanse autoriteiten zijn er al niet in geslaagd de fraudeur te arresteren die miljarden dollars aan verliezen heeft veroorzaakt voor investeerders over de hele wereld. Elon Musk mengde zich ook in de discussie en beweerde dat SBF een mildere behandeling krijgt vanwege zijn politieke donaties aan de Democratische partij, de regerende partij in Washington D.C. Daarover later meer.

Ook heeft Ripple zijn laatste aanklacht ingediend tegen de SEC, nu de lang lopende zaak eindelijk zijn einde nadert. De eens op een na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie staat al meer dan 2 jaar onder druk vanwege de lopende zaak die ertegen is aangespannen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Nu echter, na een lange slopende periode, gaan we eindelijk naar een mogelijk oordeel.

Bitcoin koers stabiel op $ 17k

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 17.000 op het moment van schrijven. De cryptocurrency heeft de afgelopen dagen te maken gehad met een ongemakkelijke, maar stabiele prijsactie.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $17k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 19.00 uur begon te stijgen. Het steeg onmiddellijk tot ongeveer $ 17,1k en handelde er de volgende uren omheen. Gisteren om 01.30 uur 's nachts begon de digitale valuta weer te stijgen. Het steeg eerst tot ongeveer $ 17,2k en daarna iets verder tot ongeveer $ 17,3k tegen 7 uur 's ochtends. De stieren hadden gehoopt op nog meer winst, maar die kwam niet. In plaats daarvan reageerde de digitale valuta door in de daaropvolgende uren terug te vallen tot ongeveer $ 17,2k. Om 16.00 uur 's middags, net zoals hij eerder was gestegen, begon de koers verliezen te boeken. Het vormde prijsondersteuning rond $ 17,1k en zakte toen iets verder naar beneden tot ongeveer $ 17,05k. Over het algemeen was er geen netto verandering aan het einde van de afgelopen 24 uur, maar de koers won verder terrein en verdedigde het niveau van $ 17.000 goed genoeg.

Bitcoin doet nu zijn uiterste best om stabiel te blijven op $ 17.000. Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan, aangezien de beren het nog steeds op de hielen zitten en ze een overweldigende controle over de markt hebben. Een langere tijd op de huidige niveaus zou resulteren in een veel grotere bearish druk dan ooit tevoren en zou kunnen resulteren in een grote koersdaling. Voorlopig kijken de stieren echter naar hogere niveaus en als ze daarin slagen, zouden ze uiteindelijk een deel van de verkoopdruk kunnen verlichten waarmee ze op dit moment worden geconfronteerd.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $328 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,40%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins stabiel

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, waren aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. Relatief grote bewegingen kwamen van Litecoin (LTC, 6,4%), Solana (SOL, 2,8%), Unus Sed (LEO, 2,8%) en Shiba Inu (SHIB, 2%).

Litecoin koers grafiek 

In ander nieuws….

Amerikaanse regering beschuldigd van milde behandeling top FTX

Het FTX-schandaal heeft de cryptowereld op zijn kop gezet. De nu failliete digitale valuta-exchange failliet is gegaan en als gevolg daarvan zijn miljarden dollars aan crypto verloren gegaan. Het is het grootste schandaal geworden dat de afgelopen jaren uit de sector is gekomen.

Hoewel het overduidelijk is dat de FTX-sage een verhaal is van extravagantie, corruptie en onverantwoordelijk gedrag, is de Amerikaanse regering naar verluidt nog steeds mild voor Sam Bankman Fried (SBF), de hoofdbeklaagde. De cryptogemeenschap wil snelle verantwoording, maar SBF wordt ontzien. Hij is lange tijd aan arrestatie ontsnapt en zelfs zijn optreden in Capitol Hill wordt gedicteerd door zijn PR-team. Hij heeft geweigerd om op de 13-de te verschijnen en zal waarschijnlijk een datum naar keuze kiezen. SBF heeft de afgelopen weken een beeldvormingsoefening gedaan in geënsceneerde 'openhartige' interviews.

De connectie van zijn ouders met enkele leidende figuren binnen de Democratische partij krijgt ook kritiek van het publiek. Elon Musk mengde zich ook in de discussie en verklaarde dat SBF meer dan $ 1 miljard aan de Democraten heeft gedoneerd. Misschien is dit waarom hij al deze concessies van hen krijgt. Hoewel $ 1 miljard misschien wat overdreven is, is het duidelijk dat SBF gunsten krijgt van de Amerikaanse regering. Hij moet echter worden behandeld als de oplichter die hij is, die veel slachtoffers heeft gemaakt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram