Altcoin nieuws - Michael Saylor wil bijna alle altcoins verbieden

Cryptocurrency nieuws 

De cryptowinter duurt voort. Bitcoin wordt nog steeds verhandeld rond $17.000, wat ook grote invloed heeft op de koersen van alle andere munten en tokens. Deze week zijn bijna alle altcoins uit de lijst van top 100 grootste cryptocurrencies in waarde gedaald. Het algemene sentiment op de markt blijft nogal bearish en sommige gerenommeerde investeerders gaan er niet goed mee om, zoals blijkt uit het recente interview met Michael Saylor. Laten we zonder verdere introductie eens kijken naar wat er de afgelopen 7 dagen in de wereld van altcoins is gebeurd!

Waves in de problemen nadat Neutrino USD weer begint te dalen

Even leek Waves (WAVES) een van de meest veelbelovende altcoins in het blockchain-ecosysteem. In april 2022 begon de WAVES koers omhoog te schieten, en toen voorspelden sommige experts dat Waves een van de grootste cryptocurrencies ter wereld zou kunnen worden. Dat lijkt nu echter zeer onwaarschijnlijk, aangezien het hele WAVES-ecosysteem ernstige problemen heeft.

Net als in het beruchte geval van Terra (LUNA), is het zwakke punt van Waves de native stablecoin genaamd Neutrino USD (USDN). Zoals ook het geval is met veel andere stablecoins op de markt, heeft Neutrino USD heel hard geworsteld om stabiel te blijven, en het lijkt erop dat het binnenkort de koppeling met de Amerikaanse dollar volledig zal verliezen. 

Op dit moment wordt Neutrino USD verhandeld voor ongeveer $0,90. Dit ziet er op het eerste gezicht misschien niet zo slecht uit, maar crypto-experts wijzen erop dat USDN sinds augustus niet meer aan de dollar is gekoppeld. Met andere woorden, de prijs van Neutrino USD is al maandenlang langzaam maar gestaag aan het dalen, en aangezien een stablecoin die niet stabiel kan blijven waardeloos is, kan het slechts een kwestie van tijd zijn voordat USDN volledig instort.

Zoals verwacht reageert de WAVES koers niet goed op de mogelijke ondergang van Neutrino USD. In de afgelopen 7 dagen is Waves met bijna 15% in waarde gedaald, waardoor WAVES uit de lijst van de 100 grootste cryptocurrencies naar marktkapitalisatie viel.

WAVES koers grafiek

Ripple vermeld als een van de top 10 van meest waardevolle unicornbedrijven in de VS

XRP-beleggers hebben nog een reden om optimistisch te zijn over de toekomst. Ripple Labs is onlangs door het financiële onderzoeksbureau Finbold vermeld als een van de 10 meest waardevolle unicornbedrijven in de Verenigde Staten.

Een "unicorn" wordt gedefinieerd als een bedrijf dat in privébezit is en een waarde van meer dan 1 miljard USD heeft. Met andere woorden, een unicornproject is een startup die al enorm veel succes heeft geboekt, maar niet is verkocht en niet beursgenoteerd is.

Volgens Finbold is Ripple Labs momenteel $ 15 miljard waard - veel minder dan de meest waardevolle Amerikaanse unicorn, SpaceX, ter waarde van $ 127 miljard. Het is echter vermeldenswaard dat Ripple het enige crypto-gerelateerde bedrijf is dat op de lijst is gekomen.

Helaas voor Ripple-investeerders heeft XRP deze week de bearmarkt niet verslagen en is de Ripple koers met 2% gedaald. Desondanks hebben on-chain-analisten opgemerkt dat Ripple-walvissen hun XRP van beurzen naar persoonlijke portemonnees hebben verplaatst - dit wordt over het algemeen als een bullish signaal beschouwd, omdat het betekent dat de walvissen van plan zijn hun munten vast te houden in plaats van ze te verkopen.

XRP koers grafiek

Bitcoin Maximalist Michael Saylor roept de Amerikaanse SEC op om alle altcoins te verbieden

Niet iedereen gaat goed om met de bearmarkt. In een recent interview op de PDB Podcast heeft de bekende Bitcoin-maximalist Michael Saylor enige frustratie geuit door op te roepen tot het verbieden van bijna alle altcoins, met name Ethereum (ETH), Solana (SOL) en XRP.

Volgens Saylor zijn de meeste altcoins niet-geregistreerde effecten:

“Ripple is een niet-geregistreerd effect. Het is vrij duidelijk. (...) Net zoals Ethereum een niet-geregistreerd effect is. Het wordt gecontroleerd door een paar mensen. (...) Net als FTT, net als Solana, zijn het allemaal niet-geregistreerde effecten.”

Saylor is zelfs zo ver gegaan dat hij zegt dat "het beste voor de wereld zou zijn als de SEC alles vrijwel zou afsluiten" - waarmee hij bijna alle altcoins bedoelt. Natuurlijk geldt Saylors kritiek op crypto niet voor Bitcoin, waarvan hij denkt dat het een "ethische troef" is, in tegenstelling tot Ethereum of Solana.

Hoewel veel crypto-investeerders woedend zijn op de opmerkingen van Saylor, verontschuldigen sommige mensen hem door te zeggen dat hij het moeilijk heeft. In augustus trad Saylor terug uit de functie van CEO van MicroStrategy nadat hij slechte investeringen had gedaan die het bedrijf meer dan $ 1 miljard aan verliezen hebben gekost.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram