Skip to main content

Bitcoin nieuws

Komt er een getuigenis van Sam Bankman-Fried voor het Amerikaanse Congres?

 

Bitcoin handelt momenteel rond de $17,1k op het moment van schrijven na een lichte koersstijging gisteren. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie houdt vast aan zijn positie rond het belangrijke niveau van $ 17.000, aangezien het lijkt te proberen verdere verliezen te beperken. Altcoins waren ook grotendeels stabiel. Daarover later meer.

Ex-CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, heeft de deadline gemist om in te stemmen met een getuigenis voor het Amerikaanse Congres. De beruchte fraudeur die bijna op de vlucht is voor de wet, krijgt naar verluidt een zachte behandeling van veel wetgevers vanwege zijn gigantische bijdrage aan de campagnekas van de democratische partij. Nu valt nog te bezien wat de wetgevers gaan doen, aangezien mensen hiervoor eerder in de gevangenis zijn gegooid. Daarover later meer.

De stablecoin-oorlogen in de crypto-sector zijn aan het opwarmen. Coinbase heeft onlangs USD Tether bekritiseerd en gebruikers geadviseerd om in plaats daarvan over te stappen op USD Coin. De beurs heeft verklaard dat de USDC een veel veiliger alternatief is dan USDT zelf. Voor dit doel worden conversiekosten van USDT naar USDC afgeschaft. Coinbase beheert de USDC. Het heeft echter nog steeds slechts een fractie van de marktkapitalisatie van de USDT, de meest dominante stablecoin ter wereld die al heel lang bestaat.

Bitcoin koers herstelt iets boven $ 17.000

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 17,1k op het moment van schrijven. De cryptocurrency bevindt zich weer iets boven het sleutelniveau, maar er was aan het einde van de dag niet veel verandering in het dollarbedrag.

De afgelopen 36 uur begonnen met de Bitcoin koers rond $16.92k. Het handelde slechts ongeveer een uur zijwaarts voordat het abrupt enkele procentpunten steeg tot ongeveer $ 17,2k. Echter, in plaats van deze trend voort te zetten en los te breken in dit cruciale stadium, handelde de koers de rest van de dag zijwaarts. Dit volgt de trend van de afgelopen dagen, aangezien de koers er regelmatig in slaagde om boven het niveau van $17.000 uit te komen, maar daarna vlakt het enigszins af. Om 14:25 uur 's middags begon Bitcoin wat lichte verliezen te boeken. Het daalde tot ongeveer $ 17,15k en is daar gebleven tot het ter perse gaan. Over het algemeen was de verandering in dollarbedrag aan het einde van de dag klein.

De Bitcoin koers staat nu iets boven het niveau van $17.000. Dit verandert niets aan het grote geheel, aangezien de stieren de afgelopen weken zo vaak van dit niveau zijn afgestoten dat deze beweging bijna onbeduidend is. Toch is het voor de stieren beter om aan de bovenkant van het niveau van $ 17k te zitten in plaats van eronder. Rond dit niveau zweven zal hen echter niet veel helpen. Ze moeten doorgaan en herstellen tot minstens $ 19k voordat de recente bearish prijsdruk teniet kan worden gedaan. De beren zullen hun grip op de markt behouden als ze dat niet bereiken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 329 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,65%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Altcoins bleven aan het einde van de afgelopen 36 uur grotendeels stabiel. Relatief grote uitslagen kwamen van Dogecoin (DOGE, -1,7%), Polkadot (DOT, -2,2%), Tron (TRX, 1,6%), Unus Sed (LEO, -1,8%) en Chainlink (LINK, -2,2%).

LINK koers grafiek

In ander nieuws….

Sam Bankman-Fried mist de deadline om akkoord te gaan met een getuigenis in het Capitool

Waar eerder werd gemeld dat de beruchte oplichter SBF ermee had ingestemd om vragen van het Amerikaanse Congres te komen beantwoorden, is nu duidelijk dat hij daar zijn twijfels over heeft. Hij heeft een deadline gemist om een hoorzitting te plannen, ook al zegt hij dat hij openstaat voor een dergelijke stap.

SBF is crypto's vijand nummer één en het is frustrerend om te zien dat de man die miljarden dollars aan investeringen van het publiek heeft verloren vanwege zijn financiële corruptie en wanbeheer, mild wordt behandeld. De ineenstorting van de FTX-exchange heeft de burgers daadwerkelijk schade berokkend en velen van hen zagen hun spaargeld verloren gaan. Het had ook helemaal niets te maken met marktactie, maar met corruptie en wanbeheer binnen het bedrijf.

Het valt nog te bezien wat het Congres doet met SBF voor het missen van deze deadline. Er zit misschien een hoorzitting in het verschiet, maar hij kan zelfs een gevangenisstraf verwachten als het sentiment binnen de Democratische partij richting hem omslaat.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram