Bitcoin koers stabiel rond $ 17.000 en Elon Musk waarschuwt voor enorme recessie in aanloop naar volgende renteverhoging door de Fed

 

De Bitcoin koers beweegt momenteel rond $ 16,95k (16.073 euro, bron: Bitvavo) op het moment van schrijven na alweer een dag van relatieve inactiviteit gisteren. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie bevindt zich regelmatig boven het niveau van $ 17.000. Een opmerkelijke verandering in de koers is er echter nog steeds niet, aangezien beren op de loer blijven liggen. Altcoins waren ook grotendeels stabiel. Daarover later meer.

Ander nieuws: Elon Musk, CEO van Tesla en Twitter, heeft gewaarschuwd voor een enorme economische recessie in het verschiet als de Amerikaanse Federal Reserve doorgaat met het verhogen van de rente. De Amerikaanse centrale bank heeft deze stap een maand of wat geleden al aangekondigd als onderdeel van de vorige aankondiging toen de rente met 0,75% steeg tot 3,75%. Zal het echt zo ernstig worden als waar Musk voor waarschuwt? Daarover later meer.

De beroemde econoom en auteur Robert Kiyosaki heeft Bitcoin opnieuw gepromoot als een geweldige investering in deze tijden van economisch gevaar. Hij heeft eerder verklaard dat de digitale valutamarkt voor veel beleggers de beste is om in te investeren. Nu is hij ook sceptisch over de laatste renteverhogingen door de Amerikaanse Federal Reserve. Hij gelooft dat de Fed de kwestie zal omdraaien en in plaats daarvan zal komen met een reddingspakket van meerdere biljoenen dollars om de getroffen economie in de nabije toekomst te helpen. Dit staat haaks op de huidige situatie waarin de rente blijft stijgen.

De in ongenade gevallen ex-CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, heeft ermee ingestemd om voor het Amerikaanse congres te komen en te getuigen. SBF, zoals hij gewoonlijk wordt genoemd, stond op het punt een waarschuwing te krijgen van de Amerikaanse instantie met betrekking tot het niet verschijnen en heeft nu besloten om te komen opdagen. Het is bekend dat hij enige clementie krijgt van machtige Amerikaanse kringen vanwege zijn enorme politieke donaties en invloedrijke ouders.

Bitcoin stabiel boven $ 17.000

Bitcoin verandert gestaag van eigenaar iets beneden $ 17.000 op het moment van schrijven. De cryptocurrency vindt vaste voet rond de belangrijkste weerstand, maar zal het genoeg zijn om de beren lang af te schrikken?

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $17.18k. Het handelde een korte tijd zijwaarts voordat het rond 22.00 uur 's avonds aan een prijsdaling begon. De prijsdaling zelf was in eerste instantie echter vrij oppervlakkig en herstelde weer snel. De rest van de dag bleef Bitcoin zijwaarts handelen rond het niveau van $ 17,15k, wat vrijwel geen verandering in de procedure liet zien. Vannacht daalde de koers echter wat steviger en bereikte een dieptepunt van $ 16.866. Op het moment van schrijven is het weer wat herstelt tot $16.950.

Bitcoin vindt nu vaste voet rond het niveau van $ 17.000. Dit zou de basis kunnen leggen voor een stap naar boven, maar het kan ook een teken zijn van bullish frustratie en vermoeidheid. De stieren hebben talloze kansen gehad om verdere prijsverhogingen door te voeren, maar dat lukte niet. Ze hebben goed genoeg vastgehouden aan de weerstand van $ 17k, maar dat is slechts een deel van de inspanning die nodig is om een verschil te maken. De komende renteverhoging door de Amerikaanse Federal Reserve zou de balans kunnen laten doorslaan in het nadeel van de bulls en een nieuwe prijsdaling in de komende weken afdwingen. Voorlopig is het echter nog een impasse.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 331 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,67%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoin koersen lager

Altcoins waren aan het einde van de afgelopen 36 uur wat lager. Opvallende veranderingen kwamen van Ethereum (ETH, -1,8%), Dogecoin (DOGE, -9%), Litecoin (LTC, -3,75%) en Tron (TRX, -3,65%).

Dogecoin koers grafiek 

In ander nieuws….

Elon Musk waarschuwt voor economische ramp als de Federal Reserve de rentetarieven verhoogt

Elon Musk, CEO van Tesla en Twitter, heeft zich uitgesproken tegen verdere beleidsrenteverhogingen in de nabije toekomst. Hij voegde hier onlangs aan toe en verklaarde dat als de Fed doorgaat met nog een renteverhoging, dit de effecten op de komende economische crisis steeds sterker zal versterken. Hetzelfde klinkt door in de particuliere sector.

Hoewel de verwachte renteverhoging rond de 0,25% ligt, wat veel kleiner is dan de 3x0,75% renteverhogingen die we de afgelopen maanden hebben gezien, zal de actie zelf twijfels doen rijzen over de kansen op economisch herstel en de groei voor de verschillende inkomende kwartalen onderdrukken. Tenminste, dit is wat Musk en anderen zeggen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram