Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin weer boven $ 17k terwijl Wall Street Journal zorgen uit over Binance's bewijs van reserves

 

De Bitcoin koers beweegt rond de $17.400 op het moment van schrijven en is herstelt na een enigszins bearish dag gisteren. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie had wat last van verschillende negatieve berichten die de markt rondgaan. Altcoins boekten gisteren ook enkele kleine verliezen toen de angst zich opnieuw over de markt verspreidde. Daarover later meer.

Een door de Wall Street Journal gefinancierd onderzoek heeft geleid tot bezorgdheid over Binance en zijn bewijs van reserves. De studie toont aan dat de exchange verschillende problematische zorgen en rode vlaggen heeft die onmiddellijk door het bedrijf moeten worden aangepakt. Is het net zo problematisch als het beruchte FTX-schandaal dat ertoe heeft geleid dat investeerders miljarden dollars hebben verloren? Daarover later meer.

Over crypto-zwendel zoals FTX gesproken, Terra mede-oprichter en nu voortvluchtige, Do Kwon, houdt zich naar verluidt schuil in Servië om aan de wet te ontsnappen. De Zuid-Koreaanse regering is al in gesprek met Servië over mogelijke uitlevering, omdat ze hem nodig hebben om het hele LUNA-schandaal uit te zoeken dat er ook toe leidde dat mensen miljarden dollars verloren. Of het ze gaat lukken om hem uitgeleverd te krijgen is echter de vraag.

Bitcoin klampt zich vast aan $17k

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 17.400 op het moment van schrijven na een licht verlies gisteren. De cryptocurrency doet zijn best om vast te houden aan het huidige prijsniveau ondanks verschillende negatieve trends in de markt.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $17,2k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het iets voor middernacht begon te dalen. Het verloor heel weinig waarde en bereikte ongeveer $ 17,1k. Maar gisteren om 1 uur 's nachts begonde koers verder te dalen. Het zakte tot ongeveer $ 16,91k om ongeveer 4 uur 's ochtends en dat zette de stieren wat onder druk. De rest van de dag hadden de stieren  veel moeite om te herstellen. Ze probeerden urenlang het niveau van $ 17.000 te heroveren en het was pas richting de avond dat ze daadwerkelijk boven dit niveau kwamen. Op het moment van schrijven staat de koers weer ruim boven $ 17k.

Bitcoin staat nu duidelijk opnieuw onder druk van de beren. De cryptocurrency had een paar comfortabele dagen boven het $17k-niveau, maar dat wordt nu opnieuw bedreigd nu de week begon met een kleine prijsdip. De stieren moeten een beweging naar boven maken en daar niet te lang mee wachten, anders komen de beren terug. Ze loeren al een tijdje rond en zien nu een opening. Het zal niet al te moeilijk voor ze zijn om de koers verder naar beneden te duwen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $327 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 40,97%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins herstellen van kleine verliezen gisteren

Terwijl Bitcoin over het algemeen stabiel bleef, boekten andere crypto's, gisteren wat verliezen. Inmiddels is ook daar echter weer herstel opgetreden:  Binance Coin (BNB, -4,8%), Rippe (XRP, 2%), Dogecoin (DOGE, 0,7%), Cardano (ADA, 0,3%), Polygon (MATIC, 1,6%), Polkadot (DOT, 0%), Litecoin (LTC, 2,6%), Tron (TRX, 0,9%), Shiba Inu (~SHIB, 0%), Solana (SOL, -0,4%), Uniswap (UNI , 2,2%), Avalanche (AVAX, 0,2%) en Cosmos (ATOM, -2,1%).

Ripple koers grafiek

In ander nieuws…..

Wall Street Journal constateert flagrante problemen met de Proof-of-Reserves (PoR) van Binance

Een onderzoek naar het PoR van top cryptocurrency exchange Binance heeft geresulteerd in een aantal flagrante problemen voor de crypto exchange.

Belangrijke problemen die door het onafhankelijke onderzoek naar voren zijn gekomen, zijn onder meer een gebrek aan informatie over kwaliteitscontroles, vragen over de liquidatie van activa om margeleningen te dekken en een volledig gebrek aan informatie over de bedrijfsstructuur van het bedrijf. Dit zijn ernstige zorgen en ze moeten door het management worden beantwoord.

Ze zijn echter niet zo serieus dat ze veel angst, onzekerheid en twijfel (FUD) rechtvaardigen, zoals we in sommige kringen zien. Het gaat er vooral om dat het bedrijf transparanter moet zijn over hoe het zich als bedrijf gedraagt. Er is nog een probleem aan de orde gesteld met betrekking tot de zekerheidstelling van zijn activa, maar ook dat is geen reden tot ernstige zorgen.

Over het algemeen zijn de aan de orde gestelde problemen reëel, maar lang niet zo serieus als die van FTX. Binance moet snel laten zien dat het een verantwoordelijk bedrijf is en met geruststellende antwoorden komen. De onrust en wantrouwen die momenteel heerst binnen de cryptosector kan beleggers gemakkelijk laten vluchten van de grote internationale exchanges naar persoonlijke hardware-wallets of naar Nederlandse exchanges zoals Bitvavo, die beter vertrouwd worden aangezien ze niet in opspraak zijn geraakt en in eigen land worden gereguleerd door de Nederlandsche Bank.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram