Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stijgt tot $ 18k terwijl Amerikaanse autoriteiten beschuldigingen tegen FTX en Alameda Research onthullen

 

De Bitcoin koers steeg gisteren flink en tikte op een gegeven moment zelfs even $ 18k aan, voordat het weer wat waarde verloor tot ongeveer $ 17,8k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie vertoonde enige bullish actie in lijn met grote markten die wereldwijd winsten boekten als gevolg van lager dan verwachte inflatiecijfers uit de VS. Altcoins stegen ook enigszins en boekten gemengde winsten. Daarover later meer.

Ander nieuws: zowel de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) als de Commodities and Futures Trading Commission (CFTC) hebben aanklachten tegen de voormalige FTX-CEO Sam Bankman-Fried onthuld. De zusterinvesteringsmaatschappij Alameda Research werd ook genoemd in de aanklacht zodat de strop rond de daders van de frauduleuze organisatie strakker wordt. Sam Bankman-Fried werd gisteren gearresteerd door de autoriteiten van de Bahama's en zal waarschijnlijk binnenkort worden uitgeleverd aan de VS. Daarover later meer.

Recent onderzoek toont aan dat ongeveer 13% van alle Amerikanen ooit crypto in bezit heeft gehad. De studie van JP Morgan Research komt overeen met andere groepsstudies. Naar schatting hebben ongeveer 43 miljoen Amerikanen ooit digitale valuta gehad. Het cijfer is de afgelopen jaren dramatisch gestegen, vooral sinds de Covid-19-pandemie en de bijbehorende lockdowns.

Een andere studie toont aan dat gamers meer geïnteresseerd zijn in het verdienen van Bitcoin en crypto dan Non Fungible Tokens (NFT's). Hoewel sommige gamers nu de voorkeur geven aan NFT's boven crypto, zijn ze in de minderheid. Dit is grotendeels te wijten aan de verwatering van de NFT-markt. NFT's hebben veel van hun exclusiviteit verloren vanwege het enorme aantal collecties dat inmiddels voor het oprapen ligt.

Bitcoin stijgt naar $ 18k

Bitcoin verandert op het moment van schrijven voor ongeveer $17,8k van eigenaar. De cryptovaluta steeg gisteren sterk tot $ 18k, voordat het zich rond het huidige niveau vestigde.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $17k. In de nacht bleef het rond deze waarde bewegen, maar in de loop van de ochtend gisteren veranderde dat. De opwaartse krachten verschenen om 10.50 uur 's ochtends uit het niets en trokken de koers binnen enkele minuten boven de $ 17,4k. Vanaf dat moment handelde het digitale activum zijwaarts voordat het om 14:15 uur 's middags aan een verdere koersstijging begon om rond de $ 17,9k te komen en raakte het de $ 18k-weerstand van een korte tijd aan. De koers kon zich echter niet staande houden rond deze niveaus en daalde onmiddellijk lichtjes en handelt nu rond de $17,8k op het moment van schrijven.

De bullish actie van vandaag was een verrassing, aangezien de markten over de hele wereld het moeilijk hebben. Hoewel de totale verandering in dollars niet al te veel was, hebben de bulls enige intentie getoond om tegen alle verwachtingen in vooruit te gaan. Dit kan echter gemakkelijk een bulltrap zijn en de voorwaarden zijn er perfect voor uitgezet. Bijna elke indicator is niet in het voordeel van de stieren. Ze moeten de Bitcoin koers laten stijgen totdat ze minimaal $ 20.000 bereiken. Alleen dan zal de bearish druk een beetje afnemen. Daaronder kunnen we altijd verwachten dat de beren de situatie opnieuw naar zich toe trekken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 340 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 41,5%.

Bitcoin koers  

Altcoins boeken wat winst

Terwijl Bitcoin vooruit galoppeerde, boekten andere cryptocurrencies ook enkele kleine winsten. Grote uitslagen waren te zien bij Ethereum (ETH, 4,8%), Ripple (XRP, 3,2%), Polygon (MATIC, 4%), Polkadot (DOT, 2,4%), Litecoin (LTC, 3,2%), Solana (SOL, 4,3%) ), Tron (TRX, 2,7%), Shiba Inu (SHIB, 3,1%), Uniswap (UNI, 3,2%) en Avalanche (AVAX, 5,8%).

AVAX koers grafiek

In ander nieuws….

US SEC en CFTC dienen aanklacht in tegen in ongenade gevallen CEO van FTX

Twee vooraanstaande Amerikaanse toezichthouders hebben eindelijk een aanklacht ingediend tegen de voormalige CEO van FTX, Sam Bankman-Fried (SBF), en zijn topmedewerkers. Zowel de CFTC als de SEC willen de ex-CEO vervolgen op ernstige beschuldigingen, waaronder oplichting van de investeerders van het bedrijf.

SBF heeft de afgelopen weken "openhartig" een PR-campagne gevoerd om dingen op bepaalde manieren te kaderen die hem alleen maar ten goede zullen komen. Hij heeft iedereen behalve zichzelf de schuld gegeven en noemde zijn massale frauduleuze acties "fuck ups" en fouten. In werkelijkheid was FTX een grote frauduleuze organisatie en werden gebruikersgelden omgeleid naar zusterorganisatie en partner-in-crime Alameda Research en doorgesluisd naar weelderige feestjes en onroerend goed.

SBF moet een voorbeeld worden gesteld om toekomstige fraudeurs te ontmoedigen. FTX was geen crypto-organisatie, maar een uitgebreid plan om investeerders zeker op te lichten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram