Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitvavo reageert op problemen bij Digital Currency Group (DCG)

Onderstaande verklaring is te lezen op de officiële blog van crypto-exchange Bitvavo

Reactie Bitvavo op situatie DCG

Bitvavo Custody BV, onderdeel van de Bitvavo-groep, maakte gebruik van diensten van Digital Currency Group, Inc. en haar dochterondernemingen (DCG) voor het aanbieden van off-chain staking-diensten. Bij DCG is een liquiditeitsprobleem ontstaan door de recente turbulentie op de cryptomarkt. Als gevolg hiervan heeft DCG terugbetalingen opgeschort totdat dit liquiditeitsprobleem is opgelost.

Geen impact op het Bitvavo-platform

Bitvavo beheert ongeveer EUR 1,6 miljard aan tegoeden en digital assets. Hiervan is EUR 280 miljoen ondergebracht aan DCG. Bitvavo is, samen met andere zakelijke klanten van DCG, actief in gesprek met DCG. We verwachten dat het grootste deel van deze uitstaande tegoeden worden terugbetaald.

Alle tegoeden en digitale assets van onze klanten zijn direct en op elk moment opneembaar

Bitvavo maakt sinds de oprichting winst en verkeert in een financieel solide positie. Indien nodig zal Bitvavo zelf bijspringen om onze klanten te beschermen. De schuld die DCG aan Bitvavo heeft, vormt daarin geen belemmering.

Veiligheid staat bovenaan

Bitvavo blijft de dienstverlening bieden die onze klanten van ons gewend zijn. Deze wordt niet beïnvloed door de situatie bij DCG. Bij Bitvavo staat de veiligheid en continuïteit van de dienstverlening voorop:

 • We houden de activa van onze klanten 1:1 aan
  Bitvavo houdt klanttegoeden en digital assets altijd 1:1 aan en we lenen deze middelen niet uit zonder de opdracht van de klant.
 • Gevestigd in Amsterdam en geregistreerd bij DNB
  We hebben er bewust voor gekozen om in een betrouwbare omgeving te opereren. Transparantie en vertrouwen zijn voor ons essentieel.
 • Safety comes first
  We maken gebruik van verzekerde custody providers, die gespecialiseerd zijn in het veilig opslaan van digitale valuta.
 • De klant kiest
  Bitvavo zal de middelen van de klant nooit gebruiken of uitlenen zonder expliciete toestemming daarvoor. Bovendien is ons risicobeheer erop ingericht om de tegoeden van onze klanten te beschermen.  Alle klanttegoeden zijn direct en op elk moment opneembaar.

Vragen?
We werken actief aan het verbeteren van de transparantie van de tegoeden die we voor onze klanten bewaren. Een allesomvattend proof-of-reserve-systeem, die zowel activa als passiva omvat, is daar onderdeel van. We blijven onze gebruikers actief informeren over de ontwikkelingen. Gebruikers kunnen met vragen terecht bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Contact details

 • Customers - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Corporate Customers - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Press - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tot zover het persbericht.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram