Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt flink terug en Nederland is verkozen tot meest metaverse-vriendelijke land ter wereld

 

De Bitcoin koers is weer terug op $17k op het moment van schrijven na een prijsdaling gisteren in de tweede helft van de dag. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie steeg gisteren in de vroege uren snel boven de $ 18k, voordat hij wat waarde verloor in een bearish slot van de dag. Altcoins rapporteerden ook overwegend verliezen, aangezien de markt als geheel onder druk kwam te staan. Daarover later meer.

Ander nieuws: een nieuw onderzoek van Uswitch heeft uitgewezen dat Nederland het topland in de wereld is als het gaat om paraatheid voor de metaverse. Het meeslepende, op ervaring gebaseerde leven van de toekomst is niet meer een nieuw concept sinds de onthulling een paar jaar geleden. Maar dankzij de sterke technische referenties van Nederland staat ons land bovenaan de lijst voor deze futuristische onderneming.

Het FTX-schandaal neemt elke dag een nieuwe wending, ook al blijven de slechte financiële instellingen aan het licht komen. Recente onthullingen over het bedrijf tonen het uitbundige, financieel onverantwoordelijke gedrag van de in ongenade gevallen ex-CEO Sam Bankman-Fried en de cultstatus die hij genoot en promootte in het bedrijf. Er zijn ook andere wendingen. Daarover later meer.

Bitvavo doet z'n best om klanten en betrokkenen gerust te stellen temidden van het wantrouwen, de ellende en de onrust die momenteel heerst in de cryptowereld. Ze hebben daarvoor een persbericht uitgevaardigd waarin ze verzekeren dat Bitvavo een solide, financieel gezond bedrijf is waar klanttegoeden veilig zijn.

Bitcoin koers daalt en is weer terug op $ 17k

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 17k op het moment van schrijven na vooral gisteravond fors te hebben verloren. De cryptocurrency staat onder bearish druk nadat het er niet in is geslaagd de weerstand van $18k te overwinnen. De directe reden voor de daling was dit keer het negatieve sentiment op de financiële markten als gevolg van een renteverhoging door de FED.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $17,8k. Het begon onmiddellijk in waarde te stijgen en ging boven $ 18k in een enkele handelskaars. Het boekte een hoogste punt in 5 weken van $ 18,3k en het leek alsof de stieren opnieuw hadden het heft in handen namen. De opwaartse krachten konden deze winsten echter niet vasthouden, zelfs niet voor een korte tijd. Bitcoin crashte al snel tot ongeveer $ 17,8k en handelde een groot deel van de dag rond dit niveau. Het dwaalde af en toe onder de $ 17,7k, maar herstelde zich dan weer snel. Rond 14.00 uur 's middags begon de digitale valuta opnieuw in prijs te dalen. Het probeerde zich te stabiliseren rond het niveau van $ 17,5k, maar faalde. Het wordt momenteel verhandeld tegen ongeveer $ 17,45k op het moment van schrijven.

De plotselinge prijsdaling van Bitcoin terug naar het niveau van $ 17k betekent dat de bulls nog niet klaar zijn om een beweging boven $ 18k vol te houden. Dus de stap van gisteren was meer een korte prijsstijging die zijn belofte niet waarmaakte. De bulls hebben op dit directe front gefaald en moeten zich nu hergroeperen om een reactionaire prijsdaling te voorkomen. Dit wordt interessant voor de markt, aangezien de beren uitkijken naar een mogelijke opening om een prijsdaling uit te voeren. Ze hebben wat koerswinsten toegestaan, maar ze zullen hun kracht tonen op het moment dat ze de kans krijgen om dat te doen. Als er een beweging naar beneden plaatsvindt, betekent dit dat de recente prijsstijging  tot boven $18k een klassiek geval is van een bull-trap.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $334 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,45%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken verliezen

Toen Bitcoin later op de dag uitviel, volgden altcoins hun voorbeeld en boekten ze zelf ook forse verliezen. Grote verliezers waren Ethereum (ETH, -5,8%), Binance Coin (BNB, -4,7%), Ripple (XRP, -4%), Dogecoin (DOGE, -6,8%), Cardano (ADA, -4,2%), Polygon (MATIC, -6%), Polkadot (DOT, -3%), Litecoin (LTC, -6%), Solana (SOL, -5,6%), Shiba Inu (SHIB, -3,8%), Uniswap (UNI, - 4,6%), Avalanche (AVAX, -6,6%) en Chainlink (LINK, -6%).

Ethereum koers grafiek 

In ander nieuws….

FTX Saga wordt dieper en duisterder naarmate meer klokkenluiders zich melden

Het verhaal rond de failliete, frauduleuze crypto-exchange FTX, neemt meer wendingen naarmate het zich verder ontvouwt. Verschillende ex-stafleden hebben zich gemeld en beschreven de wanpraktijken die binnen het bedrijf heersten.

Danielle Cloud, die op de marketingafdeling van het bedrijf werkte, schildert eerder een beeld van een sekte dan van een bedrijf als het om FTX gaat. Er was een sekte-achtige verering van Sam Bankman-Fried en het werd op elk niveau aangemoedigd. Ze geeft ook een overzicht van de financiële extravagantie en mentale problemen en uitdagingen van het bedrijf in de loop van de tijd.

De frauduleuze ex-CEO heeft echter een gedeeltelijke verdediger gevonden in Kevin O'Leary, de beroemde Shark Tank-investeerder. Hij is van mening dat Changpeng Zhao, CEO van Binance, die een belang heeft in FTX, door SBF een grote buy-out was beloofd nadat CZ eert verschillende oplossingen had geblokkeerd. Het valt nog te bezien wat er van deze getuigenis wordt gemaakt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram