Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin nieuws - TON en RUNE grote winnaars deze week

 

Bitcoin is in de afgelopen 7 dagen met meer dan 5% in prijs gestegen, waardoor de hele cryptomarkt optimistischer is geworden. Hoewel het algemene sentiment nog lang niet optimistisch is en de koersen van Bitcoin en de meeste altcoins stagneren, zijn er redenen om aan te nemen dat de laatste twee weken van 2022 het begin van het einde van de cryptowinter zouden kunnen zijn. Laten we zonder verder oponthoud eens kijken naar het meest interessante altcoin-nieuws van de afgelopen 7 dagen!

Telegram’s Toncoin stijgt enorm in waarde

Toncoin (TON), de cryptocurrency gerelateerd aan de op privacy gerichte messenger-app Telegram, is onverwachts de best presterende crypto op de markt geworden. De afgelopen week is de TON-koers met meer dan 30% gestegen, waardoor Toncoin de 22e grootste cryptocurrency is op basis van marktkapitalisatie.

De belangrijkste reden waarom Toncoin ondanks de bearish situatie op de markt zo hard aan het rallyen is, is de recente update van Telegram, waarmee de gebruikers hun privacy aanzienlijk kunnen verbeteren. Dankzij de nieuwe update is het niet langer nodig om het telefoonnummer van een simkaart te gebruiken om een nieuw Telegram-account aan te maken.

In plaats van de traditionele methode met een simkaart, kunnen Telegram-gebruikers een anoniem nummer kopen terwijl ze met Toncoin betalen. Dit nummer kan vervolgens worden gebruikt om een Telegram-account aan te maken dat niet wordt gekoppeld aan de echte identiteit van de eigenaar.

Volgens privacy-experts zou de nieuwe update van Telegram kunnen leiden tot een enorme toename van het gebruikersbestand van de app. Dit komt doordat concurrerende berichten-apps zoals WhatsApp of Signal nog steeds een mobiel telefoonnummer nodig hebben voor registratie, wat Telegram een enorm privacyvoordeel geeft. Vanwege zorgen over de regelgeving is het momenteel onwaarschijnlijk dat WhatsApp of Signal zal besluiten de nieuwe functie van Telegram te kopiëren.

TON koers grafiek 

THORChain-prijsstijgingen na de TrustWallet-integratie

THORChain (RUNE) is misschien nog niet zo populair als Ethereum of Cardano, maar de RUNE-blockchain breidt zich gestaag uit en voegt nieuwe use-cases toe. Onlangs heeft THORChain een nieuwe integratie aangekondigd met de populaire portemonnee-app Trust Wallet.

Het THORChain-netwerk zal door TrustWallet worden gebruikt om de gebruikers in staat te stellen naadloze, in-app cross-chain swaps uit te voeren. Dankzij de integratie kunnen TrustWallet-gebruikers direct geselecteerde cryptocurrencies rechtstreeks in de portemonnee-app omwisselen. Het enige nadeel is dat de swaps momenteel beperkt zijn tot een klein aantal munten: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Binance USD (BUSD) en BNB. Bovendien is de functie alleen beschikbaar voor de gebruikers van de Android-versie van Trust Wallet, met iOS-ondersteuning die later wordt toegevoegd.

Het belangrijkste aspect van de door RUNE aangedreven swaps is het feit dat Trust Wallet-gebruikers volledig gratis van de functie kunnen genieten - Trust Wallet brengt geen kosten in rekening voor het wisselen tussen de ondersteunde cryptocurrencies. Naar aanleiding van het nieuws over de Trust Wallet-integratie is de THORChain koers de afgelopen 7 dagen met bijna 5% gestegen.

RUNE koers grafiek 

Chaos op de Meme Coin-markt - SHIB en DOGE dalen in waarde terwijl APE nog steeds sterk is

Hoewel veel experts beweren dat de goudkoorts van meme-munten al voorbij is, lijkt de realiteit ingewikkelder. Hoewel het waar is dat sommige prominente meme-cryptocurrencies nog steeds waarde verliezen, hebben andere de afgelopen maanden consistent goed gepresteerd.

Deze week was Dogecoin (DOGE) de grootste verliezer onder de meme-munten. De oudste en meest populaire meme-crypto is met bijna 10% in waarde gedaald. Als de huidige trend doorzet, zou Dogecoin binnenkort zelfs uit de lijst van de top 10 grootste munten naar marktkapitalisatie kunnen vallen. Momenteel is DOGE de 8e grootste cryptovaluta ter wereld, met een marktkapitalisatie van meer dan 11,5 miljard USD. De marktkapitalisatie van Cardano, de volgende op de lijst, is slechts ongeveer 1 miljard kleiner.

Dogecoin's belangrijkste concurrent Shiba Inu (INU) lijkt het veel beter te doen. De afgelopen 7 dagen is de SHIB koers slechts met 3% gedaald. Het is echter vermeldenswaardig dat de koers van Shiba Inu al erg laag is met minder dan $ 0,000009 en de afgelopen maanden gestaag is gedaald.

Al weer een week op rij is ApeCoin (APE) de best presterende meme-munt op de markt. Terwijl andere meme-tokens hun waarde hebben verloren, is de oorspronkelijke munt van het Bored Ape Yacht Club-ecosysteem met bijna $ 4 gestegen.

DOGE koers grafiek 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram