Bitcoin koers zakt onder $ 17.000 en CryptoQuant heeft geverifieerd dat de reserves van Binance in orde zijn

Binance 

Bitcoin handelt momenteel op $ 16,760 op het moment van schrijven na een algehele bearish dag gisteren. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie staat opnieuw onder druk van bears, omdat de markt de huidige winsten niet kon vasthouden. Altcoins boekten ook enkele eigen verliezen, vele zelfs dieper dan die van Bitcoin. Daarover later meer.

In ander nieuws, te midden van een nieuwe, zij het kleinere controverse rond de werking van Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld, hebben gebruikers een adempauze gekregen. Cryptoquant, een bekende onafhankelijke crypto-auditor- en analysebedrijf, heeft naar verluidt de reserves van Binance geverifieerd en verklaard dat er geen schimmig gedrag aan de hand was. Dit zal de zaken zeker een boost kunnen geven, aangezien de controverse rond Binance eerder deze week voor veel angst zorgde. Daarover later meer.

Solana, ook een groot cryptoproject en ooit de lieveling van de blockchain-wereld, wordt geconfronteerd met grote problemen bij het in stand houden van zijn succesverhaal. De cryptocurrency verloor gisteren ongeveer 8% van zijn waarde toen de prijs opnieuw onder druk kwam te staan als gevolg van het FTX-schandaal. Het project werd eerder geplaagd door bepaalde problemen, maar nu heeft het FTX-probleem zijn weg gevonden naar de koers. Het staat nu op plek 16 van grootste cryptocurrencies ter wereld, ongeveer 9 plaatsen lager dan de gebruikelijke positie gedurende het afgelopen jaar.

het Hoge Commissariaat voor Vluchtelingen van de VN (UNHCR) heeft een nieuw, op blockchain gebaseerd, betalingssysteem aangekondigd om uitbetalingen voor Oekraïense vluchtelingen te vergemakkelijken. De oorlog heeft miljoenen mensen uit hun huizen verdreven en blockchain komt hen te hulp. Momenteel is de dienst alleen beschikbaar voor intern ontheemde Oekraïners. Het nieuwe systeem maakt gebruik van het Stellar blockchain-netwerk en wordt gezien als een grote doorbraak in het oplossen van het probleem van de distributie van contant geld.

In Amerika heeft de Democratische partij ongeveer $ 1 miljoen aan geld teruggegeven dat haar was geschonken door fraudeur en ex-CEO van FTX, Sam Bankman-Fried. De politieke partij beraadde zich al over het al dan niet terugbetalen van de door de oplichter gedoneerde gelden. Nu lijkt het erop dat er een beslissing over is genomen. $ 1 miljoen is echter slechts een fractie van het totale geld dat door SBF aan de organisatie is geschonken, dat wordt geschat op ongeveer $ 40 miljoen. FTX-demonstranten eisen dat de partij dit gehele bedrag teruggeeft, zodat het enorme financiële gat in het failliete bedrijf kan worden opgevuld en het geld kan worden terugbetaald aan de benadeelde gebruikers.

Bitcoin koers daalt onder $ 17.000

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 16,8k op het moment van schrijven. De cryptocurrency staat opnieuw onder enige verkoopdruk na een mislukte poging om boven $ 17k te blijven.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $17,4k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het gisteren rond middernacht wat verliezen begon te boeken. De verliezen waren op dat moment echter klein en de koers vond steun boven $ 17,3k. Het herstelde zich iets boven $ 17,4k en bleef daar enkele uren. Om 9.50 uur 's ochtends begon de digitale valuta echter sterk te dalen. Het vond wat zwakke steun bij $ 17k en probeerde eraan vast te houden, maar faalde uiteindelijk. Om 16.00 uur begon het te dalen en viel het onder de belangrijkste steun van $ 17.000. Het handelt nu rond $ 16,8k op het moment van schrijven en staat onder grote druk van de beren.

Bitcoin ervaart nu opnieuw aanzienlijke verkoopdruk. De beweging boven $ 18k mislukte en dat lokte opnieuw een reactie van de beren uit. Ze zijn erin geslaagd om de koers met gemak onder de $17k te krijgen. De stieren moeten zich onmiddellijk hergroeperen en boven de $17k herstellen en dan snel  een nieuwe poging wagen om $18k te behalen. Anders zullen de beren in de nabije toekomst opnieuw toeslaan te midden van veel negatief nieuws dat momenteel in de markt rondgaat.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 325 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,7%.

Bitcoin koers 

Altcoins boeken verliezen

Andere cryptocurrencies leden in de loop van de dag ook wat verliezen toen ze Bitcoin volgden in een bearish afgrond. Grote verliezers waren Ethereum (ETH, -6%), Binance Coin (BNB, -6,9%), Ripple (XRP, -4%), Dogecoin (DOGE, -6,1%), Cardano (ADA, -5,8%), Polygon (MATIC, -5,7%), Polkadot (DOT, -3,5%), Litecoin (LTC, -7%), Solana (SOL, -8,3%), Shiba Inu (SHIB, -4,2%), Uniswap (UNI, - 6,2%), Lawine (AVAX, -6%) en Chainlink (LINK, -5,5%).

BNB koers grafiek 

In ander nieuws….

CryptoQuant verifieert het bewijs van reserves van Binance

Het bekende crypto-analysebedrijf CryptoQuant heeft de Proof of Reserves van Binance geverifieerd en verklaard dat er niet veel mis mee is. Dit komt nadat een onderzoek van de Wall Street Journal enkele problemen aan het licht bracht met het werkkapitaal- en reservebeheer van Binance. Dit veroorzaakte onmiddellijk veel Fear, Uncertainty and Doubt (FUD) rond de beurs en men vreesde dat het hetzelfde lot zou ondergaan als FTX, dat op dit moment een gat van $ 8 miljard in zijn financiën heeft. In een poging om deze angst de kop in te drukken, kwamen ook andere beurzen, zoals bijvoorbeeld ons eigen Bitvavo, met verklaringen naar buiten omtrent hun financiële gezondheid.

CryptoQuant toonde echter aan dat de reserves van Binance verantwoord zijn. De audit door een derde partij zal de zenuwen een beetje kalmeren voor de exchange die de afgelopen dagen onder vuur heeft gelegen. Toegegeven, zelfs het onderzoek van de Wall Street Journal had alleen grote problemen met de transparantie van de bedrijfsstructuur binnen Binance en niet met het bewijs van reserves.

Er is dus nog steeds meer informatie op dat front nodig. Maar dit is op geen enkele manier vergelijkbaar met het FTX-schandaal.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram