Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel op $ 16,7k terwijl Amazon nieuwe NFT-webserie lanceert

Amazon NFT serie 

De Bitcoin koers beweegt momenteel rond $ 16,7k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie handelt zijwaarts onder cruciale steunniveaus terwijl de beren hun aanvallen intensiveren. Altcoins waren aan het einde van de afgelopen 36 uur ook grotendeels stabiel. Daarover later meer.

Ander nieuws: Amazon heeft een nieuwe serie op zijn streamingdienst aangekondigd over de opkomst van de NFT-markt. De show met de titel NFTMe bevat artiesten, ondernemers en professionals die in deze opkomende sector werken. De sector heeft de afgelopen maanden een grote klap gekregen, maar zal waarschijnlijk nog jaren relevant blijven.

FTX-fraudeur Sam Bankman-Fried wordt naar verluidt geconfronteerd met een enorme gevangenisstraf van 115 jaar voor zijn illegale acties als CEO van de mislukte exchange. De investeerder en ooit gevierde innovator wordt mogelijk uitgeleverd door de Bahama's en zal zich dan moeten verantwoorden voor zijn misdaden. Daarover later meer.

Bitcoin stabiel rond $ 16,7k

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 16,7k op het moment van schrijven, na een saaie dag bovenaan de hitlijsten. De koers probeert te stabiliseren, maar staat momenteel onder grote druk van de beren.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $16,7k. Het handelde een korte tijd zijwaarts voordat het licht op begon te lopen. De waardering zelf liet echter veel te wensen over, aangezien het net na middernacht rond de $ 16,8k lag. De cryptocurrency handelde vervolgens de rest van de dag zijwaarts tussen $ 16,7k en $ 16,8k. Er waren geen prijsschommelingen en de koers lijkt het weekend stabiel af te sluiten.

Met zo weinig volatiliteit in het weekend is het afwachten hoe de komende week gaat verlopen. De beren liggen op de loer en ze zullen iedere kans grijpen om de koers weer onder de $16k te krijgen. Een externe stimulans kan weer beeging brengen in de cryptomarkt en het tij voor de digitale valuta opnieuw helpen keren. De stieren zijn gehavend en ze moeten onmiddellijk een zet doen boven de $ 17k, anders lopen ze het risico enige vorm van grip op de markt te verliezen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 322 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 42%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins stabiel

Ook andere cryptocurrencies, oftewel altcoins, bleven de afgelopen 24 uur levenloos. Grote uitslagen kwamen van Binance Coin (BNB, 6%), Shiba Inu (SHIB, 5%) en Monero (XMR, 2,4%). De rest van de markt meldde geen noemenswaardige verandering.

SHIB koers grafiek

In ander nieuws….

Sam Bankman-Fried kan tot 115 jaar gevangenisstraf krijgen voor FTX-fraude

Het net sluit zich rond voormalig CEO van FTX Sam Bankman-Fried, gezien de aanklachten van openbare aanklagers in de VS. De oplichter zal waarschijnlijk vanuit de Bahama's worden uitgeleverd aan de VS nadat hij zijn beroep ertegen heeft ingetrokken.

Een andere grote crypto-zwendel, die van OneCoin, nadert ook zijn logische conclusie. Karl Sebastian Greenwood, de beruchte fraudeur die de OneCoin-zwendel organiseerde, was op de vlucht voor de wet in Thailand en werd uitgeleverd aan de VS om zijn proces af te ronden. Hij pleitte onlangs schuldig aan de beschuldigingen en riskeert zelf een lange straf achter de tralies. Hetzelfde zal naar verwachting het lot zijn van zijn mede-oprichter Ruja Ignatova, alleen loopt zij nog steeds vrij rond en is op dit moment nog niet gepakt door de autoriteiten.

FTX wordt gebruikt als de boeman om te proberen de hele cryptosector als frauduleus af te schilderen. Eén Amerikaanse senator doet daar echter niet aan mee. Pat Toomey, een Republikein, gelooft dat de cryptosector een kracht is waarmee rekening moet worden gehouden en die niet kan worden gestopt. Hij verklaarde ook dat het FTX-schandaal geen aanklacht is tegen de cryptosector, maar eerder een uitdaging voor autoriteiten om frauduleus gedrag op te sporen. Hij was ook van mening dat de industrie offshore zal gaan als het Congres het in het land probeert te verbieden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram