Bitcoin nerveus boven $ 16,5k terwijl voormalig FTX-CEO wordt gearresteerd, in afwachting van uitlevering aan de VS

 

Bitcoin handelt momenteel rond de $16,7k op het moment van schrijven na een relatief stabiele laatste 24 uur. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie doet het rustig aan na de recente koersdaling. Altcoins boekten wat verlies toen de markt opnieuw onder druk kwam te staan. Daarover later meer.

Ander nieuws: de voormalige CEO van FTX, Sam Bankman-Fried, ook bekend als SBF, is gearresteerd op de Bahama's en heeft de uitlevering aan de VS geaccepteerd. De oplichter doet nu zijn best om zijn imago te herstellen en zich over te geven. Waarschijnlijk in een poging om enige vorm van clementie te krijgen. Daarover later meer.

Ook heeft het FTX-schandaal de houding ten opzichte van de cryptosector in bepaalde machtscorridors in de VS veranderd. De commissie voor het bankwezen van de Amerikaanse senaat zal in de nabije toekomst zeker een moeilijke plek worden voor crypto, aangezien voorzitter senator Sherrod Brown heeft gesuggereerd dat zowel de Amerikaanse regulerende instanties van de Securities and Exchange Commission (SEC) als de Commodities and Futures Trading Commission ( CFTC) overwegen om de cryptosector te verbieden. Het verbod is op dit moment echter zeer onwaarschijnlijk, maar we moeten wel bedenken dat het idee op dit moment circuleert.

Bitcoin koers hapert boven $ 16,5k

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 16,8k op het moment van schrijven na een relatief langzame, bearish dag gisteren. De cryptocurrency doet zijn best om vast te houden aan de huidige niveaus, maar heeft daarbij moeite.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $16.75k. Het steeg lichtjes naar $16,8k maar kwam toen weer terug naar beneden. Dit verstoppertje met het niveau van $ 16,8k duurde enkele uren voordat de koers om 03.20 uur 's ochtends daadwerkelijk begon te dalen. Eerst daalde het tot ongeveer $ 16,7k en zette daarna zijn kleine daling voort tot ongeveer $ 16,6k. De wanhopige stieren kwamen echter in actie en deden er alles aan om de prijs terug te krijgen naar $ 16,8k, maar dat lukte in eerste instantie niet. Pas vanochtend wisten de stieren dit niveau opnieuw te veroveren.

Bitcoin staat nu onder hernieuwde druk van de beren. Ze komen langzaam maar zeker in beweging. Het is echter nog niet duidelijk of ze meteen een grote stap kunnen zetten. Een externe factor zoals een stijging van de rentetarieven zal cruciaal zijn bij het bepalen van de volgende trend in de markt. Op dat front wordt gewacht op een beslissing van de Amerikaanse Federal Reserve.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 319 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 42%

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Altcoins boekten gisteren wat verlies toen de markt opnieuw onder druk kwam te staan. Grote verliezers waren Binance Coin (BNB, -3%), Ripple (XRP, -3,3%), Dogecoin (DOGE, -8%), Cardano (ADA, -4,5%), Polygon (MATIC, -4,3%), Polkadot (DOT, -3,3%), Shiba Inu (SHIB, -3,6%), Litecoin (LTC, -3,3%), Solana (SOL, -3,2%), Uniswap (UNI, -4,2%) en Unus Sed (LEO , -5,3%).

XRP koers grafiek 

SBF eindelijk gearresteerd op de Bahama's en zal worden uitgeleverd aan de VS

Voormalig CEO van FTX en oplichter SBF is nu gearresteerd op de Bahama's en staat nu voor een cruciale uitlevering aan de VS, waar van hem wordt verwacht dat hij zich zal verantwoorden voor zijn misdaden. SBF wordt geconfronteerd met aanklachten die kunnen leiden tot maar liefst 115 jaar achter de tralies, maar het valt nog te bezien hoe agressief de zaak wordt vervolgd.

Eerder vandaag zou SBF met de hulp van zijn juridische team onderhandelen over de uitlevering. Het leek alsof hij in beroep probeerde te gaan om wat clementie te krijgen. Dit had een paar weken geleden kunnen gebeuren, omdat er geen besef was van de ernst van zijn misdaden en de nauwe banden van zijn familie met de regeringspartij van de VS.

Elke dag verschijnen er nieuwe beschuldigingen en het lijkt erop dat hij lang achter de tralies zal zitten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram