Bitcoin stabiel boven $ 16,7k en Binance sluit zich aan bij Crypto Lobby-groep in de VS nu de druk op de sector toeneemt

Binance 

De koers van Bitcoin beweegt momenteel net boven de $16,7k op het moment van schrijven, na weer een langzame handelsdag gisteren. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie doet zijn best om vast te houden aan de huidige niveaus, maar vindt het moeilijk om dit te doen nu de bearish druk toeneemt. Altcoins waren ook grotendeels stabiel. Daarover later meer.

De grote crypto-exchange Binance heeft zich aangesloten bij een crypto-lobby-inspanning in de VS om wat steun in het land te krijgen. Het Amerikaanse Capitool is momenteel getuige van een golf van anti-crypto-sentiment die door veel wetgevers wordt geuit. Binance probeert een aantal van hen te beïnvloeden met een verenigd crypto-lobbyfront. Daarover later meer.

Crypto-handelsplatform Paxful heeft de ondersteuning voor ETH van zijn platform verwijderd. De exchange heeft meerdere uitdagingen rond het blockchain-netwerk genoemd als reden voor haar beslissing. De CEO van het platform, Ray Youssef, is van mening dat Ethereum te maken heeft met integriteitsproblemen en zegt dat ze het daarom van hun systeem hebben verwijderd. Er zijn momenteel geen grote zorgen rond Ethereum en het valt nog te bezien hoe serieus Paxful is met het verbod zelf. Ethereum is qua marktkapitalisatie de op een na grootste digitale valuta en heeft serieuze toepassingen over het hele spectrum. Paxful kan ook aanzienlijke transactie-inkomsten verliezen door de notering van Ethereum te schrappen.

Bitcoin stabiel boven $ 16,7k

Bitcoin verandert op het moment van schrijven boven de $16,8k van eigenaar. De digitale valuta onderging eerder gisteren een langzame prijsstijging, maar kon de grote weerstand van $ 17.000 niet overwinnen.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $16.85k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het gisteravond om 20.00 uur begon te stijgen. De koers steeg licht tot ongeveer $ 16,92k en bleef daar enige tijd. Verdere prijsstijging bleek echter moeilijk voor het digitale activum en het begon licht te dalen. Het keerde terug naar ongeveer $ 16,8k. De rest van de dag handelde Bitcoin zijwaarts tussen $ 16,8k en $ 16,9k zonder grote koersbewegingen.

Bitcoin beweegt al een tijdje zijwaarts. De koers vond het moeilijk om boven de $16,9k te komen en boekte direct na het bereiken van dit niveau verliezen. Dit toont aan dat de Bulls momenteel behoorlijk uitgeput zijn en dat zou in de nabije toekomst nog meer bearish actie kunnen betekenen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 323 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 42%.

BTC koers grafiek 

Altcoins blijven grotendeels stabiel

Andere cryptocurrencies bleven aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. Relatief grote uitslagen kwamen van Cardano (ADA, -2,8%), Polkadot (DOT, -2,5%) en Solana (SOL, -2%).

ADA koers grafiek

Binance sluit zich aan bij crypto-lobby-inspanningen in de VS te midden van toenemende druk op de sector

Crypto-exchange Binance heeft zich aangesloten bij een crypto-lobbybedrijf in de Amerikaanse hoofdstad genaamd de Chamber of Digital Commerce. Deze ontwikkeling komt nadat de exchange het doelwit was van sommige wetgevers en mobilisatoren vanwege het gebrek aan regulering.

De beslissing om rechtstreeks in de VS te lobbyen is een nieuwe stap voor het platform, aangezien het tot nu toe zijn uiterste best deed om in de schaduw te blijven. De beslissing zal het platform zeker in discussies brengen rond Washington D.C.

In de VS zijn politieke donaties en lobbyen officieel legaal en dat stelt bedrijven in staat politici rechtstreeks te beïnvloeden en een aantal wetsvoorstellen aangenomen te krijgen die hen op de lange termijn zullen helpen. Er zijn verschillende crypto-lobbybedrijven in de VS en velen hebben enorme financiële bijgedragen geleverd aan politici en hun campagnes.

Vanwege de recente onthulling van grote donaties afkomstig van de ex-CEO van FTX-exchange Sam Bankman-Fried, zou dit echter een controversiële zet van Binance kunnen zijn. Amerikaanse politici zijn op dit moment op hun hoede voor cryptodonaties, aangezien de publieke druk toeneemt nu tienduizenden gebruikers hun geld hebben verloren in de FTX-zwendel.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram