Bitcoin stabiel boven $ 16,7k terwijl Alameda Research managers deals sluiten met openbaar ministerie

 

Bitcoin handelt momenteel rond $ 16,7k op het moment van schrijven na een relatief zware laatste 24 uur. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie verloor gisteren een beetje aan waarde in de tweede helft van de dag, voordat het weer wat herstelde later op de avond. Altcoins waren ook grotendeels stabiel aan het einde van de afgelopen 36 uur. Daarover later meer.

Het wordt een moeilijke kerst voor de mensen van Alameda Research en FTX die voor miljarden dollars hun klanten hebben opgelicht. Toen de ex-CEO, Sam Bankman-Fried, weer in het vliegtuig zat dat op weg was naar de Verenigde Staten, werd gemeld dat topfunctionarissen van FTX en Alameda Research bekentenissen hadden getekend die hen zullen helpen lange gevangenisstraffen te voorkomen. Daarover later meer.

De president van Brazilië heeft een nieuw aangenomen stuk cryptowetgeving geactiveerd. Deze wetgeving was twee jaar in de maak aangezien het land wil proberen om miljoenen gebruikers van digitale valuta te beschermen. Bitcoin is in het land niet tot wettig betaalmiddel verklaard, zoals wel het geval is in El Salvador, maar de regering heeft verschillende positieve, gedurfde stappen gezet die de sector in de nabije toekomst daadwerkelijk meer zullen helpen.

Bitcoin koers stabiel boven $ 16,7k

Bitcoin boekte gisteren wat kleine verliezen, maar herstelde weer tegen het einde van de dag. De cryptocurrency doet zijn best om de huidige niveaus te behouden, maar het gaat met moeite.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $16,8k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het aan een kleine prijsstijging begon. De appreciatie bereikte een maximum van ongeveer $ 16,9k om 4 uur 's ochtends en bleef lange tijd zijwaarts rond dit niveau handelen. Om 02.30 uur 's middags begon de digitale valuta te dalen. De werkelijke prijsdaling zelf was beperkt tot ongeveer $ 16,6k met een kortstondig uitstapje onder de $ 16,6k. Dit was dus helemaal geen scherpe koersdaling. Het handelde enkele uren zijwaarts rond dit niveau voordat het om 22.00 uur ’s avonds wat begon te stijgen. Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld rond $16,8k. Vrijwel onveranderd dus.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 322 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 42%.

Bitcoin koers 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies bleven redelijk stabiel. De grootste veranderingen kwamen van Ethereum (ETH, 2%), Dogecoin (DOGE, 4,6%) en TonCoin (TON, -4,5%). De rest van de munten was over het algemeen grotendeels stabiel.

Ethereum koers

Alameda Research managers sluiten deal met openbaar ministerie

Zodra bekend werd dat Sam Bankman-Fried (SBF) op een vliegtuig terug naar de VS was gestapt om zich te verantwoorden voor zijn aanzienlijke financiële misdaden, begonnen gelekte mediaberichten naar buiten te komen dat topmanagers van Alameda Research uit de school hadden geklapt over SBF, inclusief zijn voormalige liefdespartner en partner in crime Carolyn Ellison.

Naast Ellison pleitte mede-oprichter van FTX, Gary Wong, ook schuldig aan beschuldigingen van fraude. Beide personen willen de verantwoordelijkheid aanvaarden voor de werking van het frauduleuze bedrijf en zullen waarschijnlijk tegen SBF getuigen om milde strafeisen van het openbaar ministerie te krijgen.

FTX en haar zusterorganisatie Alameda Research vormen de ruggengraat van dit megaschandaal dat gebruikers miljarden dollars heeft ontnomen. De exchange zou naar verluidt miljarden hebben verduisterd en gestolen terwijl ze enorme uitgaven deden op enkele Caribische eilanden. De exchange had alle kenmerken van een klassieke financiële zwendel en het is achteraf moeilijk te begrijpen waarom zoveel mensen ervoor vielen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram