Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stabiel boven $ 16,8k terwijl de regeldruk op crypto blijft toenemen

Pressure 

Bitcoin wordt momenteel verhandeld tegen ongeveer $ 16,85k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie doet het momenteel rustig aan en laat zeer weinig volatiliteit zien. Altcoins waren ook grotendeels stabiel en er werden de afgelopen 24 uur geen grote prijsveranderingen gemeld. Daarover later meer.

Ander nieuws: De druk van regelgevers m.b.t. de cryptosector wordt over de hele wereld gevoeld. De centrale bank van India heeft opnieuw een sterke mening uitgesproken tegen cryptocurrencies. De gouverneur van de hoogste bank- en monetaire toezichthouder heeft verklaard dat de volgende financiële crisis zich zal voordoen als de opkomst van crypto niet wordt gestopt door middel van adequate verboden. Daarover later meer.

Sam Bankman-Fried (SBF), de beruchte ex-CEO van de FTX-crypto-exchange, is terug in zijn huis in Californië nadat zijn borg van $ 250 miljoen door zijn ouders was voldaan. Momenteel is er geen woord over of zijn ouders al dan niet betrokken waren bij dit megaschandaal. Gezien het feit dat hij gebruikers echter voor miljarden dollars heeft opgelicht, lijkt de borgtocht met $ 250 miljoen een beetje laag. Hij moest wel zijn paspoort inleveren om dit te kunnen doen en hij zal tijdens het proces ook zwaar worden gecontroleerd door wetshandhavers. SBF wordt geconfronteerd met 111 jaar achter de tralies in de FTX-zaak voor het oplichten van maar liefst 1 miljoen gebruikers van hun crypto vanwege frauduleuze activiteiten. Het zal interessant zijn om te zien hoe het OM zijn zaak tegen hem opbouwt.

Bitcoin koers stabiel boven $ 16,8k

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 16,8k op het moment van schrijven. De cryptocurrency liet gisteren in de loop van de dag weinig prijsveranderingen zien.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers op $ 16,6k. Het handelde slechts een korte tijd zijwaarts voordat het om 21:40 uur 's nachts begon te stijgen. De prijsstijging zelf was erg klein en de koers begon binnen de kortste keren zijwaarts boven het niveau van $ 16,8k te handelen. Het registreerde weinig verandering gedurende het grootste deel van de dag, afgezien van een klein incident om 14:45 uur 's middags toen het boven de $ 16,9k begon te stijgen. Het stopte echter onmiddellijk op dat niveau en keerde terug.

Bitcoin laat nu, de laatste dagen van het jaar, erg weinig volatiliteit zien. En dat voor een asset die bekend staat om zijn heftige koersbewegingen. Het einde van het voorgaande jaar, 2021, was heel wat anders dan het huidige jaar. Destijds was de koers vers van zijn hoogste punt ooit van ongeveer $ 69.000 en leek hij helemaal klaar om nieuwe hoogten te bereiken voordat de beren in het nieuwe jaar in actie kwamen en de prijsactie voor een groot deel van de rest van het jaar bepaalden. Nu is de koers minder dan 1/3e van de prijs die hij was op nieuwjaar 2022. Het valt nog te bezien wat het nieuwe jaar ons allemaal gaat brengen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 324 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was een stabiele 42%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, bleven aan het einde van de afgelopen 36 uur grotendeels stabiel. De grootste veranderingen kwamen van Ethereum (ETH, 2,5%), Ripple (XRP, 2,6%), Dogecoin (DOGE, 3,5%), Cardano (ADA, 3,7%), Polygon (MATIC, 3%) en Polkadot (DOT, 2 %).

MATIC koers grafiek

Indiase centrale bankchef wil crypto verbieden om economische crisis te voorkomen

De gouverneur van de Reserve Bank of India (RBI) Shaktikanka Das heeft opnieuw een harde houding aangenomen tegen de cryptocurrency-sector. Hij heeft verklaard dat de Indiase regering de digitale valutasector in het land volledig moet verbieden om de volgende financiële crisis te voorkomen.

De verklaring van de gouverneur is in lijn met regelgevende sentimenten van over de hele wereld. Het FTX-schandaal, hoewel het niets te maken had met de integriteit van de cryptosector, heeft het aanzienlijk aangetast. Meer en meer regelgevers over de hele wereld proberen nu de financiële vrijheid die door de crypto-scene naar voren is gebracht, te beteugelen.

De Indiase centrale bank heeft in de loop van de tijd soortgelijke opvattingen gehad, ook al blijft de regering gemengde signalen over de kwestie geven. Momenteel is de digitale valuta-scene grotendeels ondergronds in het land, net als in veel andere Aziatische landen, aangezien de vermogenswinstbelasting (CGT) onrealistisch hoog is ingesteld op 30%. Het valt nog te bezien of de regering daar, op advies van de bankentoezichthouder, de sector helemaal zal verbieden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram