Bitcoin op kerstavond stabiel boven $ 16,8k en Elon Musk zegt dat recente renteverhogingen de meest schadelijke in de geschiedenis zijn

Bitcoin met kerstmuts 

De Bitcoin koers beweeg momenteel rond de $16,8k op het moment van schrijven na een kerstavond die, zoals verwacht, weinig verandering bracht in de koers. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie is de afgelopen week stabiel gebleven op het huidige niveau na een koersdaling van een meermaandelijks hoogtepunt van $18,3k daarvoor. Altcoins gingen ook relatief stabiel Kerstmis in. Daarover later meer.

Ander nieuws: Elon Musk heeft getweet dat de recente renteverhogingen door de Amerikaanse Federal Reserve de meest schadelijke in de hele geschiedenis zullen zijn. Musk is een van de meest uitgesproken tegenstanders van het huidige monetaire verstrakkingsbeleid. Daarover later meer.

Het FTX-schandaal blijft de gemoederen bezig houden naarmate het net rond voormalig CEO Sam Bankman-Fried zich sluit. De CEO van Alameda Research heeft SBF verklikt en getuigd dat hij haar opdracht had gegeven om gebruikersgelden van FTX te accepteren. Dit maakt naar verluidt deel uit van de deal die ze heeft gesloten met haar aanklagers die zal voorkomen dat ze een enorme gevangenisstraf van 111 jaar krijgt. De verklaring is behoorlijk vernietigend en toont de frauduleuze aard van de failliete beurs. Een andere claim toont aan dat de gedoemde exchange een enorm bedrag van $ 12 miljoen aan voorschotten betaalde aan een advocatenkantoor, slechts enkele dagen voordat het faillissement werd aangevraagd. Dit is een voorbeeld van het bizarre gedrag van FTX met geld. Er wordt ook verwacht dat er in de nabije toekomst nog meer duistere praktijken aan het licht zullen komen, zelfs nu SBF en anderen een PR-campagne voeren om te proberen zichzelf vrij te pleiten van deze absolute puinhoop.

Bitcoin koers stabiel boven $ 16,8k

Bitcoin verandert op het moment van schrijven voor ongeveer $16,85k van eigenaar. De digitale valuta had de afgelopen 24 uur een zeer stabiele koers, omdat er in deze periode niet eens een verandering van 1% in de prijs werd gemeld.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond $16.83k. Het handelde slechts een korte tijd zijwaarts voordat het een beetje begon te dalen. Dat was echter erg oppervlakkig en vond betrouwbare steun rond $ 16,8k. Het handelde een paar uur zijwaarts rond dat niveau totdat het om 1 uur 's nachts begon te stijgen. Het herstelde zich heel licht terug tot ongeveer $ 16,85k om 5 uur 's ochtends. Daarna begon de digitale valuta rond dit niveau zijwaarts te handelen. De zaken bleven onveranderd tot het einde van de dag en op het moment van schrijven wisselt de cryptocurrency van eigenaar voor ongeveer $ 16,86k.

De Bitcoin koers lijkt tot stilstand te zijn gekomen met de kerstdagen en dat is weer goed nieuws voor de beren. De neerwaartse krachten hebben met succes een beweging boven $18k verijdeld en de koers naar de juiste niveaus getrokken. Op dit moment bevindt de digitale valuta zich in een langdurige bearish periode en wil er ogenschijnlijk nog niet uit komen. De stieren zijn uitgeput en houden alleen maar vast aan de huidige niveaus boven $ 16,5k. De beren doen maar al te graag mee en zullen waarschijnlijk volgende week aan het begin van het nieuwe kalenderjaar een nieuwe aanval op de koers proberen uit te voeren.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 324 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 42%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins blijven stabiel

Altcoins bleven aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. De grootste veranderingen waren te zien bij Solana (SOL, -2,6%) en Stellar (XLM, 1,8%). Zelfs de alts waren extreem stabiel vandaag temidden van de festiviteiten.

Solana koers grafiek

Elon Musk : Recente rentestijgingen slechtste in de geschiedenis

Elon Musk, CEO van Tesla en Twitter, heeft op Twitter opnieuw een salvo afgevuurd op de Amerikaanse Federal Reserve en verklaarde dat de recente renteverhogingen de ergste in de geschiedenis zouden blijken te zijn. Musk heeft vaak kritiek geuit op de stijging van de rentetarieven en beklaagde zich over de negatieve economische effecten die deze met zich meebrengen.

Musk twitterde:

"Met het risico dat ik mezelf herhaal, kunnen deze renteverhogingen van de Fed de geschiedenis ingaan als de meest schadelijke ooit"

Musk heeft gewaarschuwd dat de Fed deze verlammende rentetarieven in de nabije toekomst zal moeten terugdraaien en beweerde zelfs dat het misschien zelfs een stimuleringspakket zou moeten uitrollen om de economie uiteindelijk te redden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram