Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin nieuws - Is de liefde van Elon Musk voor Dogecoin over?

Cryptocurrency nieuws 

Krijgen we een cryptokerstmis of niet? Terwijl sommige experts een enorme rally rond de feestdagen voorspelden, lijkt het er voorlopig op dat de kerstman ons geen hogere crypto koersen zal brengen. Hoewel het mogelijk is dat de bull run in 2023 terugkeert, blijven de prijzen van de meeste munten en tokens momenteel stabiel of blijven ze dalen, en verreweg het meest spraakmakende cryptoverhaal is nog steeds het FTX-schandaal. Laten we zonder verdere introductie eens kijken naar het meest interessante altcoin-nieuws van de afgelopen 7 dagen!

SEC beschuldigt meerdere FTX-managers en verklaart het FTT-token een effect

De ineenstorting van de FTX exchange is zonder twijfel het belangrijkste cryptoschandaal van de afgelopen jaren. Hoewel de CEO van de FTX Group, Sam Bankman-Fried, al is gearresteerd en momenteel in hechtenis zit, is de situatie nog lang niet voorbij.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft woensdag in een klacht aangekondigd dat zij van mening is dat de native FTT-tokens van de cryptobeurs FTX een investeringscontract zijn en daarom geclassificeerd moeten worden als een "effect". De SEC beweert dat de operaties van het FTT-token en het door FTX geïnitieerde buy-and-burn-programma vergelijkbaar zijn met het terugkopen van aandelen en daarom kwalificeren als effecten. SEC heeft ook Sam Bankman-Fried en andere FTX-managers beschuldigd van het herhaaldelijk liegen tegen en verkeerd informeren van de investeerders over het FTT token.

Bovendien maakte de Amerikaanse advocaat Damian Williams bekend dat er aanklachten zijn ingediend tegen Caroline Ellison, de voormalige CEO van Alameda Research, en Gary Wang, de voormalige Chief Technology Officer van FTX Trading Ltd. Ellison en Wang zijn overeengekomen schuldig te pleiten en samen te werken met de aanklagers in ruil voor mildere straffen.

Ondertussen is de locatie van enkele andere FTX-managers nog onbekend. Onder hen zijn Ramnik Arora, een van de kamergenoten van Bankman-Fried, evenals Nishad Singh, technisch directeur van FTX, die naar verluidt deel uitmaakte van SBF's geheime Signal-chatkanaal genaamd "Wirefraud".

Terwijl de zoektocht naar enkele FTX-managers nog gaande is, zal Bankman-Fried zelf worden vrijgelaten uit de gevangenis. Volgens recente rapporten heeft de CEO van FTX ermee ingestemd een borg van $ 250 miljoen te betalen.

FTT koers grafiek

Huobi werkt samen met Visa, maar het slaagt er niet in om de HT koers een boost te geven

Crypto-exchange Huobi heeft een samenwerking aangekondigd met de digitale betalingsgigant Visa die de creatie en wereldwijde distributie van een nieuw product genaamd "Huobi Visa Card" mogelijk zal maken. De nieuwe cryptokaart die door Huobi en Visa wordt aangeboden, zal een efficiëntere fiat-naar-crypto-conversiegateway voor gebruikers bieden, en Huobi gelooft dat dit de toegankelijkheid voor crypto-investeerders zal vergroten.

Volgens Huobi zal de kaart de toegang voor crypto-investeerders vergemakkelijken en meer bruikbaarheid bieden aan blockchain en cryptocurrencies in het algemeen. Volgens recente regelgevende rapporten is Visa momenteel actief in ten minste 200 landen en heeft het een klantenbestand van ongeveer 3,3 miljard mensen, dus een partnerschap als dit is absoluut een groot ding, niet alleen voor Huobi, maar voor de crypto-industrie in het algemeen.

Vanaf 22 december kunnen bestaande Huobi-gebruikers de nieuwe kaart al koppelen aan hun accounts. Hierdoor kunnen ze moeiteloos aankopen doen bij een van de 80 miljoen Visa-verkoperslocaties wereldwijd met behulp van hun cryptosaldi.

Hoewel een enorm partnerschap als dit erg optimistisch lijkt, heeft de markt anders besloten. Ondanks de aankondiging is de Huobi Token de afgelopen 7 dagen met meer dan 9% in prijs gedaald.

HT koers grafiek 

Elon Musk voegt Bitcoin- en Ethereum-koersgrafieken toe aan de Twitter-app, maar vergeet Dogecoin

Toen Elon Musk Twitter overnam, waren Dogecoin-investeerders enthousiast. Sommigen voorspelden zelfs dat de CEO van Tesla iets spectaculairs zal doen en dat hij de mogelijkheid van het doen van Dogecoin-betalingen onmiddellijk aan Twitter zou toevoegen.

Helaas voor DOGE bezitters is zoiets tot nu toe niet gebeurd. Het is eigenlijk het tegenovergestelde - in een schokkende beweging is Musk zijn favoriete munt volledig vergeten in de recente Twitter-crypto-integratie.

Op 22 december onthulde Twitter een nieuwe functie, een upgrade van de bekende "$Cashtags" - een speciaal type hashtags bedoeld om te worden gebruikt met tickers voor investeringsactiva. Vanaf nu zal het zoeken naar de "cashtag" van een groot aantal populaire activa automatisch een prijsgrafiek weergeven in de Twitter-app.

Onder de activa die door de nieuwe functie worden ondersteund, bevinden zich slechts twee cryptocurrencies: Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Het is niet verwonderlijk dat Dogecoin-investeerders erg teleurgesteld zijn. Hoewel sommigen van hen verwachten dat DOGE binnenkort zal worden toegevoegd, heeft Musk tot nu toe niet bevestigd dat DOGE-integratie gepland is, noch uitgelegd waarom hij in de eerste plaats besloot Dogecoin te vergeten.

Dogecoin koers grafiek 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram