Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stabiel boven $ 16,8k terwijl Kerstmis voorbij gaat met een record lage volatiliteit

 

De Bitcoin koers staat op het moment van schrijven boven de $16,8k na een trage laatste 48 uur. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie beleefde over het algemeen een rustige kerst omdat de volatiliteit daalde tot record-dieptepunt. Altcoins waren ook grotendeels stabiel, afgezien van enkele merkbare uitzonderingen. Daarover later meer.

Een grote Bitcoin-mijnpool werd gedeeltelijk gehackt door cybercriminelen en ze slaagden erin om een aanzienlijke $ 3 miljoen uit hun schatkist te stelen. BTC.com, de mijnbouwpool in kwestie, behoort tot de top 7 van mijnbouwpools ter wereld en wordt gebruikt door mensen van over de hele wereld die willen samenwerken voor mijnexploitaties. Daarover later meer.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) doet er alles aan om de zogenaamde Hinman-documenten verborgen te houden in haar cruciale zaak tegen Ripple. De zaak sleept zich nu al meer dan 2 jaar voort en is een enigszins evenwichtige aangelegenheid geweest, aangezien Ripple een sterke verdediging heeft opgebouwd. De Hinman-documenten zijn echter een grote bron van schaamte voor de SEC, omdat ze laten zien dat het toenmalige hoofd van de toezichthouder, William Hinman, keer op keer zei dat cryptocurrencies geen effecten zijn, maar eerder vergelijkbaar met grondstoffen. Het heeft die documenten wel voor de rechtbank gepresenteerd, maar ze waren zwaar geredigeerd. Nu zoekt Ripple de hulp van de rechtbank om de documenten geheel vrij te geven. Het is afwachten wat de rechter hierover beslist.

Bitcoin koers stabiel boven $ 16,8k

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar op iets meer dan $ 16,8k op het moment van schrijven. De cryptocurrency doet zijn best om vast te houden aan de huidige niveaus met een record-lage volatiliteit en dat zou best nog wel eens kunnen voortduren tot aan het nieuwe jaar.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $16.75k. Het handelde slechts een korte tijd zijwaarts rond die waarde voordat het om 22.30 uur 's avonds begon op te waarderen. De prijsstijging zelf was echter erg klein en de koers slaagde er pas in om om 05.00 uur 's ochtends een stijging tot ongeveer $ 16,9k te bereiken. Daarna daalde de digitale valuta tot ongeveer $ 16,85k en is daar sindsdien gebleven.

Bitcoin doet er momenteel alles aan om de status quo te behouden, terwijl het zich moeizaam probeert schrap te zetten voor 2023. Het huidige jaar was enorm bearish en deze trend zou zich voorlopig kunnen voortzetten. De stieren zijn uitgeput en lijken weerloos als de beren plotseling besluiten de koers weer onder de $16k te laten zakken. De volatiliteit is de afgelopen week op een dieptepunt en dat markeert een rustige kerst voor de digitale valuta. De status-quo kan blijven tot oudejaarsavond, maar het kan zijn dat er dan nog meer vuurwerk zal plaatsvinden, waarschijnlijk in het bearish gebied, zodra het nieuwe kalenderjaar begint.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 323 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 42,05%.

Bitcoin koers

Altcoins blijven grotendeels stabiel

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, waren aan het einde van de afgelopen 36 uur grotendeels stabiel. Grote veranderingen waren te zien bij Ripple (XRP, 5%), Cardano (ADA, 2,2%), Polkadot (DOT, 2,2%), Litecoin (LTC, 5,9%) en Uniswap (UNI, 2%). Over het algemeen was de alt-markt ook erg stil tijdens de kerstfestiviteiten.

Ripple koers grafiek 

In ander nieuws…..

Grote mijnbouwpool BTC.com gehackt, platform beweert dat de fondsen van gebruikers nog steeds veilig zijn

Een van de grootste Bitcoin-mijnbouwpools ter wereld, BTC.com, is onlangs gehackt. De cyberaanvallers slaagden erin om ongeveer $ 700.000 aan bedrijfsfondsen in de vorm van crypto te stelen, evenals een groot bedrag van $ 2,3 miljoen aan gebruikersfondsen.

Dit soort aanvallen op mijnbouwpools zijn de afgelopen jaren geen groot probleem geweest. Normaal gesproken worden exchanges en crypto-startups aangevallen door cybercriminelen. Deze aanval was echter rechtstreeks op een mijnbouwpool en dat roept een aantal vragen op omtrent hun bereidheid om dergelijke aanvallen aan te pakken. Zoals altijd was de oorzaak incompetent serverbeheer door het bedrijf, in dit geval BTC.com. Het Bitcoin-netwerk blijft het veiligste betalingssysteem op aarde, maar als Bitcoin eenmaal is gedolven, moet het goed worden beschermd tegen dergelijke aanvallen.

BTC.com dringt erop aan dat zijn gebruikersdiensten ononderbroken blijven, maar het zal voor de mijnpool moeilijk zijn om hiervan te herstellen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram