Bitcoin koers daalt licht naar $ 16,6k en maandelijkse NFT-omzetten met 80% gedaald ten opzichte van vorig jaar

 

Bitcoin handelt momenteel rond $ 16,6k op het moment van schrijven na een licht negatieve laatste 36 uur. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie ervaart aan het einde van het kalenderjaar een record lage volatiliteit, ondanks grote recente winsten voor de beren. Altcoins waren grotendeels stabiel aan het einde van de afgelopen 36 uur. Daarover later meer.

Ander nieuws: de NFT-sector heeft de afgelopen maanden een grotere omzetdaling geregistreerd dan de Bitcoin-markt. De nieuwe sector kreeg gedurende een groot deel van de afgelopen 16 maanden veel steun uit investeringskringen, maar wordt nu ook geconfronteerd met crypto-bearmarkt. Daarover later meer.

Een populaire op privacy gerichte portemonnee, genaamd BitKeep, heeft een beveiligingsinbreuk gemeld die heeft geleid tot enkele verliezen voor zijn gebruikers. Kevin Como, de CEO van BitKeep, verbrak zijn stilzwijgen op een groot blockchain-blog en gaf toe dat gebruikers op het platform tot $13 miljoen aan verliezen leden. Dit volgt op een cyberaanval op mijnbouwpool Btc.com die in totaal leidde tot een hack van $ 3 miljoen. Dus qua beveiliging staat de sector momenteel onder enorme druk van cybercriminelen, te midden van sterke kritiek op het beveiligingsapparaat van digitale valutabedrijven en -organisaties.

Bitcoin koers licht lager op $ 16,6k

Bitcoin verandert op het moment van schrijven voor ongeveer $16,6k van eigenaar. De cryptocurrency had over het algemeen een trage dag gisteren, waarin het iets lager ging. De volatiliteit is echter nog steeds zeer gering.

De afgelopen 36 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $16.85k. Het handelde een paar uur zijwaarts voordat het rond middernacht wat begon te stijgen. De koers ging plotseling boven $ 16,9k en raakte even $ 17k aan. De uitgemergelde stieren waren echter niet in staat om gestaag boven dit cijfer uit te komen en de koers zakte onmiddellijk daarna terug naar de startlijn. De cryptocurrency bleef het grootste deel van de dag stabiel rond $ 16,85k en vertoonde dezelfde lage volatiliteit als de afgelopen week of zo. Vlak voor het ter perse gaan begon de koers echter weer wat waarde te verliezen. Het daalde enigszins tot ongeveer $ 16,65k op het moment van schrijven.

De beren zijn weer terug. Hoewel de koers niet heel veel daalde, laat het wel zien dat de beren willen winnen en op dit moment geen enkele vorm van opwaartse actie toestaan. De stieren probeerden eerder op de dag hun geluk, maar waren niet succesvol en dat lokte onmiddellijk een reactie van de beren uit en bracht de koers naar de onderkant van de huidige steunniveaus. De verwachting is dat de beren in de nabije toekomst opnieuw zullen toeslaan, vooral als oudejaarsavond niet goed gaat voor de stieren. Over het algemeen bevindt de cryptocurrency zich in een enorme bearish trend en het zal erg moeilijk worden voor de stieren om er gemakkelijk uit te breken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 320 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,80%.

Bitcoin koers 

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, waren in de loop van de dag licht lager. De belangrijkste bewegingen kwamen van Dogecoin (DOGE, -2,7%), Litecoin (LTC, -2,5%), Shiba Inu (SHIB, -2%), Solana (SOL, -2,5%) en TonCoin (TON, -8,6%).

TON koers grafiek

NFT-omzetten met 80% gedaald

De Non Fungible Token (NFT) - sector heeft de wereld de afgelopen 16 maanden stormenderhand veroverd. Hoewel het concept zelf de afgelopen 4-5 jaar in zijn nieuwe vorm bestond, kwam het pas de laatste anderhalf jaar volledig van de grond.

De sector trok iedere maand miljarden dollars aan nieuwe investeringen en was een van de hits van eind 2021 en bijna heel 2022. Nu staat het echter voor grote uitdagingen, aangezien de verkoop van NFT’s met maar liefst 80% is gedaald. De statistieken zijn nog slechter voor niet-blue-chip NFT's. De totale maandelijkse omzet is gedaald van ongeveer $ 2,7 miljard in december 2021 tot slechts $ 543 miljoen tot nu toe deze maand.

Dus de goede oude tijd van NFT's die al het geld binnenharken, is nu voorbij. Maar het betekent niet dat alle NFT-collecties en -verkopen het slecht doen. Het maakt gewoon een moeilijke periode door, zoals de gehele cryptosector in deze aanhoudende crypto-winter. Verwacht wordt dat NFT’s richting eind 2024 weer zullen herstellen in samenhang met de cryptomarkt wanneer de volgende BTC-halveringscyclus van start gaat.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram