Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin verslaat aandelenkoers van Tesla in 2022

 

Bitcoin handelt momenteel rond $ 16,5k op het moment van schrijven na een nerveuze dag gisteren. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie probeert 2022 stabiel af te sluiten, maar staat onder constante druk van de beren die nog wat van de koers af willen snoepen. Altcoins boekten over het algemeen gemengde verliezen omdat de markt onder druk kwam te staan. Daarover later meer.

Ander nieuws: hoewel 2022 grotendeels een jaar is geweest om snel te vergeten voor Bitcoin, kan de cryptocurrency moed putten uit het feit dat het dit kalenderjaar beter heeft gepresteerd dan het Tesla-aandeel. Dit is schokkend gezien het feit dat crypto vaak wordt bespot vanwege zijn volatiele karakter en gebrek aan duidelijke intrinsieke waarde. Daarover later meer.

FTX-klanten hebben een class action-rechtszaak aangespannen in de VS om met voorrang herstelbetalingen te krijgen uit het lopende onderzoek tegen ex-CEO Sam Bankman-Fried en tal van andere criminele topfiguren van Alameda Research. De rechtszaak is aangespannen door benadeelde gebruikers van de beurs die tijdens deze zwendel miljarden aan verliezen hebben verloren. Het blijft onduidelijk hoeveel activa FTX nog heeft om de getroffenen terug te betalen. Herstelbetalingen kunnen lang op zich laten wachten gezien eerdere ervaringen met  fraudezaken in de cryptosector.

Bitcoin koers nerveus boven $ 16,6k

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 16,5k op het moment van schrijven. De cryptocurrency had een redelijk stabiele sessie, maar de beren omringen momenteel de digitale valuta.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $16,65k. De koers steeg onmiddellijk iets tot ongeveer $ 16,76k en bleef daar een paar uur staan. Om 03.50 uur 's nachts begon Bitcoin aan een snelle prijsdaling. De stieren kwamen echter in actie en voorkwamen een daling tot onder de $16,6k. Ze slaagden erin om een klein herstel door te voeren tot ongeveer $ 16,65k voordat ze opnieuw een prijsdaling om hun oren kregen en nog een daaropvolgend herstel tot $ 16,65k. Daarna handelde de digitale valuta enkele uren zijwaarts. De status-quo bleef gehandhaafd tot ongeveer 15.30 uur 's middags, toen de digitale valuta wat winst begon te boeken. De alert beren stopten echter de snelle prijsstijging tot boven de $16,8k, en dus werd een beweging daarboven opnieuw gedwarsboomd. De koers stortte onmiddellijk daarna in tot $16,5k en handelt sindsdien rond dat niveau.

Bitcoin-beleggers kijken nu met nervositeit naar 2023, aangezien het einde van het lopende jaar niet zo goed verloopt. De koers probeerde een herstel te maken naar ongeveer $ 17.000 of in ieder geval vast te houden aan $ 16.900, maar dat zit er dit jaar waarschijnlijk niet meer in. De stieren zijn uitgeput en kunnen op dit moment geen overtuigende koerswijzigingen doorvoeren. Dus het einde van 2022 zal naar verwachting over het algemeen nerveus zijn, aangezien de beren de touwtjes stevig in handen houden.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 319 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 42,1%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken wat verliezen

Andere cryptocurrencies boekten aan het einde van de afgelopen 36 uur over het algemeen gemengde verliezen. Relatief grote veranderingen waren te zien bij Ripple (XRP, -2,7%), Dogecoin (DOGE, -2,6%), Cardano (ADA, -2,7%), Polygon (MATIC, -2,6%), Polkadot (DOT, -4%), Shiba Inu (SHIB, -2%), Solana (SOL, -10%), Avalanche (AVAX, -2,5%) en Chainlink (LINK, -2,9%).

Solana koers grafiek

Bitcoin verslaat Tesla-aandelen in 2022

In een nogal verrassende gang van zaken heeft Bitcoin de TSLA-aandelenkoers verslagen in 2022, ondanks het feit dat het in deze periode een enorme bearmarkt doormaakte. Hoewel, om eerlijk te zijn, Bitcoin de komende maanden nog steeds meer waarde zou kunnen verliezen, is het interessant om op te merken dat het dit jaar toch nog heeft kunnen winnen van voormalige beurslieveling Tesla.

Digitale valuta’s worden vaak aanzienlijk bekritiseerd vanwege hun gebrek aan stabiele waarde en hun vluchtige aard. De sector werd ook enorm aangevallen, aangezien deze in het kalenderjaar 2022 ongeveer 60% van zijn waarde verloor. Veel beleggers investeren simpelweg niet eens in crypto omdat “het te volatiel is”.

Het beroemde Tesla-aandeel heeft het in deze periode echter nog slechter gedaan. De waarde van het elektrische autobedrijf daalde in deze periode met ongeveer 72%. Net als Bitcoin beleefde Tesla een geweldig jaar in 2021 en steeg het naar nieuwe hoogtepunten. Zowel TSLA als BTC leden enorm omdat beleggers dachten dat de koersen van beide te hoog waren opgeblazen vanwege de marktomstandigheden.

Het valt nog te bezien wat er in 2023 gebeurt voor beide activa, maar één ding is zeker; Bitcoin is niet zo volatiel dat het de slechte pers die het krijgt rechtvaardigt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram