Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin hangt rond de steun van $ 16,5k terwijl ook aandelen nerveus eindigen op de laatste handelsdag van 2022

 

De Bitcoin koers bweegt momenteel net boven de $16,5k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie heeft over het algemeen een bearish kalenderjaar achter de rug en houdt vast aan het belangrijkste steunniveau in de aanloop naar het nieuwe jaar. Altcoins waren, op enkele uitzonderingen na, ook redelijk stabiel aan het einde van de afgelopen 24 uur. Daarover later meer.

Het was niet alleen de cryptosector die een nerveus, bearish einde van het lopende jaar doormaakte. Ook de aandelenbeurs wankelde op de laatste handesdag van 2022. Tesla sluit dit jaar daarbij af met een slechtere prestatie dan Bitcoin. Daarover later meer.

In een echt zorgwekkende ontwikkeling, is de oprichter en in ongenade gevallen ex-CEO van FTX weer terug met duistere transacties. Sam Bankman-Fried, of SBF, zoals hij beter bekend staat, heeft naar verluidt ongeveer $ 684.000 aan crypto geliquideerd van een offshore-beurs die toebehoorde aan een van zijn zijn bedrijven. Aangezien zowel FTX als Alameda, de investeringstak van het bedrijf, op dit moment volledig failliet is, zal het voor SBF grote juridische problemen kunnen opleveren als dit echt met hem verbonden blijkt te zijn. Dit kan eventuele deals die hij probeert te sluiten met toezichthouders in gevaar brengen en resulteren in een nog grotere terugslag van het publiek. Hij is momenteel op vrije voeten na het betalen van een enorme borgsom van $ 250 miljoen, hoewel hij naar verluidt miljarden uit gebruikersfondsen heeft opgelicht.

Bitcoin koers boven $ 16.500

Bitcoin houdt momenteel met moeite vast aan de huidige steunniveaus. De cryptocurrency staat momenteel onder druk van de beren, maar er is de afgelopen dagen geen echte prijsverandering waargenomen.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $16,6k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het aan een koersdaling begon. Het begon om 6.40 uur 's ochtends. De koersdaling zelf was over het algemeen echter vrij klein, aangezien de koers al snel enige steun vond rond de $ 16,5k. Daarna handelde de digitale valuta zijwaarts rond dit niveau. Het dreigde verschillende keren met een stap onder deze belangrijke steun, maar leek op dit punt niet overtuigend. Om 15.30 uur 's middags begon de digitale valuta weer te dalen, dit keer in de buurt van $ 16,4k, maar dat bleef niet lang zo. De koers was al snel weer boven $ 16,5k op het moment van schrijven.

Bitcoin staat nu onder toenemende druk nu 2022 ten einde loopt. De beren hopen op een massale start van 2023, aangezien de weg daarvoor is vrijgemaakt. De stieren hebben momenteel geen zin. Ze moeten een stap maken boven de $ 17k om enige kans te hebben op een positieve start van het nieuwe jaar.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 318 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 42,16%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven grotendeels stabiel

Altcoins bleven de afgelopen 36 uur vrijwel onveranderd. Grote bewegers waren Dogecoin (DOGE, -2,5%), Polygon (MATIC, -2,1%), Litecoin (LTC, 2,8%) en Solana (SOL, 8,3%).

Solana koers grafiek 

Aandelen dalen tijdens de laatste werkdag van 2022

Aandelen kenden een nerveuze laatste dag van 2022 aangezien de grote beurzen ongeveer 1% lager sloten. Dezelfde trend werd in de loop van de dag min of meer gevolgd door Bitcoin.

Over het algemeen hebben dergelijke risicovolle activa veel geleden sinds de Amerikaanse Federal Reserve haar rentetarieven de afgelopen maanden aanzienlijk heeft verhoogd. Hetzelfde ligt in het verschiet voor het begin van volgend jaar, aangezien er weer een renteverhoging wordt verwacht.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram