Altcoin nieuws - Solana was een van de slechtst presterende cryptocurrencies van 2022

Cryptocurrency nieuws 

Het is officieel - het einde van het jaar bracht niet veel goed nieuws voor altcoin-investeerders over de hele wereld. De prijs van Bitcoin blijft op een relatief laag niveau en het sentiment onder crypto-investeerders is nog steeds bearish. Natuurlijk heeft de huidige situatie niets te maken met blockchain-technologie in het bijzonder - niet alleen cryptocurrencies, maar alle markten in het algemeen maken moeilijke tijden door. Laten we zonder verdere introductie eens kijken naar het meest interessante altcoin-nieuws van de laatste week van 2022!

Solana in diepe crisis omdat de SOL koers niet kan stoppen met dalen

Solana (SOL) was ooit de meest veelbelovende altcoin in het blockchain-ecosysteem. Nu we 2023 ingaan, blijkt Solana in plaats daarvan steeds meer een van de grootste teleurstellingen te zijn.

Op donderdag 29 december kelderde de Solana koers naar $ 8,14. Het markeert het dieptepunt dat Solana in bijna twee jaar heeft bereikt terwijl het werd geplaagd door herhaalde storingen, uitval en andere technische problemen.

Op het huidige niveau van ongeveer $ 9 staat Solana 96% lager dan het hoogste punt ooit in november 2021 van $ 260. Terwijl de bearmarkt alle munten en tokens beïnvloedt, doet Solana het veel slechter dan de concurrentie - zowel Bitcoin (BTC) als Ethereum (ETH) zijn bijvoorbeeld slechts met ongeveer 76% gedaald ten opzichte van hun recordhoogtes ooit in november 2021. 

Deskundigen zijn verdeeld over de specifieke redenen waarom Solana het zo slecht doet. De belangrijkste reden lijkt natuurlijk het feit te zijn dat Solana tot nu toe technologisch onder de maat is geweest en te kampen heeft met talloze storingen en downtimes. Veel crypto-analisten wijzen er echter op dat Solana een van de munten is die het meest is getroffen door de ineenstorting van de FTX exchange. Vóór de ondergang van FTX lag de SOL koers nog steeds rond de $ 37. Kort na de arrestatie van Sam Bankman-Fried verloor Solana meer dan $ 1 miljard aan marktkapitalisatie.

Andere experts zijn van mening dat een belangrijke factor in de slechte run van SOL de teleurstellende prestaties van op Solana gebaseerde NFT's zijn geweest. Tot nu toe zijn door SOL aangedreven digitale verzamelobjecten niet populair geworden. Bovendien zullen veel Solana NFT's zoals DeGods en y00ts binnenkort worden overbrugd naar andere netwerken zoals Ethereum en Polygon, wat betekent dat Solana haar exclusieve NFT-collecties steeds meer kwijtraakt.

Ongeacht de redenen, feit is dat de marktkapitalisatie van Solana in hoog tempo blijft krimpen. In de laatste week van 2022 is de SOL koers met ruim 12% gedaald. Momenteel is Solana de 17e grootste munt op de markt, maar als de trend doorzet, zou SOL binnenkort uit de top 20 kunnen vallen.

Solana koers weekgrafiek 

BitDAO koers stijgt met 20% na de goedkeuring van een terugkoop van $ 100 miljoen

Zelfs in de bearmarkt kunnen sommige cryptocurrencies de verwachtingen overtreffen. Een relatief minder bekend token genaamd BitDAO (BIT) is de afgelopen 7 dagen met bijna 20% gestegen, waardoor het op de lijst van de 20 grootste munten op de markt is gekomen.

 

BitDAO is een gedecentraliseerde, autonome organisatie met als missie om DeFi-oplossingen toegankelijker, transparanter en eerlijker te maken. Het is een van de belangrijkste DAO's in het blockchain-ecosysteem, en een die eigenlijk als volledig gedecentraliseerd wordt beschouwd, aangezien alle beslissingen worden genomen door middel van stemmen.

De reden voor deze plotselinge prijs-uitbraak van het BitDAO-token is de goedkeuring van een terugkoopplan van $ 100 miljoen. Op 30 december keurde de meerderheid van de BIT-tokenhouders officieel het voorstel van een massale terugkoop van BitDAO-tokens goed. Vanaf 1 januari zal BitDAO gedurende 50 dagen elke dag $ 2 miljoen aan BIT kopen, wat naar verwachting de BIT koers enorm zal verhogen.

BitDAO koers grafiek 

Zonder de hulp van Elon Musk blijven Meme Coins waarde verliezen

De afgelopen maanden waren niet zo geweldig voor meme-tokens, en de laatste week van 2022 is niet anders. Nogmaals, meme-cryptocurrencies behoorden tot enkele van de slechtst presterende munten op de markt.

Hoewel Dogecoin (DOGE) nog steeds de 8e grootste cryptocurrency ter wereld is, verliest het snel aan waarde. In de afgelopen 7 dagen is de DOGE koers met meer dan 9% gedaald. In vergelijking daarmee doet Dogecoin's belangrijkste concurrent Shiba Inu (SHIB) het iets beter, aangezien de SHIB koers slechts met minder dan 2% is gedaald.

Misschien wordt 2023 beter voor meme-cryptocurrencies, maar tot nu toe lijkt het erop dat de DOGE koers niet veel hoger kan worden zonder de steun van "de Dogefather" Elon Musk. Helaas voor Dogecoin-houders heeft de CEO van Tesla gezwegen over zijn favoriete cryptocurrency sinds hij Twitter heeft overgenomen.

DOGE koers grafiek 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram