Skip to main content

Bitcoin nieuws

Meer dan 15% aanbod van Ethereum is vergrendeld. Kan ETH de dominantie van Bitcoin uitdagen?

Ethereum vs Bitcoin 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Ethereum (ETH) is 's werelds op een na grootste cryptocurrency met een huidige marktkapitalisatie van ongeveer $ 43 miljard. Het wordt vaak overschaduwd door de dominantie van Bitcoin (BTC), de grootste cryptocurrency ter wereld met een marktkapitalisatie van ongeveer $ 200 miljard op dit moment. Dit kan echter veranderen, aangezien onlangs is vastgesteld dat meer dan 15% van het aanbod van ETH nu is vergrendeld in de functie voor slimme contracten. Door deze blokkering zal het totale vrij verhandelbare aanbod van Ethereum worden beperkt en als zodanig lijkt het erop dat het de dominantie van Bitcoin in de cryptowereld wil uitdagen.

Slimme contractfunctie

Hoewel Bitcoin over het algemeen een veel veiliger netwerk is, is het Ethereum dat innovatiever is en veel meer opties biedt aan de gebruikers. Een van deze functies, zoals hierboven vermeld, zijn slimme contracten. Met deze functie kunnen gebruikers automatische overeenkomsten aangaan en kunnen gebruikers er programma's bovenop bouwen om van deze functie gebruik te kunnen maken. ETH is de cryptocurrency van de smart contracts-functie. Iedere transactie die plaatsvindt tussen partners wordt betaald in ETH. Als twee mensen bijvoorbeeld een tijdcontract hebben waarbij aan het einde van 2 jaar 2 ETH wordt betaald, wordt dit bedrag 2 jaar vastgehouden. Als gevolg hiervan wordt het totale beschikbare aanbod van de cryptocurrency 2 jaar lang verminderd met 2 ETH. Dit betekent dat de Ethereum schaarser is geworden en nieuwkomers er in de toekomst meer voor zullen moeten betalen.

Volgens een nieuw rapport van analysebedrijf Glassnode is meer dan 5% van de beschikbare ETH in het netwerk vergrendeld in Wrapped Ether (WETH) -contracten. Met deze contracten kunnen gebruikers andere tokens kopen en ermee communiceren, zoals UNISWAP, Maker en Balancer. Deze munten maken deel uit van het grotere Decentralized Finance (DeFi) -universum dat miljarden dollars aan investeringen van over de hele wereld aantrekt. Vanwege de directe betrokkenheid van Ethereum in de sector, wordt verwacht dat de Ethereum koers de komende maanden aanzienlijk zal stijgen.

Multisig wallets

Multisig-portefeuilles zijn vergelijkbaar met gezamenlijke accounts in de fiat-wereld. Het betekent simpelweg dat er twee of meer houders van de cryptocurrency zijn en dat er geen transactie kan plaatsvinden zonder toestemming of "handtekeningen" van alle belanghebbenden. Multisig-portefeuilles zijn beschikbaar in Ethereum en er is daar een grote hoeveelheid ETH aanwezig voor langetermijn HODLing (lange termijn belegging). Het exacte bedrag wordt momenteel niet berekend, maar het kan mogelijk al oplopen tot 10% van de totale ETH-voorraad en het neemt op volle snelheid toe. Dit betekent dat de crypto in de nabije toekomst nog minder in voorraad zal zijn.

Bitcoin versus Ethereum

Bitcoin daarentegen wordt ook notoir opgeslagen in langdurige HODL-accounts en daarom blijft de waarde ervan stijgen. Meer dan 20% van het volledige aanbod van de cryptocurrency wordt bewaard in langetermijnportefeuilles en daarom is het de meest stabiele van de partij. De gebruikers van Bitcoin staan ​​er ook om bekend dat ze koppig zijn qua koersbeweging van de cryptomunt en niet bereid zijn om hun BTC te liquideren, hoe hoog of laag de Bitcoin koers ook staat. Deze positie van de enige cryptocurrency die voor langere tijd wordt opgeslagen, wordt nu echter uitgedaagd door zijn grootste rivaal Ethereum. Naarmate de DeFi-sector groeit en de toepassingen van Ethereum toenemen, zal dat ook het geval zijn voor de HODLing op de lange termijn. Dus wees voorbereid op een lange bull-run van Ethereum in de nabije toekomst.