Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stabiel boven $ 16,7k en bekende analist verwacht nieuwe hoogtepunten voor Amerikaanse inflatie

Inflatie 

Bitcoin handelt op het moment van schrijven rond de $ 16,7k (15.845 euro) na weer een dag van lage volatiliteit. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie is het nieuwe jaar ingegaan met een nerveuze, maar gestage prijsactie. Dezelfde situatie houdt vandaag aan en de markt was over het algemeen relatief stabiel. Altcoins waren ook grotendeels stabiel, afgezien van een paar die wat koerswinst boekten. Daarover later meer.

Het nieuwe jaar zorgt voor gemengde reacties met betrekking tot de economie, waarbij veel analisten hopen op een snel herstel van de moeilijke economische situatie waarin we ons momenteel bevinden. De beroemde investeerder Michael Burry, die de financiële crisis van 2008 voorspelde, gelooft echter dat de inflatie waarschijnlijk zal blijven stijgen, zij het langzaam, in 2023. Burry staat erom bekend een aantal nauwkeurige dingen te voorspellen over de toekomstige economie. Daarover later meer.

Het lijkt er op dat er iedere dag weer een nieuwe Sam Bankman-Fried-misdaad op internet wordt gemeld. Volgens een recent rapport gepubliceerd in de Wall Street Journal, begonnen de frauduleuze activiteiten van SBF niet met FTX. Voordat hij de inmiddels ter ziele gegane crypto-exchange oprichtte, zat SBF bij Alameda Research, wat uiteindelijk later de duistere investeringstak van FTX zou worden. Alameda Research stortte in 2018 bijna in als gevolg van een defect handelsalgoritme. De fouten die mensen blijven vinden bij SBF zijn overweldigend en trekken de fundamenten in twijfel van alle beroemde investeerders die samenwerkten met deze fraudeur en zijn malafide organisaties.

Bitcoin koers stabiel boven $ 16,7k

Bitcoin verandert gestaag van eigenaar rond $ 16,7k op het moment van schrijven. De cryptocurrency lijkt zich lekker te voelen rond dit niveau en laat slechts zeer beperkte koersbewegingen zien..

De afgelopen 36 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $16,6k. Het handelde vele uren zijwaarts voordat het om 04.40 uur 's ochtends aan een koersstijging begon. De cryptocurrency steeg eerst onmiddellijk naar ongeveer $ 16,66k en na een pauze van een paar uur ging het verder en kwam boven $ 16,7k uit. Het bereikte een maximum van $ 17,75k en werd zijdelings verhandeld op dat niveau tot het moment van schrijven.

Bitcoin is het nieuwe jaar traag begonnen. De cryptocurrency had een enorm bearish jaar in 2022 en boekte een aantal opmerkelijke koersverliezen. Hoewel dezelfde situatie in 2023 misschien niet wordt verwacht vanwege de relatief lage niveaus, hebben de beren nog steeds een sterke greep op de markt. Ze hebben de koers waar ze die willen hebben en kunnen het in de nabije toekomst mogelijk verder naar beneden trekken. De volgende reeks consumentenprijsindexcijfers (CPI) en de daaropvolgende reactie van de centrale banken en hun rentebeleid zouden wel eens een goede reden kunnen zijn voor een neerwaartse beweging in de nabije toekomst. De stieren staan enorm onder druk en ze moeten boven de $20k zien te komen alwaar de lucht iets zal opklaren. Het ziet er op dit moment echter niet naar uit dat een dergelijke koers zich in de nabije toekomst zal voordoen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $322 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 41,95%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins blijven stabiel

Andere cryptocurrencies waren de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. Grote bewegingen kwamen van Ripple (XRP, 3,5%), Dogecoin (DOGE, 2,3%), Cardano (ADA, 2,3%), Polygon (MATIC, 2,9%), Litecoin (LTC, 5%), Polkadot (DOT, 3,4 %), Uniswap (UNI, 3,3%), Solana (SOL, 11,5%), Avalanche (AVAX, 2,7%) en Cosmos (ATOM, 8,9%).

ATOM koers grafiek 

De inflatiecijfers in de VS zullen waarschijnlijk blijven stijgen

Hoewel er in de markt een gemengd sentiment heerst over stijgingen van de CPI, denken sommige analisten dat er nog meer pieken zullen komen, ook al zullen ze niet zo gewelddadig zijn als voorheen. De Amerikaanse rentetarieven staan momenteel op 3,75%, het hoogste niveau dat we in ongeveer 16 jaar hebben gezien, maar ze zijn er ook niet in geslaagd de gevaarlijke trend die we zien als het gaat om inflatie om te keren.

Michael Burry, de beroemde investeerder uit de populaire Hollywood-film The Big Short, gelooft dat er in de nabije toekomst meer inflatie zal komen. Hij zei:

“We zullen de CPI waarschijnlijk lager zien, mogelijk negatief in 2H 2023, en de VS in recessie volgens welke definitie dan ook. De Fed zal snijden (de rente verlagen, red.) en de overheid zal stimuleren. En we zullen weer een inflatiepiek krijgen. Het is niet moeilijk."

Op basis van deze verdere toename van de inflatie kan dus worden verwacht dat de rente op termijn ook zal worden verhoogd, waardoor de economie verder zal verlammen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram