Skip to main content

Bitcoin nieuws

Crypto-exchange CEO voorspelt Bitcoin koers van $ 40.000 in juni dit jaar

Bitcoin op de weg omhoog 

De Bitcoin koers beweegt op het moment van schrijven rond $16.860 na vannacht en vanochtend tot twee keer toe heel even boven $ 16.900 te zijn geweest. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie lijkt wat hogere regionen op te willen zoeken, maar er zit nog niet echt voldoende kracht achter, waardoor de stapjes relatief klein zijn. Altcoins waren over het algemeen ook wat hoger. Daarover later meer.

Erik Voorhees, de CEO van crypto-exchange ShapeShift, heeft voorspeld dat Bitcoin in juni van dit jaar een verbazingwekkend herstel zou kunnen maken tot $40.000. Zijn voorspelling werd echter onmiddellijk door andere analisten onderuitgehaald en zij verklaarden dat er niets was dat een dergelijke koersstijging ondersteunde. Vooral omdat risicovolle activa het moeilijk blijven krijgen vanwege de lastige economische situatie. Daarover later meer.

De Bitcoin-gemeenschap vierde gisteren “Genesis Day”. Het was op 3 januari 2009 dat het eerste Bitcoin-blok werd gemaakt door Satoshi Nakamoto. Het is 14 jaar geleden dat deze belangrijke gebeurtenis plaatsvond. De cryptomarkt heeft een ongebruikelijke traditie van het verzenden van crypto naar het openbare adres waarmee het allemaal begon als een eerbetoon aan de ongelooflijke start van deze miljardensector. Anderen stuurden ook hun groeten op sociale mediaplatforms. In de geschiedenis van Bitcoin zijn twee dagen de belangrijkste. Het zijn Bitcoin Genesis Day en Bitcoin Whitepaper Day op 31 oktober. Beide zijn belangrijk omdat de ene de basis en de theorie achter het netwerk legde en de andere de daadwerkelijke start en de eerste echte Bitcoin markeerde.

Bitcoin koers licht hoger op $ 16,8k

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 16,86k op het moment van schrijven. De cryptocurrency heeft de langzame, zijwaartse handelstrend van eind 2022 voortgezet in het nieuwe jaar, maar lijkt wel langzaam hoger te willen klimmen.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $16,7k. Het handelde een groot deel van de rest van de dag zijwaarts rond deze waardering met zeer weinig veranderingen in de koers. De cryptocurrency waagde zich tussendoor een korte tijd onder het niveau van $ 16,7k, maar de prijsverandering duurde elke keer maar een korte tijd. Rond middernacht begon de cryptocurrency echter te stijgen en bereikte kortstondig $ 16,9k. Daarna daalde het weer wat, maar om 8:00 uur vanochtend tikte het wederom $ 16,9k aan voordat het weer iets terugviel tot het huidige niveau van $18.86k. De volatiliteit van de Bitcoin koers blijft echter historisch laag.

Bitcoin bevindt zich op een langzame handelscurve die de cryptomarkt de afgelopen maand of zo heeft gedomineerd. De cryptocurrency heeft in deze periode een recordbrekende lage volatiliteit gepost. Maar hoewel de huidige koers blijkbaar heel weinig ruimte laat voor prijsactie, zou dit kunnen resulteren in werkelijk meedogenloze prijsactie. In de cryptomarkt resulteert een lange periode van lage volatiliteit vaak in een enorme koersexplosie die in beide richtingen kan uitpakken. De huidige omstandigheden zijn in het voordeel van de beren en dat is waar de markt naar verwachting in de nabije toekomst naartoe zal gaan. De bulls kunnen echter een kleine comeback maken als de omstandigheden het mogelijk maken, aangezien de bearmarkt al een grote daling van 76% heeft laten zien vanaf het hoogtepunt van $ 69.000 in november 2021.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $320 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,95%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins licht hoger

Altcoin koersen stegen over het algemeen de afgelopen 36 uur. Grote bewegingen  waren te zien bij Ripple (XRP, 0,7%), Cardano (ADA, 4,7%), Dogecoin (DOGE, 0,7%), Avalanche (AVAX, 5%), Solana (SOL, 16,4%) en Cosmos (ATOM, 0,6%). Solana is de laatste dagen goed bezig nadat de koers in het laatste kwartaal van 2022 flink in waarde is gedaald. Nu proberen de bulls een comeback te maken, maar het zal moeilijk worden om dat op een consistente basis te doen te midden van een economische neergang.

Solana koers grafiek 

Exchange CEO voorspelt BTC koers van $ 40.000 tegen juni 2023

Erik Voorhes, de CEO van crypto-exchange Shapeshift, gelooft dat Bitcoin al in juni van dit jaar snel kan herstellen tot ongeveer $ 40.000. Dit betekent dat de digitale valuta de komende maanden een koersstijging van maar liefst 150% zou moeten doormaken.

De voorspelling werd echter meteen bekritiseerd door analisten die menen dat er niets is dat zo'n sterke prijsstijging ondersteunt. Zelfs in een bearmarkt kan Bitcoin echter veel opwaartse prijsactie zien.

Tijdens de bearmarkt van 2018-2020 schommelde de Bitcoin koers veel tussen $3k-$12k. Dat is een prijsactie van 400% als iemand de cryptovaluta kocht voor ongeveer $ 3k en deze weer verkocht voor $ 12k. De omstandigheden zijn daar tegenwoordig echter veel minder ideaal voor, aangezien de hele economie plat ligt, terwijl dat in 2018-2020 niet het geval was. De technologiesector was booming en zelfs toen hadden we een enorme bearmarkt. De meeste analisten zijn van mening dat de Bitcoin koers eerst nog verder naar beneden zal gaan voordat het in de nabije toekomst enige vorm van herstel zal laten zien.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram