Sam Bankman-Fried pleit voor rechtbank niet schuldig aan alle aanklachten en Bitcoin koers licht hoger

 

De Bitcoin koers ging de afgelopen 24 uur licht hoger en beweegt momenteel rond $ 16,9k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie handelt al een tijdje zijwaarts tussen $ 16,5k en $ 17k. Zowel bulls als bears hebben het moeilijk om een grote stap te zetten en de marktkrachten lijken daarmee behoorlijk in evenwicht. Altcoins waren ook licht hoger. Daarover later meer.

De inmiddels beruchte oprichter van FTX exchange, Sam Bankman-Fried, alias SBF, verscheen gisteren voor het eerst voor een Amerikaanse rechtbank. Ondanks bergen bewijs van wangedrag die rechtstreeks met hem verband houden bij zowel Alameda Research als FTX, besloot hij te pleiten niet schuldig te zijn aan alle aanklachten. Daarover later meer.

De voormalige in China gevestigde crypto-exchange Huobi heeft ontslagen aangekondigd van meer dan 20% van zijn personeelsbestand. Deze ontwikkeling bij de beurs volgt op andere cryptobedrijven die sinds het begin van deze bearmarkt een groot deel van hun werknemers hebben laten gaan. De beurs wordt echter ook geconfronteerd met enige vrees voor insolventie, maar het management heeft deze zorgen gebagatelliseerd. De cryptogeldschieter Genesis heeft ook een groot ontslag aangekondigd van meer dan 30% van zijn werknemers.

Volgens Galaxy Research zou 2023 een testjaar kunnen worden voor Venture Capital (VC)-investeringen in de cryptosector. Deze kapitalisten met groot geld hebben alleen al in 2022 een enorme $ 30 miljard aan crypto-investeringen uitgegeven. Echter, met zwakke prognoses voor het lopende jaar, zouden hun investeringen dit jaar flink in waarde kunnen dalen.

Fabio Panetta, lid van de raad van bestuur van de Europese Centrale Bank (ECB), is van mening dat de ontwikkeling van een Central Bank Digital Currency (CBDC) versneld moet worden. Hij is ook van mening dat deze ontwikkeling de vooruitgang van cryptocurrencies zoals Bitcoin zal vertragen. Het is echter de vraag of dit werkelijk zo zal zijn aangezien een CBDC gewoon dezelfde fiat-valta (in dit geval de euro) is in een nieuwe (digitale) vorm. Deze nieuwe vorm doet in principe niets met de kracht en/of waarde van de euro.

Bitcoin koers licht hoger op $ 16,9k

Bitcoin blijft voornamelijk zijwaarts handelen en staat momenteel op een niveau van $16,9k. De cryptocurrency doet er alles aan om het huidige niveau te behouden en vertoont al meer dan een maand weinig volatiliteit.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $16.85k. Het handelde korte tijd zijwaarts voordat het aan een prijsdaling begon. Het tempo van de prijsdaling was erg langzaam en uiteindelijk konden de bears gisteren om 14:00 uur 's middags een 24-uurs dieptepunt van ongeveer $ 16,7k neerzetten. Vanaf dat moment begon de koers enige opwaartse kracht te vertonen. Het herstelde zich binnen een paar uur weer boven de $ 16,8k en bleef daar voordat het verder terugging naar het startpunt. Het leek er gisteren op dat het weer in een impasse zou eindigen, maar de stieren hadden het laatste woord. Het steeg even tot $ 17k en daalde daarna snel tot $16,9k. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers staat net boven dat niveau.

Bitcoin heeft de afgelopen weken een record-lage volatiliteit laten zien. De koers voelt zich momenteel happy tussen $16,5k en $17k. Dit is een smal handelsbereik voor een valuta die zo volatiel is als BTC. Dus een gewelddadige beweging naar boven of beneden kan niet worden uitgesloten aan het einde van een langdurige patstelling zoals deze. De beren hebben momenteel nog licht de overhand, maar ook de stieren zouden op korte termijn iets kunnen bereiken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 326 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,60%.

Bitcoin koers  

Altcoins volgen Bitcoin iets omhoog

Andere cryptocurrencies waren aan het einde van de afgelopen 36 uur grotendeels stabiel tot licht hoger, in navolging van Bitcoin. De grootste veranderingen waren te zien bij Ethereum (ETH, 1,5%), Cardano (ADA, 1,5%), Polkadot (DOT, 2%) en Ethereum Classic (ETC, 11,3%).

ETC koers grafiek 

In ander nieuws….

Sam Bankman-Fried pleit niet schuldig aan alle aanklachten

FTX-oprichter Sam Bankman-Fried (SBF) heeft gepleit niet schuldig te zijn aan alle aanklachten tegen hem. De oprichter verbeeldt zich op de een of andere manier nog kans op vrijspraak te hebben in plaats van schuldig te pleiten, wat kan resulteren in strafvermindering. Hij riskeert momenteel tot 115 jaar gevangenisstraf op basis van de acht ernstige aanklachten die tegen hem zijn ingediend.

Dit zal voor hem echter waarschijnlijk op een ramp uitdraaien. Zijn voormalig medewerkers Caroline Ellison en Gary Wang hebben zich beiden tegen hem gekeerd. Ze werken momenteel samen met de FBI en werken aan een pleidooiovereenkomst in ruil voor strafvermindering.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram