Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers valt stil bij $ 17k terwijl de hash-snelheid een nieuw hoogtepunt bereikt

 

De Bitcoin koers beweegt momenteel iets onder de $17k op het moment van schrijven na een licht bullish laatste 24 uur. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie probeert boven de belangrijkste weerstand van $ 17.000 te komen, maar elke stap verder omhoog loopt op dit moment vast. Altcoins waren grotendeels stabiel. Daarover later meer.

De hash-snelheid van het Bitcoin-netwerk heeft in de eerste week van 2023 nieuwe hoogtepunten bereikt. De hash-snelheid brak het vorige record van november 2022 en bereikte nieuwe recordhoogtes. Dit is eigenaardig gedrag, aangezien de koers van de crypto de afgelopen 13 maanden met ongeveer 75% in waarde is gedaald van een recordhoogte van $ 69k tot slechts $ 15,5k in de afgelopen paar maanden. Daarover verderop meer.

De Amerikaanse autoriteiten hebben een online pagina gelanceerd die slachtoffers van de FTX-zwendel helpt om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Deze ontwikkeling komt na toenemende druk van de betrokkenen van de zwendel van meerdere miljarden dollars die schadevergoeding eisen van het nu failliete bedrijf. Er is ook veel verwarring rond het onderwerp met tegenstrijdig nieuws dat op internet komt. Het nieuwe portaal zal alleen authentieke, up-to-date informatie direct aan betrokkenen geven, zodat zij daarnaar kunnen handelen. De FTX-rechtszaak zelf is later dit jaar gepland, maar er is nog geen officiële datum gegeven.

Bitcoin koers bijna op $ 17k

Bitcoin wisselt van eigenaar voor ongeveer $ 16,55k op het moment van schrijven na een licht bullish laatste 24 uur. De cryptocurrency doet zijn best om enige prijsstijging te laten zien, maar wordt steeds afgewezen rond de $ 17.000.

De afgelopen 36 uur begonnen met BTC rond de $16.85k. Het handelde slechts een paar uur zijwaarts voordat het rond 21:20 uur 's avonds een prijsverhoging begon te plaatsen. Het boekte een hoogtepunt van $ 16,99k, maar kon geen verdere prijsstijgingen boeken. De koers zakte vervolgens naar ongeveer $ 16,95k en handelde vervolgens een groot deel van de rest van de dag zijwaarts rond dat niveau. Vannacht moest de BTC koers iets terug, maar was redelijk stabiel tussen ruwweg $ 16.900 en $ 17.000.

Bitcoin doet nu zijn best om een stap boven de $17.000 te maken, maar het wordt daar steeds afgewezen. Het heeft echter een hoogtepunt in 4 weken neergezet van ongeveer $ 16,99k in het proces, wat enigszins bemoedigend is voor de stieren. Wat echter niet bemoedigend is, is dat Bitcoin blijft haperen rond de weerstand van $17k. Als de stieren er geen nette beweging boven kunnen maken, zullen de beren zeker weer in actie komen. Over het algemeen verliep de start van 2023 erg traag en was er geen duidelijk richtinggevende actie. Zowel de stieren als de beren zouden in de nabije toekomst hun stempel kunnen drukken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 326 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,6%.

Bitcoin koers  

Altcoins blijven stabiel

Altcoins bleven aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. Relatief grote bewegingen  waren te zien bij Monero (XMR, 1,8%), Chainlink (LINK, 1,3%) en Cardano (ADA, 0,4%).

LINK koers grafiek 

Bitcoin Hash Rate bereikt nieuwe recordhoogtes

Terwijl de Bitcoin koers de ene daling na de andere ondergaat, is er één statistiek die iedereen blijft verbazen. De algehele hash-snelheid van het netwerk heeft gisteravond weer een nieuw hoogtepunt van 361,2 Exa Hash/s bereikt. Dit is een nieuw record nadat het vorige record van 347,1 Exa Hash/s van 12 november 2022 werd verbroken.

Dit is inderdaad eigenaardig gedrag, aangezien voorspeld was dat de hash-snelheid aanzienlijk zou dalen tijdens de bearmarkt. De situatie zal waarschijnlijk steeds moeilijker worden voor miners, aangezien de koers gewoon niet genoeg is om zelfs maar de elektriciteitskosten te dekken, zelfs niet met de komst van nieuwe mijnbouwapparatuur.

De Hash Rate zal in de nabije toekomst waarschijnlijk aanzienlijk dalen naarmate oudere mijnbouwinstallaties verder verouderd raken en buiten gebruik worden gesteld. Tenzij natuurlijk de BTC koers weer op gaat lopen……

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram