Bitcoin koers boven $ 17k terwijl goud zijn geweldige prijsactie voortzet in 2023

Bitcoin en goud 

Bitcoin handelt momenteel rond $ 17,2k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie steeg gisteravond boven de weerstand van $ 17.000 en is daar sindsdien gebleven. Altcoins waren ook over een breed front hoger. Daarover later meer.

Er wordt voorspeld dat de goudprijs zijn geweldige herstel van eind 2022 zal voortzetten. Het gele metaal is ongeveer 12% gestegen ten opzichte van de USD en ging 2023 in met een bullish toon. Maar hoe zal 2023 waarschijnlijk zijn? Daarover later meer.

Digital Currency Group (DCG) wordt door de Amerikaanse autoriteiten onderzocht voor enkele twijfelachtige transacties. DCG en haar dochteronderneming Genesis Global Capital, die in wezen een crypto-geldschieter is, worden volgens een Bloomberg-rapport door de autoriteiten onderzocht.

Onze eigen Nederlandse crypto-exchange Bitvavo heeft ook problemen ondervonden met DCG en heeft nog miljoenen van ze te goed. Zie daarover deze persverklaring van Bitvavo.

Het valt nog te bezien of DCG-fondsen werden gebruikt om Genesis Global Capital te redden en te ondersteunen. Als dat zo was, zou het weer een groot frauduleus schandaal kunnen zijn dat voortkomt uit iets dat verband houdt met crypto. Maar tot nu toe is er nog geen aanklacht ingediend door de Amerikaanse autoriteiten.

Bitcoin koers stijgt boven $ 17.000

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 17,2k op het moment van schrijven na een mooie stijging gisteren laat in de avond. De cryptocurrency staat nu boven de belangrijke weerstand geparkeerd en de vraag is nu of het dit vol zal weten te houden.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond $16.92k. De cryptocurrency handelde korte tijd zijwaarts voordat het een gestage prijsstijging begon te vertonen. Om 01.00 uur 's nachts was het digitale activum ongeveer $ 16,96k en ging het verder omhoog. Het viel echter onmiddellijk terug naar $ 16,3k en begon rond dat niveau zijwaarts te handelen. Dit verstoppertje met het niveau van $ 16,95k ging een groot deel van de dag door zonder dat er verder veel noemenswaardigs gebeurde. Om 16:40 uur 's avonds begon de cryptocurrency echter een prijspiek te vertonen. Het ging onmiddellijk naar $ 16,99k en bleef daar even. Vervolgens steeg het laat op de avond in een snelle beweging tot $ 17,2k.

Het is een mooie eerste stap voor de stieren dat ze de Bitcoin koers weer boven $ 17k hebben gekregen, maar als ze de koers in de nabije toekomst niet verder omhoog krijgen, zullen de beren wraakzuchtig toeslaan. De komende weken zullen dus belangrijk zijn bij het bepalen van de vooruitzichten van Bitcoin voor de nabije toekomst. Door de slechte economische omstandigheden en een nieuwe renteverhoging aan de horizon, staat het geld momenteel nog steeds op de beren.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 326 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,50%.

Bitcoin koers 

Altcoin koersen stijgen in navolging van Bitcoin

De koersen van andere cryptocurrencies waren aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels hoger. Grote stijgingen waren o.a. te zien bij Cardano (ADA, 17,8%), Solana (SOL, 22,5%) en Cosmos (ATOM, 11,5%).

Cardano koers grafiek 

Zal de goudprijs blijven stijgen in 2023?

Goud had over het algemeen een tumultueus jaar toen markten over de hele wereld instortten en de wereld in een economische recessie terechtkwam. Het gele metaal had over het algemeen een fantastisch jaar 2021 toen de prijs een recordhoogte bereikte van bijna $ 2000 op de open markt.

2022 daarentegen was een beetje een allegaartje, maar wat belangrijker is, het edelmetaal verloor niet veel aan waarde. Het verloor slechts ongeveer 5% van zijn waarde aan het einde van het kalenderjaar, wat niet veel is gezien het soort bloedbad dat werd ervaren in andere investeringsinstrumenten. Aandelen daalden met ongeveer 50% terwijl Bitcoin in dezelfde tijd met ongeveer 60% daalde, waardoor goud het soort stabiliteit en bescherming leverde dat beleggers ervan gewend zijn.

Wat meer is, is dat de voorspelling voor goud voor 2023 ook bullish is. Centrale banken over de hele wereld hamsteren enorme hoeveelheden goud in het licht van de hoge inflatiecijfers en economische en geopolitieke onrust. Bovendien was het einde van 2022 voor de gele maaltijd fenomenaal met een prijsherstel van 12%. Het zou deze bullish beweging in 2023 gewoon kunnen voortzetten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram