Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stijgt naar $ 17,4k en crypto-miljardairs sterven op mysterieuze wijze

 

De Bitcoin koers beweegt momenteel rond de $17.250 op het moment van schrijven na een relatief bullish laatste 36 uur. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie heeft eindelijk zijn weg gevonden boven de belangrijke weerstand van $ 17.000. Het valt nog te bezien hoeveel energie er in deze rally zit, aangezien de marktomstandigheden over het algemeen moeilijk blijven. Altcoins  stegen in deze periode ook sterk. Daarover later meer.

Ander nieuws: de crypto-sector is in de afgelopen maanden getroffen door de dood van verschillende miljardairs en miljonairs, wat leidde tot complottheorieën. De doden vielen in korte tijd en dat heeft olie op het vuur gegooid. Daarover later meer.

Er heeft zich weer een nieuwe ontwikkeling in het FTX-schandaal voorgedaan. Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft in het kader van hun onderzoek tegen FTX maar liefst 55 miljoen aandelen Robin Hood in beslag genomen. Deze aandelen zijn naar verluidt eigendom van Sam Bankman-Fried en zullen waarschijnlijk worden gebruikt als onderdeel van de compensatie-inspanningen.

Bitcoin koers stijgt tot $ 17,4k

Bitcoin verandert op het moment van schrijven voor ongeveer $ 17,25k van eigenaar. De korte termijn trend lijkt op dit moment stijgend.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $16.95k. Het handelde een paar uur zijwaarts rond dat niveau voordat het om middernacht begon te stijgen. De cryptocurrency maakte onmiddellijk een beweging boven de weerstand van $ 17k en parkeerde zichzelf op $ 17,2k. De koers handelde zijwaarts rond dat niveau voordat het gisteren om 10.30 uur 's ochtends verder begon te stijgen. Het  bereikte daarbij, op een paar dollar na, een koers van $ 17,4k.

Bitcoin is eindelijk weer boven de $17k gekomen en dat is een positief teken voor de bulls. De stieren hebben echter nog veel werk te doen, aangezien ze dit niveau moeten behouden en een beweging boven de $ 18k moeten gaan maken. Het valt nog te bezien of ze de kracht hebben om door te gaan met deze rally of dat dit een klassieke bulltrap is. Dit houdt normaal gesproken in dat de koers enige winst boekt en iedereen enthousiast maakt, voordat er weer een aanzienlijke prijsdaling plaats vindt die alle winsten wegvaagt en de koers zelfs lager trekt dan het startpunt van de rally.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 334 miljard en het aandeel in de cryptomarkt als geheel was 40,85%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken winst

Andere cryptocurrencies bleven de laatste 24 uur grotendeels stabiel nadat ze de dag daarvoor mooie winsten hadden geboekt. De grootste bewegingen waren te zien bij Ethereum (ETH, 1%), Binance Coin (BNB, -1,3%), Ripple (XRP, -0,3%), Cardano (ADA, -3,3%), Dogecoin (DOGE, 0,8%), Polygon (MATIC, -1,5%), Solana (SOL, -1%), Litecoin (LTC, -1,4%), Shiba Inu (SHIB, 2,8%) en Kosmos (ATOM, -1,6%).

Cardano koers grafiek 

Cryptosector opgeschrikt door mysterieuze dood van miljonairs en miljardairs

Het einde van 2022, een enorm bearish jaar, resulteerde in de snelle opeenvolgende dood van verschillende beroemde crypto-zakenlieden. Veel van deze personen waren op een gegeven moment miljarden of honderden miljoenen dollars waard. Dit leidde tot een reeks complottheorieën, waaronder claims van maffia-achtige hits, geheime overheidsorganisaties die een bericht naar de crypto-sector wilden sturen en louche leidinggevenden van de centrale bank die hetzelfde wilden doen.

De eerste die op mysterieuze wijze stierf, was mede-oprichter van MakerDAO, Nikolai Mushegian, in oktober 2022. De Russische miljardair Vyacheslav Taran, Javier Biosca en de oprichter van de Amber-groep, Tiantian Kullander, waren de volgenden die in de tweede helft van november overleden. De Rus kwam om het leven bij een helikoptercrash. Mushegian en Kullander hadden wel een wat verontrustende dood, aangezien de eerste stierf uren nadat hij had gepost dat sommige inlichtingendiensten achter hem aan zaten, terwijl de laatste op mysterieuze wijze dood in zijn slaap werd aangetroffen.

Hoewel het gemakkelijk is om sommige complottheorieën te geloven, is de waarheid dat de cryptosector zich in een enorme bearmarkt bevind en als gevolg daarvan hebben bedrijven het financieel moeilijk, waardoor vermogende particulieren genoeg stof hebben om over na te denken. Er is ook een toenemend aantal frauduleuze zaken die aan het licht komen en daarmee gepaard gaand faillissementen. Dat zorgt er waarschijnlijk voor dat de stressniveaus omhoogschieten en dat bepaalde individuen proberen te vluchten voor justitie.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram