Skip to main content

Bitcoin nieuws

Staan we op het punt om te starten met de volgende Bitcoin Bull Run? Grote beleggers en instellingen lijken dat te denken

 bitcoin koers to the moon

Bitcoin bezitters zijn de laatste tijd al op veel optimistische signalen getracteerd en het lijkt erop dat er nu weer een nieuwe studie is die suggereert dat een enorme stijging van de Bitcoin koers op handen is. Deze keer zijn de gegevens afkomstig van CryptoQuant's analist Ki Young Ju, die de reactie van BTC-walvissen (grote Bitcoin beleggers) en grote institutionele investeerders op de recente ontwikkelingen in het blockchain-ecosysteem analyseerde.

Analyse door Ki Young Ju 

Uit de gegevens die door Ki Young Ju zijn geanalyseerd, blijkt dat een zeer klein aantal grote BTC-bezitters onlangs hun bitcoins naar exchanges heeft gestuurd. In feite is het tegenovergestelde aan de hand: Bitcoin-walvissen hebben meer BTC verzameld, zonder te voorziene plannen om het op korte termijn te verkopen of te verhandelen. Het feit dat walvissen hun bitcoins van de beurs halen, kan maar één ding betekenen: ze zijn niet van plan het binnenkort te verkopen.

De analist van CryptoQuant heeft de activiteit van BTC-walvissen gekoppeld aan gegevens met betrekking tot Bitcoin-futuresmarkten zoals Bakkt. Bakkt, de BTC-futuresmarkt die wordt beheerd door ICE, het moederbedrijf van de New York Stock Exchange (NYSE), is gespecialiseerd in het leveren van BTC-investeringsoplossingen aan grote instellingen. Onlangs heeft Bakkt zijn nieuwe All-Time High bereikt, wat betekent dat de institutionele vraag toeneemt.

Ki Young Ju noemt nog een andere factor die overeenkomt met de trend dat walvissen en instellingen bezig zijn met het verzamelen van meer Bitcoin, zonder de intentie om het binnenkort te verkopen. Het Amerikaanse bedrijf MicroStrategy, een business intelligence-gigant, heeft zijn BTC-positie uitgebreid door $ 175 miljoen extra aan Bitcoin te verwerven - wat niet lang na hun eerste massale aankoop van bitcoins ter waarde van $ 250 miljoen kwam.

Sentiment onder grote Bitcoin investeerders positief 

Rekening houdend met al deze gegevens, wordt het duidelijk wat het huidige sentiment van Bitcoin-walvissen en grote instellingen lijkt te zijn: vrijwel alle grote spelers op de cryptomarkt zijn optimistisch en ze verzamelen Bitcoin in de verwachting dat er binnenkort een aanzienlijke bull-run zal plaatsvinden. Maar wat is de betekenis van dit alles voor een individuele crypto-investeerder?

De activiteit van BTC-walvissen heeft een enorme impact op de koers van Bitcoin. Sommige van die grote beleggers hebben zoveel Bitcoin dat ze in één keer wel 9.000 BTC kunnen verplaatsen. Grote BTC-transacties zoals deze zijn als een aardbeving voor de hele cryptogemeenschap: ze kunnen de Bitcoin koers binnen enkele seconden doen dalen of omhoogschieten.

Hoewel het Bitcoin-ecosysteem open en inclusief is, valt niet te ontkennen dat zelfs in deze gedecentraliseerde gemeenschap grote houders en instellingen een enorme betekenis hebben en een enorme impact kunnen hebben op de BTC koers. Gelukkig kan het huidige sentiment van Bitcoin-walvissen en -instellingen iedereen optimistisch maken: ze zijn niet van plan hun digitale activa te verkopen, en aangezien ze BTC van exchanges naar hun eigen wallet verplaatsen, kan dit alleen maar betekenen dat ze een bull run verwachten die de Bitcoin koers naar de maan kan sturen. Dat zal zelfs mensen ten goede komt die slechts een kleine hoeveelheid BTC bezitten.