Bitcoin stijgt flink tot $ 18.360 terwijl FTX naar verluidt $ 5 miljard aan activa terug vindt

Bitcoin koers stijgt 

De Bitcoin koers is flink gestegen vannacht en staat op het moment van schrijven iets boven $ 18,1k. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie lijkt vol vertrouwen in aanloop naar de bekendmaking van de consumentenprijsindex (CPI) later vandaag. Het zal waarschijnlijk op deze cijfers reageren, net als de meeste andere financiële markten. Altcoin koersen waren ook grotendeels hoger. Daarover later meer.

Volgens een advocaat die FTX vertegenwoordigt, heeft het bedrijf activa ter waarde van $ 5 miljard kunnen terughalen en dat kan de zaak van het bedrijf alleen maar ten goede komen. De inmiddels ter ziele gegane en failliete beurs had naar verluidt een gat van ergens tussen de $ 8 miljard en $ 10 miljard in zijn rekeningen. Het is echter nog steeds slechts een claim van een advocaat en het valt nog te bezien wat de exchange gedupeerde klanten kan bieden in de aanloop naar het proces. Daarover later meer.

Een andere crypto-exchange waar de laatste tijd onrust rond was ontstaan, het in India gevestigde Wazirx, heeft een Proof of Reserves (PoR) onthuld waaruit blijkt dat de administratie in orde is. De exchange is echter in een juridische strijd verwikkeld met Binance, aangezien laatstgenoemde het naar verluidt zou hebben overgenomen. Binance ontekent echter dat de deal ooit is rondgekomen en probeert zich er uit terug te trekken. De zaak is lastig omdat de meeste cryptovaluta van Wazirx op de rekeningen van Binance staat. Hierover is op dit moment nog niets van Binance vernomen. Wazirx is de grootste beurs in India met het grootste handelsvolume en het grootste aantal gebruikers. De authenticiteit van de beweringen van Wazirx moet echter op feiten worden gecontroleerd, aangezien de juridische problemen blijven bestaan.

De Bitcoin koers stijgt naar $ 18,4k

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 18,14k op het moment van schrijven, nadat het gisteravond laat en vannacht flink is gestegen. De cryptocurrency lijkt daarmee vooruit te lopen op, naar verwachting, positieve inflatiecijfers (CPI) uit de VS later vandaag.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $17.4k. Het handelde gedurende de dag voornamelijk zijwaarts rond dat niveau voordat het rond middernacht flink begon te stijgen. De koers klom in een snelle beweging boven de $18,3k waarna het gedurende de nacht en vroege ochtend iets terugliep naar $18,1k op het moment van schrijven.

De recente koersactie van Bitcoin ziet er postief uit voor de bulls en signaleert een draai in het sentiment op korte termijn. Tegelijkertijd kan het echter niets betekenen als de CPI-gegevens niet in het voordeel zijn van de stieren. De gegevens zullen naar verwachting later vandaag uitkomen en hebben waarschijnlijk een directe correlatie met de markten, inclusief de cryptomarkt. Als de gegevens positief zijn, hebben de stieren hun stimulans gevonden en zal de Bitcoin koers waarschijnlijk verder kunnen stijgen. Als de gegevens echter niet zo bemoedigend zijn, zal de Federal Reserve de rente gewoon verder verhogen en de markten nog langer verlammen met de belofte van een langdurige recessie.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 349 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 41,3%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoin koersen grotendeels hoger

Andere cryptocurrencies, ook wel altcoins genoemd, waren de afgelopen 24 uur grotendeels hoger in navolging van grote broer Bitcoin. De grootste veranderingen waren te zien bij Ripple (XRP, 2,75%), Cardano (ADA, 3%), Solana (SOL, -4,7%), Polkadot (DOT, 4,5%) en Avalanche (AVAX, 23,5%)

Avalanche koers grafiek

Advocaat: FTX heeft $ 5 miljard aan activa, liquiditeit

Andy Dietderich, een advocaat die de failliete beurs FTX vertegenwoordigt, heeft verklaard dat het juridische team in staat is geweest om maar liefst $ 5 miljard aan activa en liquiditeiten van de beurs terug te vorderen. Dit is relatief goed nieuws voor benadeelde klanten die daardoor in de nabije toekomst behoorlijke compensatie tegemoet kunnen zien. Het bedrijf verloor naar verluidt ergens tussen de $ 8 miljard en $ 10 miljard.

Is het echter werkelijk zo?

Gezien de staat van dienst van FTX en zijn team, dat veel schendingen van gebruikersfondsen en duidelijke frauduleuze activiteiten heeft laten zien, moet de claim van deze advocaat echter met enige scepsis worden genomen. We hoorden van Sam Bankman-Fried, de in ongenade gevallen ex-CEO van het bedrijf, dat FTX niets meer in kas had en dat nu plotseling $ 5 miljard aan activa uit het niets verschijnt. Het zou een ingewikkeld plan kunnen zijn om een betere deal van de autoriteiten te krijgen door een groot deel van het geld terug te geven na aanvankelijk te hebben gedaan alsof er niets meer was.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram