Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stijgt tot boven $ 19.000

Bitcoin koers stijgt 

Bitcoin wordt momenteel verhandeld tegen ongeveer $ 18,9k op het moment van schrijven. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie bevindt zich in een zeldzame fase van prijsherstel. Altcoins daarentegen waren ook grotendeels bullish en boekten gemengde koerswinsten. Daarover later meer.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de leden van het Amerikaanse leger geadviseerd om hun spaargeld niet in crypto te investeren. SEC-voorzitter Gary Gensler gaf dit advies tijdens een evenement op Twitter Spaces exclusief voor defensie personeel. Gensler kwam meteen hard uit de hoek tegen de crypto-scene en probeerde het gelijk te stellen aan oplichting. Daarover later meer.

De in ongenade gevallen ex-CEO van de FTX-crypto-exchange Sam Bankman-Fried (SBF) heeft verklaard dat hij geen miljarden dollars aan klantgelden van FTX heeft gestolen en ze niet naar lege vennootschappen in het buitenland heeft gesluisd. De voormalige directeur die onder vuur ligt, zal naar verwachting in de tweede helft van het jaar worden berecht en riskeert een gevangenisstraf van 115 jaar als alle aanklachten worden bewezen. De exchange heeft naar verluidt een tekort van ongeveer $ 10 miljard als gevolg van de duistere acties van SBF, hoewel zijn advocaten onlangs claims hebben ingediend over het terugkrijgen van ongeveer $ 5 miljard aan gebruikersfondsen.

De Bitcoin koers stijgt naar $ 19,1k en zakt vervolgens wat terug

Bitcoin verandert op het moment van schrijven voor $ 18,9k van eigenaar. De cryptocurrency stijgt momenteel gestaag met gisteren de derde opeenvolgende bullish dag.

Gisteren steeg de Bitcoin koers weer flink. Het begon de dag op $ 18,3k en bewoog gedurende de nacht en in de vroege uurtjes rond dat niveau. Rond half 3 in de middag kwam er wat volatiliteit in de koers, wat te maken had met het bekendmaken van de CPI inflatiecijfers in de VS voor de maand december 2022. Bitcoin viel even terug tot $ 17,9k, maar wist ook weer snel te herstellen. Om half 7 s’avonds volgde er een snelle stijging die de BTC koers uiteindelijk tot een niveau van $ 19,1k bracht. Daarna zakte het iets terug en stabiliseerde rond $ 18,8k.

Bitcoin laat de laatste paar dagen een gezonde prijsstijging zien die misschien wel de stemming zou kunnen bepalen voor een goede rally op korte termijn. De cijfers van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) waren zoals verwacht en duiden op een licht afnemende inflatie in de VS. Dit werd, na een aanvankelijke aarzeling, goed ontvangen door de markt. Het lijkt er op dat het $ 20k niveau op korte termijn haalbaar zou moeten zijn, aangezien het sentiment wat lijkt te zijn verbeterd.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 362 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 42%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken winst

Andere cryptocurrencies boekten ook winst, aangezien de markt de trend van BTC volgde. Grote veranderingen waren te zien bij Ethereum (ETH, 0,9%), Binance Coin (BNB, 1,5%), Cardano (ADA, 3,2%), Dogecoin (DOGE, 2,5%), Polygon (MATIC, 3,3%), Litecoin (LTC, 1,4%), Solana (SOL, 5,4%), Polkadot (DOT, 3,6%), Tron (TRX, 3,2%), Shiba Inu (SHIB, 5,4%), Avalanche (AVAX, 4%), Uniswap (UNI, 1,7% ) en Kosmos (ATOM, 3,3%).

Polygon koers grafiek 

SEC-voorzitter dringt er bij personeel van het Amerikaanse leger op aan om niet in crypto te investeren

SEC-voorzitter Gary Gensler heeft een nieuwe weg gevonden om de cryptosector te bekritiseren en dat is m.b.v. het Amerikaanse leger. Tijdens een recent Twitter Spaces-evenement van de geüniformeerde dienst kwam Gensler hard uit de hoek tegenover de crypto-scene, vooral tegen de altcoin-markt, en adviseerde het personeel nadrukkelijk om er niet in te investeren.

Gensler drong er bij Amerikaanse soldaten op aan om niet "verstrikt te raken in FOMO (Fear of Missing Out)" rondom de crypto-scene. Hij probeerde te beweren dat de crypto-scene volatiel was en bekend stond om zijn reeks oplichtingszaken. In plaats daarvan stelde hij een veel passiever alternatief voor, zoals pensioenplannen van de overheid, enz.

Hoewel Gensler enigszins gelijk heeft als hij beweert dat crypto volatiel is (ondanks dat crypto in 2022 minder waarde verliest dan Tesla), is de waarheid dat investeringen altijd riskant zijn en daarom moeten gebruikers hun risico's verdelen over meerdere activa. De crypto-scene is volatiel, ja, maar op de lange termijn heeft het beter gepresteerd dan elke andere sector, vooral Bitcoin. Het zou dus in ieder geval door iedereen moeten worden overwogen, maar er moet alleen voorzichtig in worden geïnvesteerd, net als elk ander investeringsinstrument.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram