Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers wordt gelanceerd en bereikt binnen korte tijd $ 21.000

 

De Bitcoin koers staat op het moment van schrijven op $ 21.000 naeen plotselinge stijging gisteravond. De waarde van de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie steeg verder na positief nieuws van het inflatiefront in de Verenigde Staten en de daaropvolgende liquidatie van shortposities voor een recordbedrag van ruim $ 300 miljoen. De meeste altcoins boekten ook mooie koerswinsten. Daarover later meer.

De aandelenmarkt herstelde zich eergisteren ook al dankzij het positieve nieuws over de inflatie in de VS. De laatste CPI-cijfers lagen, zoals verwacht, onder de 7%, wat aantoont dat het verkrappende monetaire beleid al werkt en dat verdere drastische maatregelen van de centrale bank wellicht niet nodig zijn. Maar er wordt hoe dan ook nog een kleine renteverhoging verwacht door de Amerikaanse Federal Reserve. Daarover later meer.

De failliete crypto-exchange FTX kreeg van een Amerikaanse rechter toestemming om zijn verschillende dochterondernemingen en andere investeringen te verkopen om genoeg kapitaal voor compensatie van gedupeerde klanten te verwerven. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot, LedgerX, een derivatenhandelsplatform, FTX Europe en FTX Japan. De laatste twee waren onafhankelijke entiteiten en niet direct verbonden met FTX USA, dat de kern vormt van de grote zwendel. Het valt echter nog te bezien of hun opbrengsten al dan niet zullen worden gebruikt om Amerikaanse gebruikers te redden.

Over compensatie gesproken, ongeveer 800 slachtoffers van de massale BitConnect-zwendel in 2017 zullen $ 17 miljoen aan restitutie krijgen van het frauduleuze bedrijf. Hoewel dit goed nieuws is voor deze gebruikers, bedroeg de totale schade op een gegeven moment $ 2,4 miljard en werden er tienduizenden gebruikers door getroffen die veel geld verloren. Het probleem is dus nog lang niet opgelost.

Bitcoin koers stijgt boven $ 21.000

Bitcoin wisselt van eigenaar voor ongeveer $ 21k op het moment van schrijven na een zeer snelle stijging gisteravond. De cryptocurrency leidde de crypto-scène in dit herstel en boekte winst voor de vierde opeenvolgende dag.

De afgelopen 24 uur begonnen met BTC rond de $18.8k. Het handelde een groot deel van de dag zijwaarts tot het rond half vier s’ middags begon te stijgen. Kort na 23:00 uur in de avond bereikte de koers een waarde van $20k en pauzeerde daar voor korte tijd. Maar de leidende cryptocurrency was nog niet klaar met stijgen en vervolgde zijn pad omhoog, en hoe?! De daaropvolgende stijging bracht de BTC koers rond twee uur s’ nachts op $21.000. Daar stabiliseerde de koers vervolgens en staat het op het moment van schrijven nog steeds.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 403 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 42,56%.

Bitcoin koers 

Altcoin koersen stijgen sterk in navolging van Bitcoin

De koersen van andere cryptocurrencies gingen de afgelopen 24 uur ook flink omhoog. Grote stijgers waren o.a. Ethereum (ETH, 9,8%), Solana (SOL, 31,5%), Cardano (ADA, 5,3%), Polkadot (DOT, 15%), Shiba Inu (SHIB, 10,8%) en TRON (TRX, 10,5%).

Solana koers grafiek 

Aandelen herstellen na positief CPI-rapport

De aandelenmarkt, geleid door technologieaandelen, met name Tesla (TSLA), maakte de afgelopen 2 handelssessies een forse koersterugkeer. Vooral Tesla (TSLA) had in het algemeen een slecht jaar 2022 en verloor ongeveer 73% van zijn waarde. Met één positieve stimulans kwam TSLA echter brullend terug en herstelde 25% van zijn verliezen van de afgelopen dagen.

De markten reageren echter overdreven op dit kleine positieve nieuws over de CPI. Ja, de inflatie is gedaald tot 6,5%, maar het is nog lang niet voorbij. Het is nog steeds een hoog cijfer voor de ontwikkelde wereld en de Amerikaanse Federal Reserve zal haar rentetarieven in de nabije toekomst waarschijnlijk verder verhogen met 0,25%. Dus de markten, inclusief aandelen en crypto, zullen waarschijnlijk opnieuw onder druk komen te staan zodra dit monetaire beleid in de nabije toekomst van kracht wordt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram