Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stabiliseert onder $ 21.000 en Europese crypto exchange gaat het Oekraïense nationale voetbalteam sponsoren

 

Bitcoin steeg gisteren en kwam op een gegeven moment tot $ 21,2k, voordat het wat terugviel tot ongeveer $ 20,2k. Op het moment van schrijven noteert de BTC koers $ 20.672. Bitcoin is momenteel bullish met vijf dagen van opeenvolgende winsten. Altcoins boekten daarentegen ook wat winst, maar bleven over het algemeen achter bij BTC tijdens deze bullish fase. Daarover later meer.

Ander nieuws: Een crypto-exchange is het nationale voetbalteam van Oekraïne gaan sponsoren. Whitebit, de exchange in kwestie, heeft een langdurige samenwerking met het team in het blauw-geel opgetekend, ondanks de bijna een jaar durende oorlog in het onrustige Oost-Europese land. In veel opzichten laat dit ons zien hoe de cryptosector het door oorlog verscheurde land heeft geholpen om in deze moeilijke tijden overeind te blijven. Daarover later meer.

De ellende van FTX neemt met het verstrijken van de tijd toe nu Skybridge Capital, een investeringsmaatschappij die is opgericht door ex-Trump-stafmedewerker Anthony Scaramucci, de aandelen van zijn bedrijf, die worden vastgehouden door de failliete beurs, wil terugkopen. Scaramucci heeft ook verklaard dat er duidelijk bewijs is van fraude in de acties van Sam Bankman-Fried en dat hij waarschijnlijk lange tijd de gevangenis in moet. Galaxy Digital CEO Mike Novogratz, een crypto-miljardair die grote verliezen moest lijden vanwege de capriolen van SBF, is nog een stap verder gegaan en zei dat hij hem graag in zijn gezicht zou slaan voor dit flagrante misbruik van gebruikersgelden en de schade aan de sector.

Bitcoin koers stabiliseert onder $21k

Bitcoin wisselt van eigenaar voor $ 20,7k op het moment van schrijven na alweer weer een bullish handelssessie gisteren. De cryptocurrency doet zijn best om het meeste uit het positieve nieuws over de inflatiecyclus te halen en heeft ondanks meerdere dagen van opeenvolgende winsten nog steeds geen duidelijk plafond bereikt.

De Bitcoin koers bereikte gisteren een waarde van $ 21,2k en viel toen wat terug. Het is sindsdien grotendeels zijwaarts verhandeld tussen $ 20,5k en $ 21k, afgezien van een kleine kortstondige dip tot $ 20,3k.

Bitcoin bevindt zich momenteel in een mooie herstelfase en heeft daarbij een hoogtepunt van meerdere maanden bereikt. Het goede voor de stieren is dat de markt op dit moment nog geen duidelijk plafond heeft vastgesteld, dus de koers zou in de nabije toekomst kunnen blijven stijgen. De volgende waarschijnlijke weerstand is $ 22k en daarna $ 24k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 399 miljard en het aandeel in de gehele cryptomarkt was 42,9%.

Bitcoin koers 

Altcoins boeken wat verlies

Altcoins boekten de afgelopen 24 uur wat verliezen. Dit waren winstnemingen na de mooie winsten van de afgelopen dagen. Ethereum (ETH, -2,5%), Binance Coin (BNB, -6%), Ripple (XRP, -6%), Cardano (ADA, 7,3%), Dogecoin (DOGE, -9,1%), Polygon (MATIC, -8,7%). %), Solana (SOL, -6%), Polkadot (DOT, -8%), Tron (TRX, -6%), Shiba Inu (SHIB, -10%), Avalanche (AVAX, -11%), Uniswap (UNI, -5,4% ), Cosmos (ATOM, -6%) en Chainlink (LINK, -6%).

AVAX koers grafiek 

Europese crypto-exchange gaat het Oekraïense nationale voetbalteam te sponsoren

Whitebit, een Europese crypto-exchange, is een langdurige samenwerking aangegaan met het Oekraïens voetbalelftal. Het logo zal als primeur voor het land op de shirts van het nationale team worden getoond en zal waardevolle investeringen opleveren in de sport in het door oorlog verscheurde land. Dit lijkt een trend te worden, want in ons eigen land is crypto-exchange Bitvavo sponsor van het Nederlands elftal.

De tegenstanders van Bitcoin werken vaak overuren om leden van het publiek er van te overtuigen dat het volatiel, onveilig en gewoon speculatie bovenop speculatie is waardoor ze hun geld zullen verliezen. Dat is het echter helemaal niet. Het is een van de meest effectieve manieren om waarde over de hele wereld over te dragen, vooral in door oorlog verscheurde landen waarvan de banksystemen enorm zijn getroffen door vijandelijkheden.

Alleen al in de Russisch-Oekraïense oorlog zijn tientallen miljoenen dollars van gewone burgers en beroemdheden gestuurd, zowel voor de oorlogsinspanningen als voor de ontheemden van de oorlog. Hoewel het niet zo'n groot bedrag is als de enorme bedragen die door de regeringen zijn gestuurd, heeft het bezorgde burgers een manier gegeven om liefdadigheidsinstellingen midden in een oorlog te helpen zonder hun toevlucht te hoeven nemen tot fysieke geldverwerking.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram