Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin-nieuws - Mooie winsten bij altcoins de afgelopen week

Cryptocurrency nieuws 

Eindelijk goed nieuws! Het lijkt erop dat het nieuwe jaar veel nieuwe energie in de altcoin-markt heeft geblazen, aangezien de cryptocurrency koersen de afgelopen dagen echt flink zijn gestegen. De Bitcoin koers is in slechts 7 dagen met meer dan 23% gestegen, waardoor BTC voor het eerst sinds november 2022 meer dan $ 20.000 bereikte. Veel grote munten en tokens zijn met meer dan 10% gestegen en sommige zelfs met 30%, 40% of meer. Laten we zonder verdere introductie eens kijken naar het meest bullish altcoin-nieuws van de afgelopen week!

Solana blijft stijgen terwijl SOL op het punt staat weer een top 10-munt te worden

Nu de hele altcoin-markt in het groen staat en bijna alle cryptocurrencies in opkomst zijn, is het moeilijk om bepaalde altcoins uit te kiezen om over te praten. Maar als er één enkele munt is die alle verwachtingen overtrof en beter presteerde dan de markt, dan is die munt absoluut Solana (SOL). In de afgelopen 7 dagen is de SOL koers gestegen met een verbazingwekkende 76% - meer dan twee keer zoveel als de meeste andere grote altcoins, die "slechts" met 20-30% stegen.

Maar waarom is Solana precies zo hard aan het rallyen? Volgens de meeste crypto-analisten heeft SOL gewoon geluk gehad. De SOL koers begon vorige week te stijgen, lang voordat Bitcoin begon uit te breken, dus toen BTC piekte, voegde het veel extra momentum toe aan de Solana koers, die al in een heel snel tempo steeg.

Dankzij de huidige rally is de marktkapitalisatie van Solana gestegen tot meer dan $ 8,52 miljard - slechts ongeveer $ 70 miljoen minder dan de marktkapitalisatie van Polygon (MATIC), dat momenteel de 10e plaats inneemt op de lijst van de grootste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. Met andere woorden, Solana zou binnenkort een van de 10 meest waardevolle munten ter wereld kunnen worden.

Solana koers grafiek 

Polygon-gemeenschap stemt vóór een harde vork

Over Polygon gesproken, MATIC heeft ook een geweldige week. In de afgelopen 7 dagen is de koers van MATIC met meer dan 22% gestegen. In tegenstelling tot Solana lijkt de prijsrally in het geval van Polygon echter verband te houden met bullish nieuws over de op handen zijnde upgrade van het Polygon-netwerk.

De Polygon-gemeenschap heeft officieel besloten tot een hard fork die bedoeld is om de schaalbaarheid van het netwerk verder te vergroten door de parameter "SprintLength" te verlagen van 64 naar 16 blokken, zodat de tijd waarin de blokvalidator continu het blok produceert, wordt verkort. Hoewel dit misschien technisch en ingewikkeld klinkt, betekent het in de praktijk gewoon dat het Polygon-netwerk veel soepeler zal kunnen werken, vooral in tijden van veel verkeer.

Hoewel deze veranderingen in eerste instantie klein lijken, is het de moeite waard eraan te denken dat Polygon-ontwikkelaars ook werken aan enkele meer diepgaande upgrades van het MATIC-netwerk, waaronder oplossingen zoals parallellisatie en Polygon zkEVM. Het is onduidelijk wanneer deze updates precies worden doorgevoerd, maar de cryptogemeenschap reageert in ieder geval zeer enthousiast op de manier waarop Polygon evolueert.

Polygon koers grafiek 

Twitter-munt komt eraan, maar wordt het echt een Altcoin?

Het is geen geheim dat Elon Musk, de nieuwe eigenaar van Twitter, een grote cryptofan is. Daarom is het ook niet verwonderlijk dat Twitter binnenkort een aantal nieuwe crypto-gerichte functies en integraties krijgt. Onlangs gelekte informatie suggereert echter dat de crypto-plannen van Twitter mogelijk veel verder reiken, aangezien de sociale media-app van Musk blijkbaar werkt aan de implementatie van iets dat "Twitter Coin" wordt genoemd.

De Twitter Coin-onthullingen werden oorspronkelijk opgegraven door de beveiligingsonderzoeker Jane Manchun Wong, die enkele afbeeldingen vond met de vermelding "Twitter Coin" in de onlangs bijgewerkte broncode van de Twitter-webapp. Helaas leverde dit ons alleen geruchten op en niet veel harde feiten, aangezien noch Musk, noch iemand anders op Twitter op de kwestie heeft gereageerd.

Terwijl sommige crypto-enthousiastelingen tot de conclusie zijn gekomen dat Twitter binnenkort zijn unieke, native altcoin zal lanceren, zijn anderen veel voorzichtiger. Volgens sommige experts is de nieuwe Twitter Coin misschien gewoon een nieuwe functie voor het genereren van inkomsten. Met andere woorden, hoewel het zeer waarschijnlijk is dat Twitter-gebruikers binnenkort voor hun inhoud kunnen worden beloond met een soort "Twitter Coin", weten we niet echt zeker of het een echte blockchain-gebaseerde cryptocurrency zal zijn die ook kan worden verhandeld op platforms van derden, of dat het gewoon een interne "in-game valuta" van Twitter zal zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram