Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers zakt tot iets onder de $21.000 en Europese luchtvaartmaatschappij gaat cryptobetalingen accepteren

 

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op ruim $20,8k. Bitcoin had gisteren een kleine terugval tot onder $ 21k. Altcoins boekten ook wat verlies. Daarover later meer.

De Europese luchtvaartmaatschappij Vueling heeft aangekondigd dat het in de nabije toekomst cryptocurrency als betaalmiddel zal gaan accepteren. De Spaanse luchtvaartmaatschappij werkt samen met Criptan, een crypto-exchange gevestigd in Madrid. Het is de bedoeling dat de luchtvaartmaatschappij dergelijke betalingen tegen het derde kwartaal van 2023 accepteert. Door deze stap wordt Vueling de eerste budgetluchtvaartmaatschappij op het Europese continent die cryptobetalingen gaat accepteren.

De Europese Unie heeft de eindstemming over de baanbrekende Markets in Crypto Assets (MiCA)-wetgeving opnieuw uitgesteld. MiCA maakt deel uit van de inspanningen van de EU om alomvattende wetgeving met betrekking tot crypto-activa in te voeren. Het afgelopen jaar is het echter vele malen uitgesteld. Daarover later meer.

De Amerikaanse Securities and Exchange lekte naar verluidt de persoonlijke informatie van enkele grote Bitcoin-miners online en dat is een grove schending van de privacy. De financiële toezichthouder werkte met 650 miners en lekte onbedoeld de gegevens van deze personen, wat leidde tot grote paniek onder hen. Dit komt omdat veel van deze miners Bitcoin-opbrengsten op hun e-mailadressen ontvangen en hackers gerichte aanvallen op deze e-mails kunnen uitvoeren zodra ze deze leren kennen. Onlangs werd het netwerk van een Bitcoin-mijnpool gehackt, wat tot enkele verliezen leidde. Het valt nog te bezien of de SEC enige schadevergoeding zal betalen aan de betrokken gedupeerde partijen.

Bitcoin koers zakt onder de $21k

Bitcoin wisselt van eigenaar voor ongeveer $ 20,8k op het moment van schrijven na een plotselinge prijsdaling gisteren. De cryptocurrency bleef gisteren het grootste deel van de dag ruim boven de $ 21.000 zonder noemenswaardig prijsverschil, maar daar kwam plotseling een einde aan.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $21,2k. Het handelde een groot deel van de dag zijwaarts en de bulls werden grotendeels op afstand gehouden onder de $ 21,3k. Om 14.40 uur 's middags begon Bitcoin echter te stijgen. Het ging boven $ 21,3k en verder naar $ 21,5k. Net toen het leek alsof de stieren klaar waren om boven de weerstand van $ 21,5k te gaan, ontstond er een plotselinge prijsdaling. De prijsdaling was snel en de koers zakte onmiddellijk naar ongeveer $20,5k. Bitcoin begon zich echter onmiddellijk te herstellen. Het bereikte op een gegeven moment weer ongeveer $ 21k, maar verloor daarna weer wat waarde. Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld boven $20.8k.

Bitcoin handelt nu iets onder het niveau van $21.000, maar de status quo blijft hetzelfde. De bulls probeerden vooruit te komen en de koers boven de $21,5k te krijgen, maar faalden. Dit gaf de beren de kans om terug te slaan en dat deden ze, maar ook zij bereikten hun doelen niet en konden het niet verder naar beneden trekken waar de stieren ongemakkelijk zouden gaan voelen. De koers staat nu weer boven de $20,8k en dat toont aan dat de stieren de status-quo van de afgelopen dagen kunnen herstellen. De stieren zullen echter onder druk staan om de prijsstijging in de nabije toekomst voort te zetten, anders proberen de beren misschien weer meer controle over de markt te krijgen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 403 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,3%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken kleine verliezen

Andere cryptocurrencies boekten de afgelopen 36 uur wat kleine verliezen. De grootste verliezers waren Binance Coin (BNB, -2,9%), Ripple (XRP, -0,5%), Cardano (ADA, -4,1%), Polygon (MATIC, -5%), Solana (SOL, -5,3%), Polkadot (DOT, -3%), Litecoin (LTC, -4%), Shiba Inu (SHIB, -7%), Tron (TRX, -3,5%), Avalanche (AVAX, -5,4%), Uniswap (UNI, - 3,2%), Cosmos (ATOM, -3,7%) en Chainlink (LINK, -4,8%).

AVAX koers grafiek 

EU stelt stemming over MiCA-wetgeving opnieuw uit

De eindstemming over het veel uitgestelde MiCA-wetsvoorstel is opnieuw uitgesteld. Het officiële document van 400 pagina's beschrijft de huidige en verwachte toekomstige wetgeving van de cryptosector in de economische unie. De stemming werd deze keer echter opnieuw uitgesteld vanwege een technisch probleem. Het enorme document kon niet op tijd worden vertaald in 24 officiële talen van de EU en dat veroorzaakte de vertraging.

Als de vertaling klaar is, staat de stemming voor de deur en is de kans groot dat de wetgeving er daadwerkelijk komt. Het zal juridische duidelijkheid verschaffen als het gaat om digitale activa.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram