Skip to main content

Bitcoin nieuws

Altcoin nieuws - Solana stijgt hard en dringt top 10 grootste crypto's binnen

Cryptocurrency nieuws 

De situatie op de altcoin-markt wordt steeds bullisher! Nu Bitcoin in de afgelopen 7 dagen met meer dan 10% in waarde is gestegen, volgen bijna alle andere cryptocurrencies het voorbeeld. Hoewel veel recent cryptonieuws nog steeds draait om het FTX-schandaal, lijkt het erop dat het crypto-ecosysteem erin is geslaagd om de problemen efficiënt op te lossen en dat de toekomst er rooskleurig uitziet. Laten we zonder verdere introductie eens kijken naar het meest opwindende altcoin-nieuws van de afgelopen week!

Solana wordt opnieuw een top 10-munt

Solana (SOL) is absoluut een van de grootste winnaars van de stierencyclus die we begin 2023 zijn binnengegaan. De SOL koers is de afgelopen weken constant gestegen, en na een verdere stijging van 13,4% in de afgelopen 7 dagen , is Solana eindelijk weer opgenomen in de lijst van de top 10 van grootste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie.

 

De Solana koers stijgt momenteel merkbaar sneller dan de prijzen van andere top 10 altcoins. In de afgelopen week is de prijs van Ethereum (ETH) met bijna 8% gestegen, terwijl de prijs van Solana's belangrijkste concurrent Cardano (ADA) met 11,7% is gestegen. Met de huidige marktkapitalisatie van meer dan $ 9,3 miljard, zou Solana binnenkort Dogecoin (DOGE) kunnen inhalen, wat momenteel de negende grootste munt ter wereld is met een marktkapitalisatie van $ 11,5 miljard.

Ondanks dit snelle groeitempo zijn sommige experts bezorgd dat de koerssprong van Solana niet gepaard gaat met echt nieuws over de technische fundamenten en de ontwikkeling van het project. critici wijzen erop dat de geloofwaardigheid van Solana ook werd geschaad door het feit dat SOL een van de cryptocurrencies was die het sterkst werd onderschreven door de in diskrediet gebrachte CEO van de FTX Group, Sam Bankman-Fried.

Solana koers grafiek

Revolut zet de lancering van Altcoin in de wacht

Revolut, het snelgroeiende fintech-bedrijf dat wordt beschouwd als een van de meest populaire alternatieven voor PayPal, heeft aangekondigd dat het de lancering van zijn langverwachte native altcoin genaamd RevCoin in de wacht zet. Terwijl Revolut in het verleden een zeer crypto-vriendelijk bedrijf was dat zijn klanten toegang gaf tot meer dan 100 cryptocurrencies, lijkt het erop dat het lanceren van een native token momenteel als een stap te ver voor het bedrijf zou worden beschouwd.

In het verleden hebben de vertegenwoordigers van het bedrijf het publiek lekker gemaakt met beweringen dat het werk aan RevCoin in een vergevorderd stadium was en dat de nieuwe altcoin in 2023 zal worden gelanceerd. In een recente verklaring heeft een woordvoerder van Revolut echter verklaard dat vanwege de "marktomstandigheden" de lancering van RevCoin is uitgesteld, dus het is waarschijnlijk dat we de native altcoin van Revolut dit jaar niet zullen zien lanceren.

Hoewel Revolut dit niet openlijk heeft toegegeven, is het volgens de cryptomarktexperts duidelijk dat de belangrijkste reden voor de aarzeling bij de lancering van RevCoin, de ineenstorting van de FTX-crypto-exchange is. Met andere woorden, het is niet waarschijnlijk dat Revolut een cryptocurrency zal uitgeven in een tijd waarin crypto en blockchain voornamelijk door het grote publiek en de reguliere media in verband worden gebracht met oplichting.

Shiba Inu wint terwijl Dogecoin vastloopt

Shiba Inu (SHIB) heeft de afgelopen week uitstekend gepresteerd, waarbij de SHIB koers de afgelopen 7 dagen met ruim 22% is gestegen. Dit staat in schril contrast met Dogecoin (DOGE), die in dezelfde periode slechts een waardestijging zag van 2,5%.

SHIB koers grafiek 

De afgelopen maanden presteerde Dogecoin meestal beter dan Shiba Inu, maar nu lijkt het erop dat de fortuinen van de twee munten zijn veranderd en Shiba Inu begint opnieuw een serieuze concurrent voor Dogecoin te worden. Volgens experts op het gebied van meme-munten kan deze verandering in het sentiment worden veroorzaakt door het feit dat Elon Musk DOGE lijkt te zijn vergeten. Sinds de CEO van Tesla Twitter heeft overgenomen, heeft hij zijn eens zo geliefde munt niet één keer genoemd. Omdat de relatief hoge koers van Dogecoin sterk het gevolg was van het feit dat Musk de munt hielp promoten, kan zijn stilzwijgen de toekomst van DOGE ernstig schaden.

Desondanks is het vermeldenswaard dat DOGE nog steeds veel groter is dan SHIB. De huidige marktkapitalisatie van Shiba Inu van $ 6 miljard wordt overschaduwd door de kapitalisatie van $ 11,5 miljard van Dogecoin. Met andere woorden, de waardering van SHIB zou bijna moeten verdubbelen om Dogecoin in te kunnen halen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram