Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin stabiel net onder $ 23.000 en Bank of America geeft toe dat Crypto niet meer weg te denken is

 

Bitcoin wordt momenteel verhandeld tegen ongeveer $ 22,8k op het moment van schrijven. BTC had vorige week een goede week toen het een nieuw hoogste punt in 5 maanden bereikte. Altcoins waren grotendeels stabiel, op enkele uitzonderingen na. Daarover later meer.

Het wereldwijde onderzoeksteam van Bank of America gaf onlangs z’n gezamenlijke mening waarin stond dat digitale valuta onvermijdelijk zijn. Het onderzoeksteam was vooral lovend over de opkomende digitale stablecoin-markt en was van mening dat dit binnenkort de belangrijkste transactiemethode voor het fiat-valuta-ecosysteem zou kunnen worden. Daarover later meer.

Een recent rapport suggereert dat Zwitserland in staat was om de recente neergang in de cryptomarkt op te vangen en enorm heeft geprofiteerd van de verbeterende crypto-infrastructuur. Ondanks de kommer en kwel van het bearish 2022, slaagde Zwitserland er nog steeds in om een netto toename te ervaren van het aantal digitale valutabedrijven dat zich registreerde en floreerde in het land. Dit is volledig tegengesteld aan de meeste andere landen, van wie velen melding maakten van slinkende crypto-sectoren naarmate de investeringen opdroogden. Het langetermijnpro-cryptobeleid van Zwitserland zal het helpen, zo lijkt het.

Bitcoin koers net onder de $ 23.000

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 22,5k op het moment van schrijven. De cryptocurrency had aan het einde van deze week een relatief rustige dag waarbij het op het einde wat terrein prijs moest geven.

De afgelopen 24 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $23,2k. Het handelde een korte tijd zijwaarts rond dat niveau voordat het net voor middernacht begon te dalen. De cryptocurrency daalde onmiddellijk iets, maar vond enige geruststellende steun bij $ 22,9k. Het handelde een groot deel van de rest van de dag zijwaarts rond deze waarde, maar later op de avond daalde het verder tot ongeveer 22.300.

Bitcoin geeft nu iets terrein prijs na een grote bullish week die heeft geleid tot het hoogste punt in 5 maanden. De volgende week wordt echter naar verwachting ook interessant, zowel vanuit een bullish als bearish perspectief. Voor de stieren is het doel duidelijk; doe een stap boven de $ 24k en verstevig de prijsstijging door consequent te blijven stijgen. Voor de beren is het doel om terug te gaan naar minimaal $ 20k en vervolgens te proberen verder naar beneden te gaan. De stieren zullen het moeilijk hebben om uit de weerstand van $ 24k te komen, aangezien ze het een aantal maanden hebben geprobeerd en gefaald hebben. Maar veel statistieken vragen deze keer om een bullish move. Dus de komende week zal ons naar verwachting scherp houden en het zou heel goed de hele trend kunnen veranderen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 439 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 44%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven grotendeels stabiel

Altcoin koersen bleven de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel, op enkele uitzonderingen na. Grote bewegingen waren te zien bij Dogecoin (DOGE, 3,6%), Solana (SOL, -2,5%), Avalanche (AVAX, 3,6%) en Uniswap (UNI, 3,7%).

AVAX koers grafiek 

In ander nieuws…..

Bank of America: Digitale valuta zijn onvermijdelijk

Het wereldwijde onderzoeksteam van de Bank of America heeft duidelijk verklaard dat digitale valuta in de nabije toekomst onvermijdelijk zullen zijn. Hun focus lag echter vooral bij op fiat gebaseerde digitale munten zoals USD Tether en Central Bank Digital Currencies (CBDC's).

CBDC's zullen volgens BoA erg belangrijk worden voor de toekomst, omdat ze verschillende grote obstakels wegnemen op weg naar een betere bankervaring. Ze helpen transactiekosten te verlagen en verminderen de mankracht die nodig is bij het betalingsverkeer.

Uit het BoA-onderzoek blijkt dat meer dan 114 centrale banken over de hele wereld op zoek zijn naar een oplossing voor digitale valuta. Dit vertegenwoordigt ongeveer 58% van alle landen. Van de overigen wordt verwacht dat ze zich op termijn ook bij de strijd voegen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram