Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel op $ 23.000 en bekende econoom zegt dat de inflatie hoog zal blijven

 

De Bitcoin koers beweegt momenteel rond de $23.000 op het moment van schrijven na een relatief stabiele dag. De bekendste cryptocurrency gaat voorzichtig te werk na een recent prijsherstel, waarbij het de afgelopen weken met ongeveer 45% is gestegen. Altcoins waren ook grotendeels stabiel, afgezien van enkele uitzonderingen. Daarover later meer.

De bekende Cambridge-econoom Muhammad El-Erian verklaard dat de inflatie voorlopig waarschijnlijk op het huidige niveau zal blijven, ondanks agressieve pogingen van centrale banken om te helpen deze te stoppen. De econoom is van mening dat 6,5%, wat de huidige prognose is, nog iets zou kunnen dalen, maar niet veel. Daarover later meer.

Europol heeft aangekondigd dat het meer dan $ 19 miljoen aan crypto heeft teruggevonden bij verschillende invallen in de firma Bitzlato. De autoriteiten zijn van mening dat de activa van de beurs intensief werden gebruikt voor illegale activiteiten en dat ze banden hadden met het Russische regime. Die laatste staat onder zware sancties van de Europese Unie. De wetshandhavingsorganisatie verklaarde ook dat het teruggevorderde bedrag slechts het topje van de ijsberg was, aangezien de beurs naar verluidt $ 1 miljard aan crypto-reserves had en ongeveer 46% daarvan direct betrokken was bij deze illegale activiteiten.

Bitcoin koers stabiel op $ 23k

Bitcoin handelt momenteel zijwaarts rond de weerstand van $ 23.000. De cryptocurrency ging tijdens het prijsherstel van vorige week boven dit niveau, maar deed hetaarzelend. Nu handelt het er grotendeels onder en verzamelt het kracht om erboven uit te breken.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $22,8k. Het handelde slechts ongeveer een uur zijwaarts voordat het om 21.50 uur 's nachts begon te duiken. De daling zelf was scherp maar duurde niet al te lang. De koers vond steun op $ 22,4k en kroop onmiddellijk weer omhoog alsof er niets was gebeurd. Bitcoin handelde vervolgens een groot deel van de dag zijwaarts rond het niveau van $ 22,7k. Om 11:10 uur 's ochtends begon de cryptocurrency echter weer te stijgen. Het steeg tot ongeveer $ 22,9k en bleef daar de rest van de dag. Het deed verschillende keren halfslachtige pogingen om boven de $ 23k te komen, maar faalde.

Bitcoin beweegt nu zijwaarts na het recente herstel. De stieren hebben hun best gedaan om het tij in hun voordeel te keren, maar hun werk is nog maar voor de helft gedaan. Ze moeten blijven pushen en de komende weken $ 30.000 halen, of op zijn minst overtuigend boven de $ 24.000 komen. Anders blijven de beren in hun nek hijgen en zullen ze proberen om opnieuw een beweging naar beneden te forceren. Het niveau van $ 24.000 moet worden overtroffen, anders zal de balans doorslaan in het voordeel van de beren.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 441 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 44,1%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

De meeste altcoin koersen waren aan het einde van de laatste grotendeels stabiel, op enkele uitzonderingen na. Grote bewegingen waren te zien bij Ethereum (ETH, -2,4%), Ripple (XRP, 2,8%), Cardano (ADA, -2%), Dogecoin (DOGE, -4,4%), Solana (SOL, -3,5%), Polygon ( MATIC, -3,5%), Polkadot (DOT, 2%), Shiba Inu (SHIB, -3%), Avalanche (AVAX, -3,6%), Uniswap (UNI, -4,4% en Cosmos (ATOM, -4,3%) ).

XRP koers grafiek 

Muhammad El-Erian: Inflatie gaat wat verminderen, maar zal op relatief hoog niveau blijven hangen

Hoewel het nieuws dat de inflatie in de VS onder de 6,5% zakt de markten aanzienlijk heeft gestimuleerd, zijn sommige economen van mening dat de totale consumentenprijsindex (CPI) de komende maanden weliswaar licht zal dalen, maar in de komende maanden rond de 4% zal blijven. Muhammad El-Erian ventileerde deze mening in een recent opiniestuk gepubliceerd op Bloomberg.

De Cambridge-professor meent dat het uiteindelijke doel van de Federal Reserve om de inflatie onder de 2% te brengen dit jaar een moeilijke opgave zal worden. Toch heeft de snelle rentestijging de inflatoire kolos definitief afgeremd, althans voorlopig.

Andere economen, zoals Christian Ulbrich, zijn van mening dat 5% de nieuwe inflatie van 2% zal worden en dat het moeilijk zal zijn om de algemene devaluatie van de munt terug te brengen tot het niveau van vóór de pandemie, namelijk 2%.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram