Skip to main content

Bitcoin nieuws

Michael Saylor, de CEO van het Amerikaanse bedrijf Microstrategy, kiest toch voor Bitcoin

Michael Saylor positief over Bitcoin 

Een paar dagen geleden heeft Michael Saylor, de CEO van het Amerikaanse bedrijf Microstrategy, op Twitter gezegd dat hij Bitcoin toch echt een stuk beter vindt dan de andere munten die er op de markt te vinden zijn. Dit laat zien dat Saylor een ommezwaai heeft gemaakt, voorheen dacht hij namelijk dat het snel gedaan zou zijn met de groei van BTC. Hoe zit dit precies? En wat is de reden voor deze nieuwe mening?

De tweet van Michael Saylor

Laten we eerst eens kijken wat de Microstrategy CEO eigenlijk op Twitter heeft gezegd. Saylor heeft de voorkeur gegeven aan Bitcoin ten opzichte van de altcoins, zoals blijkt uit de beslissing van MicroStrategy om Bitcoin als primaire reservevaluta te gebruiken. In een tweet van 20 september verklaarde de CEO van het bedrijf dat hij Bitcoin (BTC) beschouwt als een crypto-activa-netwerk. Dit in tegenstelling tot de munten zoals Ethereum (ETH). Hij ziet deze namelijk niet als activa-netwerk, maar als "crypto-toepassingsnetwerken". Op basis van een grafiek van de website van Bitcoin Dominance beweerde de CEO dat de dominantie van de munt, "van een dieptepunt van 71,05% op 20 december 2017, naar 93,57% vandaag is gestegen".

 

 

Kloppen de cijfers wel?

Deze cijfers hebben veel vragen opgeroepen. Saylor is namelijk opzettelijk selectief als het gaat om deze gegevens. De cijfers van Bitcoin Dominance omvatten niet de prijzen van de ICO’s of van de stable coins, maar omvat alleen munten die gebruik maken van een techniek die geld zou moeten vervangen. Volgens CoinMarketCap lag de dominantie van Bitcoin op een jaarlijks dieptepunt van 56,67% vanaf 13 september, zij nemen andere munten namelijk wel mee in de berekening. Zo is Tether ook meegenomen bij deze berekening. Dit getal is echt ontzettend ver verwijderd van de 93% dominantie die Saylor tweette. Geheel juist is de analyse die geschetst is door Saylor dus niet.

De stijging van de DeFi tokens

De 10 grootste DeFi tokens vertegenwoordigen op dit moment een markt van ongeveer 9 miljard dollar in vergelijking met de 200 miljard dollar van Bitcoin. Ethereum en de DeFi tokens hebben de altcoinmarkt aangevoerd het afgelopen jaar.

Hoewel Saylor aanvankelijk (in 2013) beweerde dat Bitcoin ten onder zou gaan, is de crypto-munt de afgelopen weken toch weer gestegen na de aankoop van 250 miljoen dollar aan BTC door MicroStrategy. De CEO kondigde op 14 september aan dat het bedrijf nog eens voor 175 miljoen dollar aan BTC heeft bijgekocht.