Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin corrigeert onder $ 23.000 en meerderheid van de HODLers staat nu op winst

 

Momenteel beweegt de Bitcoin koers rond de $ 22.700 op het moment van schrijven nadat het gisteravond laat iets terrein prijs moest geven. Bitcoin handelt de laatste dagen zijwaarts na recente winsten. De verliezen bij altcoins waren wat groter. Daarover later meer.

Ander nieuws: uit analyse blijkt dat zowel korte- als langetermijn HODLers nu technisch gezien weer winst maken na de recente koerswinst. De winsten zullen vooral vorm krijgen als de koers boven de $25k gaat.

Schuldeisers van het Genesis-leenplatform (waaronder Bitvavo) hebben het moederbedrijf Digital Currency Group (DCG) en de oprichter Barry Silbert aangeklaagd. De eisers voeren aan dat het bedrijf volledig wordt gefinancierd en ondersteund door de DCG en verantwoordelijk moet worden gehouden voor zijn acties en recente faillissementsaanvraag. Daarover later meer.

Bitcoin koers zakt wat terug

Bitcoin verandert op het moment van schrijven net onder de $ 23.000 van eigenaar, na een koerscorrectie gisteravond laat. De huidige weerstand blijkt blijkbaar moeilijk te nemen voor de stieren.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $22.95k. Het handelde een tijdje zijwaarts, spelend met de weerstand van $ 23.000, maar ging er nooit bovenuit. Om 02.40 uur 's ochtends begon de belangrijkste digitale valuta er echter boven uit te stijgen. Het klokte een maximale waarde van ongeveer $ 23,1k en handelde enkele uren zijwaarts rond die waardering. Gisteren om 9:55 uur 's ochtends begon de cryptocurrency opnieuw te dalen en vond opnieuw steun bij $ 22,9k. Het bleef de rest van de dag zijwaarts rond dat niveau handelen. Laat op de avond echter zakte de koers snel in en bereikte een niveau van $ 22.400. Inmiddels is de koers weer wat hersteld tot $ 22.700.

Bitcoin gaat nu een consolidatiefase in. De cryptocurrency heeft over het algemeen een zwaar 2022 achter de rug, maar is 2023 vrij positief begonnen. De koers heeft een prijsstijging van 45% gehad vanaf dieptepunten van $ 16k en dat heeft ervoor gezorgd dat er wat emotie in de markt kwam in het voordeel van de stieren. Het bullish sentiment heeft echter een addertje onder het gras bij $ 23k. De weerstand houdt voorlopig stand en het is behoorlijk significant voor de bulls, aangezien dit het niveau is waar de cryptocurrency de afgelopen maanden van is teruggekeerd. De weerstand is hier sterk en langdurig. De stieren moeten het in de nabije toekomst overwinnen of de beren zullen wraak nemen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 442 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 44,2%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins blijven stabiel

Andere crypto koersen lieten over het algemeen grotere verliezen zien dan die van Bitcoin. Grote verliezers waren Ethereum (ETH, -5%), Cardano (ADA, -6%), Polkadot (DOT, -5,6%), Shiba Inu (SHIB, -6,4%), Uniswap (UNI, -6,3%) en Solana (SOL, -6,2%).

Ethereum koers grafiek 

Genesis-crediteuren dienen aanklacht in tegen moederbedrijf en CEO

Het grote crypto-uitleenplatform Genesis heeft onlangs een faillissementsaanvraag aangekondigd. Dit heeft geleid tot grote paniek en woede binnen de Genesis-gemeenschap. Verschillende schuldeisers hebben samen een rechtszaak aangespannen tegen het moederbedrijf DCG.

De DCG is een grote belangenbehartigings- en lobbygroep voor cryptovaluta, opgericht in New York. De organisatie had verschillende belangrijke belangen in de crypto-sector en was blijkbaar een formidabele kracht aan het worden. Ze hebben echter een tijdje geleden een slechte beslissing genomen om het crypto-uitleenbedrijf Genesis te starten. De hele scène voor het uitlenen van digitale valuta is ingestort, met verschillende grote bedrijven die de afgelopen maanden failliet zijn verklaard. Ze omvatten namen als Celsius, Voyager en nu heeft ook Genesis er een aanvraag voor ingediend na een tijdje weerstand te hebben geboden aan dit lot.

Het moederbedrijf DCG ligt hierdoor naar verluidt onder vuur van toezichthouders en schuldeisers en dat is begrijpelijk. De DCG beweert dat Genesis altijd een onafhankelijk bedrijf was en dat het niets te maken had met het runnen ervan. Gebruikers klagen het echter nog steeds aan. Het is afwachten wat ervan standhoudt in de rechtbank.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram