Bitcoin koers volatiel, maar settelt zich weer rond $ 23.000

 

Bitcoin handelt momenteel rond $23.000 op het moment van schrijven na een enigszins bearish dag gisteren. De Bitcoin koers kreeg te maken met wat druk van de beren, waardoor de koers gisteren onder de $22,5k. Dit markeerde, voor het eerst in de afgelopen weken, de terugkeer van de neerwaartse krachten. Altcoins boekten ook enkele kleine verliezen en liepen vervolgens weer wat op. Daarover later meer.

Ander nieuws: een nieuwe reeks volledig onthulde documenten laat zien dat BlockFi, een ooit populaire crypto-geldschieter op een gegeven moment voor maar liefst $ 1,2 miljard vastzat met de failliete crypto-exchange FTX. Het incident laat zien hoe diep de wortels van de FTX-zwendel over de hele wereld waren. De documenten tonen ook enkele andere zorgwekkende details. Daarover later meer.

Er is een nep-staking-zwendel onthuld binnen de cryptocurrency-sector. De oplichters doen zich voor als directieleden van Ripple en Binance om onoplettende XRP-houders te helpen hun crypto weg te geven onder het voorwendsel van staking. Hier worden ROI's tot 31% geboden en dat is te hoog om realistisch te zijn. Dit is vooral verleidelijk voor XRP-gebruikers die meer dan 2 jaar van slechte prijsactie hebben moeten doorstaan vanwege de lopende zaak tegen het bedrijf die is aangespannen door de SEC. Velen worden verleid door deze onwerkelijke winsten als een middel om geld te verdienen met hun vastzittende kapitaal en verliezen uiteindelijk de hoofdsom zelf.

Bitcoin koers weer terug op $ 23k na daling

Bitcoin wisselt op het moment van schrijven van eigenaar voor ongeveer $23k. De cryptocurrency heeft over het algemeen niet veel waarde verloren, maar ging gisteren een tijdje onder de $22,5k.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $23k. Het handelde slechts ongeveer een uur zijwaarts voordat het zijn waarde begon te zien dalen. De koers bleef urenlang kleine verliezen rapporteren tot hij om 02.30 uur 's ochtends ongeveer $ 22,4k bereikte. Dit bleek echter alles te zijn wat de beren konden opbrengen en de stieren kwamen onmiddellijk weer in bedrijf en herstelden de crypto terug naar ongeveer $ 22,6k. De rest van de dag wisselde de digitale valuta tussen $ 22,5k en $ 22,6 met af en toe een dip of stijging tussendoor. Om half elf s’ avonds echter begon de Bitcoin koers plotseling hard te stijgen en bereikte daarbij een waarde van iets meer dan $ 23.800. Daarna viel de koers echter weer snel terug richting het $ 23k niveau.

De prijsactie van gisteren en vannacht laat zien dat bears nog steeds aanwezig zijn en dat ze niet zullen toestaan dat verdere prijsstijgingen onbetwist doorgaan. De stieren moeten de $ 24k weerstand breken, anders zullen de neerwaartse krachten zich meer en meer op hun gemak gaan voelen bij prijsdalingen en kunnen dan weer goed in beeld komen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 437 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 44,6%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken winst

Andere cryptocurrencies boekten de afgelopen 24 uur wat winst in navolging van Bitcoin. Grote bewegers waren Ethereum (ETH, 3,3%), Binance Coin (BNB, 0,5%), Ripple (XRP, 0,8%), Cardano (ADA, 4,4%), Dogecoin (DOGE, 1,5%), Solana (SOL 2,3%), Polygon (MATIC, 4,3%), Polkadot (DOT, 2,9%), Shiba Inu (SHIB, 2%), Avalanche (AVAX, 1,8%) en Uniswap (UNI, 2,8%).

MATIC koers grafiek 

Documenten tonen aan dat BlockFi een groot belang heeft in FTX Finances

Uit geredigeerde documenten blijkt dat BlockFi, een grote crypto-geldschieter, ooit voor ongeveer $ 1,2 miljard vastzat in FTX zelf. Het riskante partnerschap viel pas onlangs in het oog toen de eerste die informatie onbewust openbaar maakte.

BlockFi heeft, net als andere cryptogeldschieters, de afgelopen maanden faillissement aangevraagd. Andere grote geldschieters zoals Celsius, Voyager en onlangs Genesis hebben ook faillissement aangevraagd omdat ze niet voorzichtig waren met hun leningen en uiteindelijk veel geld verloren.

Maar BlockFi ligt onder vuur voor het lenen van geld aan misschien wel de grootste zwendel in de geschiedenis van de crypto-sector, die van FTX. FTX, onder zijn beruchte ex-CEO Sam Bankman-Fried, wordt berecht voor elke denkbare effecten- en grondstoffenfraude. Om te weten dat de fondsen van BlockFi verbonden waren met FTX en ook met zijn zusterbedrijf Alameda, laat zien hoe diep de problemen zijn die ze momenteel hebben.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram