Bitcoin stijgt boven $ 23,5k en ChatGPT is het ermee eens dat Bitcoin de disruptor is van de gecentraliseerde financiële sector

 

De Bitcoin koers steeg vandaag opnieuw en kwam op het moment van schrijven uit op ongeveer $23,6k. Bitcoin heeft voor het eerst in de afgelopen maanden een gestage prijsstijging boven $ 23.000 neergezet, waardoor de bulls nu aanleiding geven tot voorzichtig optimisme. Altcoins waren daarentegen grotendeels stabiel, afgezien van enkele uitzonderingen. Daarover later meer.

Ander nieuws: het wereldberoemde AI-programma ChatGPT leerde over Bitcoin in een recente uitwisseling met een Bitcoin-enthousiasteling. Hoewel het programma over het algemeen geen partij kiest in een debat, slaagde de liefhebber erin hem zover te krijgen dat Bitcoin een van de ontwrichters van de gecentraliseerde financiële sector zou kunnen zijn. Daarover later meer.

De excentrieke miljardair en "Dogefather" Elon Musk beloofde een Happy Meal op televisie te eten als McDonald's Dogecoin zou gaan accepteren als betaling voor zijn fastfood. Musk staat bekend om zijn capriolen online en maakt constant deel uit van de nieuwscyclus. Hierdoor heeft hij een in wezen leeg budget voor marketing bij Tesla, omdat hij gelooft dat dit veel effectiever is dan welke duurbetaalde reclamecampagne dan ook. Van McDonald's wordt niet verwacht dat het op zijn aanbod ingaat, aangezien Musk iets meer dan een jaar geleden hetzelfde aanbod deed. De fastfoodgigant sloot zich echter onmiddellijk aan bij deze draad en verklaarde dat ze dit alleen zouden doen als Tesla Grimace Coin zou accepteren, een munt gebaseerd op een van de mascottes van het restaurant. Musk neemt vaak deel aan online grappen, maar kampt met enorme problemen met zijn recente aankoop van Twitter.

Bitcoin koers boven $ 23,5k

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar rond de $ 23,6k op het moment van schrijven. De cryptocurrency doet zijn best om verdere winst te maken en heeft eerder vandaag een aantal stabiele winsten gepost.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $23k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 01.30 uur 's ochtends een prijsverhoging begon te plaatsen. De cryptocurrency steeg slechts korte tijd tot ongeveer $ 23,4k voordat het begon terug te lopen. De digitale valuta zakte naar bekende niveaus van $ 23,2k en handelde een tijdje zijwaarts rond die mijlpaal. Om 10:15 uur 's ochtends begon de koers echter te stijgen en bereikte het op een veel stabielere manier $ 23,4k. De BTC koers bleef de rest van de dag lichte prijsstijgingen laten zien. Op het moment van schrijven handelt het rond de $23,7k.

Bitcoin is aan het hijgen en puffen om duurzame koersstijging boven $23k te laten zien. Het voor de hand liggende volgende doel is $ 24k en daarna is het een hoogtepunt in ongeveer 8 maanden van $ 24,5k dat in juni vorig jaar werd neergezet. Deze niveaus zijn uiterst belangrijk voor de onmiddellijke korte termijn vooruitzichten van de digitale valuta. Als de bulls een zinvolle stap naar $25k en hoger kunnen maken, zal dit de huidige bearish trend transformeren en in een neutrale modus brengen. Maar de koers zit nog steeds onder de $ 24.000 en dus hebben de stieren nog werk te doen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 454 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 44,5%.

Bitcoin koers  

Altcoins boeken kleine winsten

Altcoin koersen gingen over het algemeen omhoog. Uitschieters waren Ethereum (ETH, 3,5%), Binance Coin (BNB, 3,8%), Cardano (ADA, 2%), Polygon (MATIC, 3%), Solana (SOL, 8,3%), Polkadot (DOT, 3 %), Litecoin (LTC, 8,75%), Uniswap (UNI, 4,5%) en Cosmos (ATOM, 3,4%).

Litecoin koers grafiek 

ChatGPT geeft toe dat Bitcoin een oplossing is voor het gecentraliseerde financiële moeras

ChatGPT heeft de wereld de afgelopen maanden stormenderhand veroverd. Een van de krachtigste AI-programma's ooit gemaakt, staat bekend om zijn inzichtelijke, slimme antwoorden en wordt beschouwd als een van de grootste dingen die de technologiesector in een tijdje heeft voortgebracht.

Onlangs had een pro-Bitcoin-gebruiker met de naam Parman een interessant gesprek met ChatGPT over Bitcoin en het hele gecentraliseerde financiële raadsel. ChatGPT leerde dat Bitcoin een geweldig hulpmiddel zou kunnen zijn om de financiële wereld over de hele wereld te hervormen.

Terwijl Parman verder beweerde dat ChatGPT nu een "Bitcoiner" is, is de waarheid dat het een AI-programma is dat is ontworpen om op een vriendelijke manier met mensen om te gaan. Het leert nog steeds in een aanzienlijk tempo en bevindt zich in een zeer vroeg stadium van zijn evolutie. Wel leuk dat het positief is over Bitcoin 😊

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram