Bitcoin koers zakt terug onder $ 23k nadat aanval op $ 24.000 mislukt

Bitcoin bull vs Bitcoin bear

De prijs van Bitcoin is teruggezakt tot rond de $22,7k op het moment van schrijven na een enigszins bearish laatste 24 uur. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie is in het defensief nu de Amerikaanse Federal Reserve op 1 februari bijeenkomt, wat aanleiding geeft tot bezorgdheid over een nieuwe renteverhoging. Altcoins boekten over het algemeen ook verliezen. Daarover later meer.

Een populaire marktstrateeg waarschuwde voor "bloed op de markten" na de komende vergadering van de Federal Reserve. Het sentiment wordt ook gedeeld door andere analisten. Er wordt algemeen verwacht dat de Fed het beleid van renteverhoging voortzet, wat niet veel goeds voorspelt voor alle grote markten, niet alleen voor cryptovaluta. Daarover later meer.

Het Bitcoin-netwerk heeft weer een grote toename in moeilijkheidsgraad geregistreerd. Het grootste gedecentraliseerde netwerk in de geschiedenis van internet bereikte onlangs een hashrate van ongeveer 40 biljoen. De toename in moeilijkheidsgraad is deze keer iets beter te verklaren, aangezien de koers momenteel prijsstijgingen laat zien en de stieren hun zegje doen. De hashrate heeft tot nu toe nog geen weinig last gehad van deze bearmarkt. Het heeft regelmatig nieuwe recordhoogtes neergezet terwijl de mijnbouwactiviteit toeneemt ondanks de aanhoudende uitdagingen m.b.t. de Bitcoin koers, die de winstgevendheid van miners aanzienlijk hebben aangetast.

Bitcoin koers terug op $ 22,7k

Bitcoin is terug net onder de $ 23.000. De cryptocurrency zakte eerder vandaag na een mislukte ontsnappingspoging richting de weerstand van $24k.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $23,7k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het begon te stijgen. De cryptocurrency slaagde erin om gisteravond rond 21.00 uur rond de $ 24.000 te komen, maar kon dit niveau niet vasthouden. Als gevolg hiervan brachten de beren het terug naar het niveau van $ 23,7k. Het belangrijkste digitale activum ging vervolgens enkele uren zijwaarts rond dit niveau handelen. Om 9 uur 's ochtends begon Bitcoin wat verliezen te boeken. Het vond steun op het niveau van $ 23,2k, maar is daar sindsdien onder gezakt.

Bitcoin doet de laatste tijd zijn best om een stap hoger te zetten, maar het wordt steeds afgewezen rond $ 24.000. De digitale valuta heeft de afgelopen weken over het algemeen een behoorlijk prijsherstel doorgemaakt, maar ook externe factoren spelen hier een rol. Als de Fed haar rentetarieven blijft verhogen, zullen de bulls het moeilijk vinden om het huidige niveau vast te houden, laat staan het herstelproces voort te zetten. De beren snuffelen rond en met de juiste stimulans zouden ze een vroege comeback kunnen maken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 446 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 44,5%.

Bitcoin koers  

Altcoins boeken verliezen

Andere crypto koersen verloren flink terrein, toen de markt getuige was van de terugkeer van wat bearish sentiment. Grote bewegers waren Ethereum (ETH, -5,2%), Binance Coin (BNB, -4%), Ripple (XRP, -4,9%), Cardano (ADA, -6,7%), Polygon (MATIC, -8,2%), Solana (SOL, -10%), Polkadot (DOT, -7%), Litecoin (LTC, -5,8%), Shiba Inu (SHIB, -5,5%), Uniswap (UNI, -7,1%) en Cosmos (ATOM, - 6,1%).

Solana koers grafiek

In ander nieuws….

Marktstrateeg waarschuwt voor druk op markten terwijl Fed eraan komt

Populaire marktenstrateeg The Carter heeft verklaard dat de markten naar verwachting in de nabije toekomst wederom met bearish sentiment te maken zullen krijgen. Hij deed deze voorspellingen terwijl de Amerikaanse Fed naar verwachting begin volgende maand bijeenkomt om de toekomstige koers uit te stippelen.

De Fed heeft de afgelopen maanden de rente al verschillende keren verhoogd, waardoor het tarief nog maar een maand geleden op 4% kwam. Het inflatiepercentage is echter licht gedaald tot ongeveer 6,5% en dat kan een veel positievere reactie van het bureau opleveren.

Uit verklaringen van Fed-voorzitter Jerome Powell blijkt echter duidelijk dat het rentebeleid naar verwachting zal worden voortgezet om de inflatiecijfers terug te brengen tot aanvaardbare niveaus. Er wordt echter verwacht dat het deze keer veel minder agressief zal zijn. Er wordt een stijging van 0,25% verwacht in tegenstelling tot eerdere verhogingen van 0,75% in 2022. Maar zelfs dan is het een renteverhoging en zal het zeker zijn tol eisen op de markten. Het huidige bullish sentiment zal zwaar op de proef worden gesteld als de Fed doorgaat met het verhogen van de rente, wat het naar verwachting zal doen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram