Bitcoin zakt korte tijd onder de $23k in aanloop naar rentebesluit in de VS

oplopende rente 

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 23,1k op het moment van schrijven, nadat de BTC koers gisteren even onder de $ 23k zakte. Bitcoin was gisteren een groot deel van de dag in het defensief, maar slaagde erin de druk van de beren zich af te schudden met een late rally. Altcoins waren aan het einde van de dag grotendeels stabiel, op enkele uitzonderingen na. Daarover later meer.

Tesla, de leidende fabrikant van elektrische auto's, heeft verklaard dat het alleen al in 2022 een aanzienlijk verlies van $ 140 miljoen had op zijn crypto-investeringen. In een recente verklaring bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) vermeldde de autofabrikant zijn belangrijkste activiteiten met de digitale valuta. Daarover later meer.

Investeerders van de Bored Ape Yacht Club (BAYC) zijn ontevreden over wat het bedrijf Yuga Labs beweerde ten tijde van de lancering. De laatste wordt geconfronteerd met een reeks rechtszaken van de NFT-eigenaren en houders van zijn Apecoin (APE). Dit is een behoorlijke val uit de gratie geweest voor de makers van misschien wel de beroemdste NFT-collecties aller tijden. De nieuwe class action-rechtszaak is van een groot aantal projectgebruikers, die normaal gesproken draaien om de megaverliezen die investeerders de afgelopen zes maanden hebben geleden. NFT’s zijn in deze periode enorm in waarde gedaald, wat leidde tot frustratie bij beleggers, van wie velen snel geld wilden verdienen door ze binnen korte tijd met winst te verkopen. Als Yuga Labs bepaalde beloften met betrekking tot prijzen heeft gedaan, zal het zeker in zwaar weer belanden en problemen krijgen met effectenregelgevers over de hele wereld.

Bitcoin koers herstelt zich boven $ 23.000

Bitcoin handelt momenteel rond $ 23,1k op het moment van schrijven. Het digitale activum heeft aan het einde van de afgelopen 36 uur vrijwel geen netto verandering laten zien, maar dat vertelt u niet het hele verhaal.

De afgelopen 36 uur begonnen met de Bitcoin koers rond de $23,2k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het maandag om 20.00 uur 's avonds verlies begon te boeken. De digitale valuta vond steun rond de $ 22,5k en stabiliseerde daarboven. Het bracht een groot deel van de rest van de dag door met proberen te herstellen van de eerdere verliezen. Dat lukte rond 15.00 uur 's middags, toen het boven de $ 23k herstelde. Sindsdien is het daar grotendeels gebleven.

De neerwaartse krachten lijken opnieuw in beeld te komen, gezien de beweging onder de $ 23k. Hoewel de cryptocurrency hier snel van kon herstellen, laat het zien dat de beren nog steeds niet ver weg zijn en op elk moment kunnen terugkomen in de markt. De stieren moeten daarom een stap verder gaan en meer winst boeken. Dat wordt moeilijk als de Amerikaanse Federal Reserve besluit de rente nog een keer te verhogen, ook al is het met een relatief kleine stap van 0,25%.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 446 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 44,4%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoin koersen blijven stabiel

Altcoin koersen waren aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. Grote bewegingen waren te zien bij Dogecoin (DOGE, -1,6%), Shiba Inu (SHIB, -1,8%), Avalanche (AVAX, -3,2%) en Cardano (ADA 2%). DOGE is de afgelopen dagen in opkomst nadat Elon Musk er weer opnieuw aandacht voor lijkt te tonen.

Dogecoin koers grafiek 

In ander nieuws…..

Tesla rapporteert $ 140 miljoen aan nettoverliezen in crypto-investeringen in 2022

Elon Musk's Tesla Motors Inc. heeft in 2022 een verlies van meer dan honderd miljoen dollar gerapporteerd op zijn crypto-investeringen. De beroemde autofabrikanten investeerden in 2021 ongeveer $ 1,5 miljard in cryptovaluta. Een aanzienlijk deel van de investering werd later echter geliquideerd en de markt daalde ook enorm, wat een negatieve invloed had op de crypto-investeringsportefeuille van het bedrijf.

Het bedrijf verdiende ongeveer $ 64 miljoen aan cryptowinsten door gebruik te maken van de prijsactie in de markt, maar het totale verlies in de schatkist van het bedrijf was ongeveer $ 200 miljoen, waardoor de netto verandering op ongeveer $ 140 miljoen kwam.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram