Bitcoin koers stijgt na rentebesluit FED en 82% van de miljonairs is geïnteresseerd in het investeren in crypto

 

De Bitcoin koers steeg scherp vanavond na het rentebesluit van de Amerikaanse Centrale Bank (FED).  Op het moment van schrijven staat de koers op $ 23.570, ruim 500 dollar hoger dan voor het bekendmaken van de renteverhoging met 0,25%. Altcoins volgden Bitcoin op de weg omhoog. Daarover later meer.

Ander nieuws: uit nieuw onderzoek blijkt dat een overweldigende meerderheid van de miljonairs geïnteresseerd is om crypto aan hun portefeuilles toe te voegen. Veel van deze rijke investeerders zijn van mening dat digitale valuta, met name Bitcoin, de waarde-opslag van de toekomst zijn. Velen hebben al enorme hoeveelheden crypto aangeschaft, terwijl weer anderen wachten op het juiste moment om te kopen. Daarover later meer.

De Chief Technology Officer (CTO) van Tether heeft ontkend te hebben geleend van het failliete crypto-leenbedrijf Celsius. De laatste bevindt zich momenteel in financiële problemen, samen met tal van andere geldschieters voor digitale valuta, zoals Voyager, Genesis en anderen. De sage heeft aanzienlijke problemen in de schijnwerpers gezet wat betreft gecentraliseerde cryptoleningen. Maar zelfs nu de faillissementsprocedure voortduurt, is de ware omvang van de puinhoop die ze hebben achtergelaten nog niet volledig bekend. De link met Tether deed alarmbellen rinkelen in het hele cryptospectrum, maar Tether was er snel bij om het te ontkennen en zelfs te zeggen dat ze nog nooit van de kredietverstrekker hadden geleend. De USDT-stablecoin van Tether moet zijn koppeling van $ 1 behouden, anders zullen er aanzienlijke problemen in de sector ontstaan.

Bitcoin koers stijgt scherp na rentebesluit FED

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 23.570. Het is afwachten of Bitcoin nu ook de sterke weerstand van $ 24k zal kunnen breken.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $23,1k. Het handelde een groot deel van de rest van de dag zijwaarts rond dat niveau met weinig prijsveranderingen. Het registreerde regelmatig prijsdalingen onder de $ 23.000, maar de beren konden geen noemenswaardige verliezen toebrengen en de cryptocurrency bleef herstellen. De financiële markten waren in afwachting van het rentebesluit van de Amerikaanse Centrale Bank en toen het verlossende woord kwam was er opluchting. De markten stegen over een breed front en ook Bitcoin en andere cryptocurrencies profiteerden daarvan.

Bitcoin doet het de laatste dagen rustig aan na de rollercoaster van de afgelopen maanden. De volatiliteit was eerder vandaag bijzonder laag toen de markt verder consolideerde in het licht van de onzekerheid omtrent het rentebesluit van de FED. Over het algemeen zijn de bulls erin geslaagd om vast te houden en niet te capituleren onder druk. De beren zijn gepacificeerd, maar ze zullen waarschijnlijk niet lang stil blijven zitten. De bulls hebben de extra druk om overtuigend en zo snel mogelijk boven de $24k te gaan. Lukt dat niet, dan komen de beren weer terug in het spel.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 444 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 44,6%.

Bitcoin koers 

Altcoins stijgen mee met de markt

Andere crypto-koersen waren de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel, maar stegen ook na de bekendmaking van de rentestap in de VS. Grote bewegingen waren te zien bij Ethereum (ETH, 3,4%), Cardano (ADA, 1,4%), Polygon (MATIC, 4,9%), Solana (SOL, 3,5%), Polkadot (DOT, 2,1%), Shiba Inu (SHIB, 1,4%), Avalanche (AVAX, 2,3%), Uniswap (UNI, 3,3%), Cosmos (ATOM, 11%).

ATOM koers grafiek 

82% miljonairs is geïnteresseerd in het toevoegen van crypto aan hun portefeuille

Uit een recent onderzoek van vermogensbeheerbedrijf Devere Group, een bedrijf met een waarde van $ 12 miljard, blijkt dat een grote meerderheid van de miljonairs geïnteresseerd is in het toevoegen van crypto aan hun portefeuille.

82% van de respondenten verklaarde dat ze hun financiële adviseurs over crypto hadden gevraagd, ondanks de aanhoudende cryptowinter die veel investeerders heeft weggejaagd.

Dit toont aan dat slimme grootverdieners, zoals de miljonairs, willen investeren in de sector terwijl de markt laag is. De volgende bull run wordt verwacht in 2024 en veel lange termijnspelers beginnen zo langzaamaan weer posities in te nemen

Devere's CEO zei:

"Rijke investeerders begrijpen dat digitale valuta's de toekomst van geld zijn, en ze willen niet in het verleden blijven hangen".

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram