Bitcoin stijgt weer naar $ 24k terwijl Fed-voorzitter optimistische mening geeft over de toekomst

 

De Bitcoin koers noteert momenteel rond de $23,4k op het moment van schrijven, na gisteren even boven de $ 24k te hebben bewogen. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie steeg gisteren sterk en ging daarbij zoals gezegd een tijdje boven de weerstand van $ 24.000. De stieren konden de rally echter niet voortzetten en zakten uiteindelijk weer onder $24k. Altcoins boekten winst, maar moesten, net als grote broer Bitcoin, weer wat terrein prijsgeven. Daarover later meer.

De voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, gezegd dat de inflatie in de VS begint af te nemen. Dit is bemoedigend nieuws voor de markten, die de laatste maanden sterk te lijden hadden van de hoge rentetarieven en het verdwijnen van kapitaal. De weg die voor ons ligt is echter niet zo eenvoudig, aangezien Powell zijn wens herhaalde om het huidige beleid met hogere rentes voort te zetten. Daarover later meer.

De CEO van de Russische crypto-exchange Bitzlato is onlangs gearresteerd in Spanje. De autoriteiten hebben naar verluidt ook voor meer dan $ 19,8 miljoen aan crypto-, fiat- en luxegoederen bij deze inval in beslag genomen. De beurs wordt door de Europese autoriteiten beschuldigd van betrokkenheid bij mega-witwaspraktijken met behulp van digitale valuta, sommige met behulp van Bitcoin. Veel topmanagers van Bitzlato zijn op de vlucht voor de autoriteiten en zijn ondergronds gegaan uit angst voor arrestaties. Bitzlato-websites worden gesloten en de crypto-activa worden over het hele continent in beslag genomen.

De Bitcoin koers stijgt boven $24k en zakt daarna wat terug

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor $ 23.400. De cryptocurrency doet zijn best om boven $24k te komen en blijven, maar wordt er steeds net boven afgewezen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $23.800 en het zag er stabiel uit op dat niveau. Het digitale activum handelde echter slechts een korte tijd zijwaarts voordat het gisteren om 13:00 uur dipte naar $ 23,4k. De koers steeg echter onmiddellijk daarna naar $ 24.160 en handelde vervolgens een paar uur zijwaarts rond $ 24k. In de loop van de avond zakte de koers echter weer in en settelde zich rond het huidige niveau van $23,4k.

Bitcoin voelt zich nu steeds zelfverzekerder rond de weerstand van $ 24.000. De recente stappen naar $ 24.000 zijn tekortgeschoten, maar dat geldt ook voor prijsdalingen onder $ 23.000 en de bulls steeds weer op tijd in actie te komen. De kans is zeker aanwezig dat de digitale valuta in de nabije toekomst weer boven de $ 24.000 gaat, maar als de beweging steeds wordt afgewezen, kunnen de beren een comeback maken.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 460 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 44,05%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken gemengde resultaten

Andere cryptocurrencies boekten de afgelopen 24 uur gemengde resultaten. De belangrijkste veranderingen waren te zien bij Ethereum (ETH, -1,6%), Binance Coin (BNB, -1,7%), Ripple (XRP, -0,7%), Cardano (ADA, -0,7%), Dogecoin (DOGE, -2%), Polygon (MATIC, -3,6%). %), Solana (SOL, -2,3%), Polkadot (DOT, 4%), Litecoin (LTC, -1,7%), Avalanche (AVAX, -3,4%), Shiba Inu (SHIB, 4,7%), Tron (TRX, 1,3% ), Uniswap (UNI, 0%) en Chainlink (LINK, -1,5%).

Polkadot koers grafiek 

De Amerikaanse centrale bank zegt dat de inflatie merkbaar afneemt, maar er zit een addertje onder het gras

Jerome Powell, het hoofd van de Amerikaanse Federal Reserve, heeft zijn toespraak gehouden na de recente vergadering van het topmanagement van de Amerikaanse centrale bank. Powell gaf enkele positieve opmerkingen over de economie en hoe de inflatie merkbaar afneemt na de stijging van de rentetarieven.

Hij zei:

"We kunnen nu zeggen, ik denk voor het eerst, dat het desinflatoire proces is begonnen […] we zien het echt in de goederenprijzen",

Het addertje onder het gras is echter dat de Federal Reserve haar wens heeft herhaald om de rente opnieuw te verhogen, zij het op een veel minder agressieve manier. Verdere renteverhogingen kunnen de markten echter alleen maar nog meer schade berokkenen. Dus hoewel de inflatoire maatregelen werken, is er op dit moment nog geen rust op het rentefront.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram