Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers stabiliseert rond $ 23,3k terwijl de werkloosheid in de VS het laagste punt in 54 jaar bereikt

 

De Bitcoin koers beweegt momenteel rond $ 23.300, na een relatief stabiele laatste 24 uur. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie lijkt wat te willen bijkomen van al het recente cijfer- en rente-geweld en settelt zich daarbij op relatief neutraal terrein tussen $ 23k en $ 24k. Altcoins waren ook grotendeels stabiel, afgezien van enkele uitzonderingen. Daarover later meer.

De werkloosheidscijfers in de VS hebben een dieptepunt bereikt. De laatste keer dat deze statistieken zo laag waren, was in 1969, wat iets zegt. Het maakt de huidige economische situatie over het algemeen dus erg interessant, aangezien de economie momenteel technisch gezien in een recessie zit en het strakkere monetaire beleid voor aanzienlijke problemen zorgt. De banengegevens vertellen echter een heel ander verhaal, zelfs nu grote tech-spelers tienduizenden werknemers ontslaan. Daarover later meer.

In de Verenigde Arabische Emiraten is de eerste fysieke NFT-winkel ter wereld geopend. De winkel is uniek omdat NFT's digitale tokens zijn en daarom niet afhankelijk zijn van een fysieke winkel. Dit is wat ze interessant maakt in onze moderne wereld. Het hele uitgangspunt van de nieuwe outlet draait echter om nieuwigheid. NFT's zelf zijn vrij nieuw. Het valt nog te bezien of deze ongebruikelijke manier van NFT’s aan de man brengen een toekomst heeft in de sector.

Bitcoin koers stabiel rond $ 23,3k

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 23,3k. De cryptocurrency doet zijn best om hoger te gaan, maar wordt opnieuw geconfronteerd met problemen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $23.400 gisterochtend. In de middag begon er wat volatiliteit in de koers te komen. Het zakte eerst naar $ 23.200 waarna het weer opliep aan het begin van de avond tot $ 23.700. Daarna volgde weer een daling richting $23,2k. Vervolgens wist het niet meer boven $ 23.500 uit te komen.

De prijsactie van Bitcoin de afgelopen dagen laat zien dat de stieren hard hun best doen om Bitcoin boven $ 24k te krijgen. Het blijft echter keer op keer mislukken. Dit kan de beren waarschijnlijk op korte termijn aanmoedigen om de koers verder naar beneden te krijgen. De cryptocurrency is echter nog steeds aanzienlijk hoger dan de dieptepunten die eind vorig jaar werden neergezet. Dus de beren zijn misschien niet in staat om de hele weg te gaan en het onder een belangrijk niveau als $ 20k te trekken. Maar ze kunnen de onmiddellijke bullish setup zeker bederven.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 450 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 43,7%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven grotendeels stabiel

Andere crypto koersen waren grotendeels stabiel, afgezien van enkele uitzonderingen die in de loop van de afgelopen 24 uur enkele kleine verliezen boekten. Relatief grote bewegingen waren te zien bij Polygon (MATIC, 3,7%), Shiba INU (SHIB, 13,4%) en Dogecoin (DOGE, 2,1%). De rest was relatief vlak. 

SHIB koers grafiek 

In ander nieuws….

Amerikaanse werkloosheid bereikt 54-jarige dieptepunt en zaait twijfel over de toestand van de economie

Zelfs nu de VS zich opmaakt voor een nieuwe renteverhoging en de markten onvoorspelbaar blijven, toont één statistiek aan dat we in relatief welvarende tijden leven, aangezien het Amerikaanse ministerie van Arbeid laat zien dat de werkloosheid nu op een 54-jarige dieptepunt van minder dan 4% ligt.

Maar het stelt economen wel voor een raadsel. We hebben ongeveer 3 kwartalen van negatieve groei gehad en dat staat gelijk aan een recessie. De markten zijn aanzienlijk gedaald en dat geldt ook voor andere op risico gebaseerde activa. Tegelijkertijd stijgen goud en andere veilige havens. Dit is klassiek recessienieuws, maar de werkloosheidscijfers bevinden zich aan de andere kant van het spectrum.

De Covid-19 pandemie heeft de wereld veranderd, ten goede of ten kwade. De economie is een allegaartje als je er vanuit bepaalde invalshoeken naar kijkt, maar de verwachting is dat de steeds stijgende rentetarieven de weegschaal definitief zullen doen doorslaan in het voordeel van een recessie.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram